Dette er arkiverte innlegg sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Personlig" 
26. Mars 2015  
Hva skjer?

Absolut ingenting!

Personlig [22:38]   TrackBack (0)


divider

16. April 2013  
Back Again?

Jeg kan ikke med hånden på hjertet si om jeg kommer til å fortsette med å skrive her på Retrospekt, men på mange måter er det et savn og ikke gjøre det. Facebook og Twitter og alle de andre sosiale medier i all ære, men det blir ikke det samme.

Nå er det riktignok snart ett og et halvt år siden jeg skrev noe som helst her og siste post før det var ett år gammel, så jeg har ikke store forhåpninger om at dette vil bli noe mer enn dette innlegget. Vel, den som lever får se!

Personlig [16:50]   TrackBack (0)


divider

17. August 2011  
Eksisterer Retrospekt ennå?

Det er nesten ikke til å tro, men det er faktisk gått mer enn ett år siden sist jeg var innom her. (Og nesten ett år før det igjen.) Det har skjedd mye på det året, bl.a. har jeg flyttet ned til Kristiansand med min Irene, men det er vel neppe årsaken til de skrivetørken.

Skal se om det ikke blir en bedring på det etterhvert. Jeg trenger et sted å publisere bildene mine og Retrospekt har jo fungert ypperlig til det formålet tidligere.

Jeg har ikke drevet med web-programmering på flere år, og det har vel skjedd en del siden sist. Men det får komme etterhvert hvis det blir nødvendig. Jeg registrerer at min "web-maskin", Moveable Type, er versjon 3.35, mens de har kommet til 5.12!

Hmmm.. Ser ut til at jeg har en oppdateringsoppgave foran meg, eller kanskje jeg skal bytte? Time will show.

Personlig [17:34]   TrackBack (0)


divider

11. Februar 2010  
Hei! Lenge siden sist.

Det er gått en stund siden jeg sist publiserte noe her på Retrospekt. Det har mange årsaker, men jeg skal forsøke å få dratt igang noe igjen. Så hvis du følger med, blir det nye innlegg og nye bilder etter hvert. Jeg skal også se nærmere på en total omlegging av hele Retrospekt, men det kommer når det kommer. Så følg med, ting skjer!

I kategorien kreative bortforklaringer, har den svenske Riksdagspolitikeren Fredrick Federley kommet med en av de bedre. Les bare:

Sammen med sin mannlige kjæreste reiste Centerparti-politikeren Federley til Kanariøyene i midten av januar. Reisen ble sponset av flere ulike selskaper, blant annet flyselskapet Norwegian. Som motytelse skulle riksdagspolitikeren blogge om sine opplevelser.

Sponseturen har vakt reaksjoner i Sverige, men det er først og fremst Federlys oppsiktsvekkende forsvarstale som har ført til omtale i svenske medier. Politikeren mener nemlig at det ikke var han, men hans kvinnelige alterego - dragpersonligheten Ursula - som deltok på turen.

"Det er ikke jeg som riksdagspolitiker som gjør dette. Jeg reiser mer som dragpersonlighet", sier Federley til Aftonbladet.

Han understreker at hele poenget med reisen var at han skulle teste fasilitetene og blogge om det, og avviser at oppdraget kommer i konflikt med hans stilling som medlem av Riksdagen.

På sin blogg avviser Federley bestemt påstandene om at oppholdet på Kanariøyene kan betegnes som en ferie, og viser til at dagene stort sett bestod av jobb.

"Vi hadde et par timer soltid hver dag, ellers var det jobb", skriver han.

Han mener det er naturlig at reisen ble betalt så lenge han var der for å jobbe.

Federly får full støtte av Centerpartiets gruppeleder Roger Tiefensee. Han ser ingen problemer med at Federley gjør reklame for et flyselskap.

"Jeg har ingen synspunkter så lenge dette berører rollen som riksdagsrepresentant. Han har et eget firma, og har gjort et skriveoppdrag han har tatt betalt for", sier Tiefensee.


Via VG nett.

Personlig [13:07]   TrackBack (0)


divider

2. Juni 2009  
Offline!

I Madrid klarte jeg det kunststykket å miste(?) eller bli frastjålet(?) mobilen min! Så nå er jeg uten forbindelse til resten av verden. Derfor må dere, hvis dere vil ha tak i meg, benytte enten Facebook eller Twitter eller en av mine mange mailadresser (ja, jeg leser alle): kjellarn@online.no, kjell@retrospekt.net, kjarnesen@gmail.com eller kjell.arnesen@edb.com eller noen av de andre som f.eks. direkte via www.retrospekt.net. Jeg skal også forsøke å kople opp IP-telefonen min igjen. Nummeret er 2255 4114. Merk at denne vil kun være betjent alle dager på kveldstid (19:30 - 23:00) og i helgene (09:00 - 11:30). (Dersom jeg får koplet den opp!) Det går an å prøve ellers også, men jeg garanterer ikke at jeg svarer (uansett når du ringer).

Jeg sender en SMS når jeg er online igjen!

Personlig [19:51]   TrackBack (0)


divider

18. Mai 2009  
Farvel Retrospekt?

Det har blitt lenge mellom hver gang det kommer noe nytt på Retrospekts blogg eller noen nye bilder. Mye av dette skyldes at det finnes andre, enklere og raskere måter å kommunisere med omverdenen på: Facebook, Twitter, Flickr og andre. Det store spørsmålet blir da hvor mange steder skal jeg gidde og holde oppdatert?

Foreløpig ser jeg ingen grunn til å slutte med Retrospekt, men tanken har streifet meg. Og nå som sommeren kommer blir det nok ikke spesielt mange oppdateringer. Men følg med, jeg slenger ut en melding på Facebook eller Twitter når jeg oppdaterer noe som helst.

Personlig [14:12]   TrackBack (0)


divider

16. Mars 2009  
Gratulerer med dagen, Ronny!

RonnyBarnebarnet mitt, Ronny fyller 19 år i dag! Gratulerer med dagen, Ronny, håper du får en fin dag!

Personlig [15:00]   TrackBack (0)


divider

3. Mars 2009  
Langweekend i Dublin, februar 2009, del 2.

Jeg har lagt ut noen bilder fra Jostein og min tur til Dublin i februar i år på RetroFotos. Jeg reiste lett denne gangen, kun med mitt nye Panasonic Lumix LX3. Det kjentes litt rart og ikke ha med speilrefleksutstyret og alle objektivene, men det var atskillig lettere. Men jeg tror jeg skal ta med mer utstyr neste gang. Selv om kameraet er bra, er det litt for begrenset.

Men turen var fin. Reisen gikk glatt, maten og ølet var godt, vi traff hyggelige mennesker og fikk vel med oss det vi skulle ha med.

Og så er det bare 3 uker igjen til London!

Personlig [23:35]   TrackBack (0)


divider

24. Februar 2009  
Tilbake!

Etter turen til Dublin, er det tungt å begynne å jobbe igjen. Så som du kanskje forstår av dette innlegget, er jeg lett å avspore akkurat nå!

Jostein og jeg reiste over til Dublin torsdag i forrige uke for litt ferie og jeg spesielt også for treffe Thomas.

Vi hadde 4 fine dager og fredag kveld, under et besøk i Blanchardstown, tok Thomas oss med på besøk til en pub (Strawberry Hall) som ligger laaaaaangt ute på landet (Dublin 20). Der traff vi 3 venner av ham og vi hadde en hyggelig kveld sammen med dem.

Ellers spiste vi godt, drakk godt og fikk med oss mange severdigheter (også noen pub'er). Men hører jeg flere "Dirty Old Town", "Molly Malone" og "Irish Rover" nå, så skriker jeg. Nok får være nok!

Været var bra, spesielt til Dublin å være. God vår-temperatur, mest sol og ikke snø! Det ble mye gåing, men heldigvis er det ikke langt mellom hvilestedene (les: vannhullene) i Dublin så det gikk (sic.) bra.

I løpet av et par dager skal jeg få lagt ut noen bilder; brukte bare (mitt nye) Panasonic Lumix LX3 denne gangen. Intet speilrefleksutstyr var med. Deilig å slippe å dra på det, så jeg håper bildene blir (rimelig) OK. Kanskje jeg kan slippe å dra på det i framtida også...... Vi får se.

Moro mens det varte, men alt har en ende, dessverre.

Men allerede om en måned (26. mars) blir det lang weekend i London og 29. april, 5 dager i Berlin. Så det er nok å se fram til.

Ellers kan vel denne pussige historien om det irske politiet (Gardai) som verserte der borte, gi et hint om irsk effektivitet.

Og hvis du ikke synes det var spesielt ineffektivt, kan du lese denne artikkelen. Jeg mistenker (etter å ha lest den) at journalisten hadde tilbrakt litt for lang tid på pub'en før han skrev den! Sånn til orientering: Alle disse menneskene (150???) og maskinene (6?, 8? 4?) måtte til for redde to mann (i begynnelsen av 30-årene?, 32 og 36?) ned fra en bakketopp på 925 meter. Og så var de som fikk dem ned fra Wales.......

Personlig [12:04]   TrackBack (0)


divider

6. Februar 2009  
Enda flere dippedutter!

Jeg har gjort det igjen! Kjøpt et nytt kamera!

Bakgrunnen for dette innkjøpet er at jeg elsker å ta bilder når jeg er ute og reiser eller bare er ute og går, men det blir ofte i overkant mye å dra på, med hele speilrefleks sulamitten for å ta noen tilfeldige bilder. Derfor har jeg etter lang tids overveielse og vurderinger (igjen) gått til anskaffelse av en Panasonic Lumix DMC-LX3.

Dette er et kamera som er avansert nok for meg, tar bilder i RAW, førsteklasses optikk (Leica) og er lite og lett (ihvertfall i sammenligning med speilrefleks utstyret). Selvsagt manglet det minnekort i pakka og kameraet benytter (selvsagt) ikke Compact Flash kort (som jeg har mange av), men Secure Digital (SD) kort (som jeg ikke hadde noen av). Jeg kjøpte et billig SD kort på postkontoret og det får holde inntil jeg får skaffet noen bedre.

Så blir det noe nyinstallering av software og litt endring av workflow må det nok bli, men det går seg til det også.

Jeg innviet kameraet på min mors 94 års dag (på onsdag), og resultatet kan du se på Retrofotos. Ingen etterbehandling og rå nedskalering av bildene og kun snap-shots. Har også lagt et bilde av Adine (min nieses eldste!) på Retropixler. (Jobbet litt mer med dette.)

Første utenlandstur blir til Dublin, 19. - 23. februar, så får vi se hva det duger til. Jeg tar sjansen og legger igjen speilrefleks utstyret hjemme og får håpe jeg ikke kommer til å angre på det.

Så følg med, her skjer de stadig noe!

Personlig [14:30]   TrackBack (0)


divider

5. Februar 2009  
Vinterhobbies!

Jeg har i lenger tid vurdert hvordan jeg skal få digitalisert både bilder og musikk og lagret dem på PC'en(e). Bildene har jeg håndtert i lang tid allerede, men musikken har det vært vanskeligere med. Spesielt overføringen fra PC til stereoanlegget. Men dette er nå løst og i tilfelle noen er interessert, er det etterfølgende det jeg har landet på etter lang tids overveielser. Det vil nok bli noen justeringer og endringer etterhvert, men slik er det pr. i dag:

Logitech Squeezebox Duet for trådløs overføring fra PC'en til stereoanlegget. En HP Mediaserver (Windows Home Server) til musikk og backup av PC'ene (denne er dessverre på reparasjon og alt må installeres på nytt når den kommer tilbake)(denne har vært til reparasjon og kom tilbake akkurat som da jeg sendte den. Nå gidder jeg ikke mer og hever hele kjøpet!). Jeg satser på løse USB harddisker til oppbevaring av bilder (duplisert) og jeg brenner bildene til DVD'er med (u)jevne mellomrom som jeg lagrer på jobben. Når en hardisk er full, kjøper jeg en ny.

Musikken er det egentlig ikke så farlig med, men bildene er uvurderlige. Jeg bruker Photoshop og Lightroom samt Canons RAW converter (Digital Photo Professional) til bildebehandling, jeg tar bilder og lagrer dem kun i RAW. Ingen grunn til å ta bilder i annet enn RAW, plass er det nok av og billig. De bildene jeg skal legge ut på nettet eller som skal printes, konverteres til JPEG (eller TIFF) og printing skjer på min Epson R2880S (i opptil A3+) i en fantastisk kvalitet.

Når det gjelder musikken, klarer Squeezeboxen (SB) lossless, og jeg har valgt å "rippe" CD'ene mine til FLAC. Det store problemet nå er at før jeg anskaffet SB'en, la jeg inn alle CD'ene som MP3 for å ha dem på iPod'en, så for å få maks kvalitet må jeg nå ta alt en gang til. (Nå er jeg snart ferdig og håper det blir lenge til neste gang jeg må gjøre noe tilsvarende!)

Til "rippingen" bruker jeg dbPowerAMP, som er rask og kan "rippe" til flere formater samtidig (f.eks. FLAC og MP3). Dessuten har den en "batch-ripper" som gjør "rippingen" av mange CD'er etter hverandre enklere. Å legge inn track/album info og cover-art er også svært enkelt.

Jeg var litt usikker på kvaliteten på DAC'en (Digital to Analogue Converter) som sitter i SB'en, så jeg kjøpte for sikkerhets skyld en separat DAC (Cambridge DACMagic). Og nå låter det skikkelig bra!

Dessverre har jeg 16.000 tracks med med MP3 filer som jeg har samlet, som ikke kan reddes. De får leve videre som "partymusic" (særlig mange rockeparties i Tostrups gt!), jeg har ikke hjerte til å kvitte meg med dem.

Personlig [00:00]   TrackBack (0)


divider

4. Februar 2009  
Gratulerer med dagen, mamma!

Mamma, 2007

Min mor fyller 94 år i dag! Og er fremdeles like sprek og rask som hun var da dette bildet ble tatt for nøyaktig 2 år siden. Dagen feires med familien, hjemme hos min søster og svoger.

Gratulerer med dagen, mamma! Håper det blir en fin dag!

Personlig [14:37]   TrackBack (0)


divider

12. November 2008  
Skal det ingen ende ta?

Nei, det ser ikke slik ut. For på fredag fikk jeg en forsendelse fra Telehuset inneholdende mine nybestilte dippedutter via jobbens hjemmekontorløsning. En ny PC, en 17" HP Pavillion dv7-1095eo med Windows Vista Home edition (skrekk og gru, hvordan skal dette gå?). Klassifisert som bærbar; jeg vil nå heller kalle den slepbar. Den veier nemlig sine gode 3,5 kilo! Men det er litt av en racer, flott skjerm, rask(e) cpu(er), 500GB harddisk, GeForce 9600 GT dedikert skjermkort med 512MB minne og Blue Ray brenner! Ikke verst?

I tillegg hadde jeg bestilt en ny skjerm, HP w2408h 24". Ja, du leste riktig: 24". Den er jaggu svær, gitt. Men ny skjerm var ihvertfall nødvendig (i motsetning til det andre jeg bestilte), den gamle hadde sett sine beste dager (når den virket). Og den har et fantastisk bilde. Pussig å tenke på at min families første (svart/hvitt) TV var en 21" Telefunken modell i 1960! Tidene har virkelig forandret seg!

Og som om det ikke var nok. Jeg klarte å bestille en hjemmeserver også! En HPMediaSmart Server EX470. Riktignok foreløpig bare med 500GB harddisk, men kapabel til å klare hele 4 stk. 1 TB (Terabytes) harddisker. Det skal vel holde en stund. Jeg har fått satt den opp og dæsjken smette ga de meg ikke en DNS- og en IP-adresse når jeg konfigurerte den. Den er koplet rett inn på ADSL router'n så det skal gå an å få tak i den utenfra. Det skal jeg få til!

Og som rosinen i pølsa: En Linksys Simultaneous Dual-N Band Wireless Router WRT610N. Min gamle D-Link router var en B variant og klarte ikke mer enn 54Mbs. Dessuten var det bortimot umulig å holde kontakten med den fra hoved-PC'en. Så jeg byttet ut D-Link'en med Linksys'en, men da forsvant all kontakt. Begge de bærbare koplet seg opp som ingenting var skjedd, men ikke den store, nei. Ja, så var det ut igjen og ned i sentrum for å finne enda en ny dippedutt. Det ble en Linksys Dual-Band Wireless-N USB Network Adapter WUSB600N. Gjorde som beskrevet og bang, der var den store oppe også. Men nå med 130Mbs. Og det merkes, faktisk!

(Sjekk alle typebetegnelsene på duppedittene jeg har nevnt. Jeg lurer på hvor de får alle disse fantastiske bokstav- og tall-kombinasjonene i fra? Kanskje en randomizer?).

Så nå er det fintuning som gjelder og at alle maskiner snakker med alle de andre og at server'n gjør det som forventes av den. Og som det ikke var nok, det kommer mer!

Neste investering blir en Logitech Squeezebox Duet for å overføre musikk fra PC'en (server'n) trådløst til stereoanlegget i stua. Altså all musikk inn på server'n. Og ikke bare komprimert musikk (MP3), også FLAC (Free Lossless Audio Codec ) og andre tapsløse lydformater. Og i og med at jeg har fått en router med litt fart i, skal det ikke være noe problem med overføringen. Squezebox'en kommer med en trådløs(!) fjernkontroll hvor du på IPod-vis kan se spillelister og album og styre musikken. Dessuten får du tilgang til alle internettradioer (og det er j..lig mange!).

Så vinteren får gjerne komme nårsomhelst nå, jeg har ikke tid til å være ute allikevel!

Og hva blir det neste? Følg med - det kommer flere dippedutter, garantert.........

Personlig [14:26]   TrackBack (0)


divider

26. September 2008  
Reise, reise!

Selv om jeg nettopp har kommet tilbake fra en lang weekend i London, kribler det fortsatt etter å reise mer. Så da passet det jo ypperlig at HAKIDU-sjefen, Rune, kom med følgende turforslag: Berlin i 1. mai helga til neste år. Og flybilletten er allerede i boks! Men det er lenge til mai, så det blir vel et par turer til før det (får vi håpe).

Personlig [10:27]   TrackBack (0)


divider

Siden sist

Det har vært dårlig med oppdatering av Retrospekt det siste halve året, men forhåpentligvis er høsten nå så nær at det blir lettere å sitte inne og oppdatere med både bilder og tekst. Retroblogg er blitt sporadisk oppdatert, det samme med Retropixels, men lite på RetroFotos, faktisk bare to ganger på mer enn et år: Mayas ett-års dag og Dublinturen i mai i år! Så det er en del å ta igjen: Alle bildene fra ferien (ligger ute på Flickr og Picasa), Mayas to-års dag og London turen nå i helga (ligger ute på Flickr og Picasa) pluss sikkert flere. Dessuten har jeg gått til en del nyanskaffelser i sommer og for å komme ajour med disse, kommer en rask oppdatering her:

Jeg trengte ett nytt fotostativ til å ta med på reiser, min Manfrotto 055 blir i største og tyngste laget (aluminium) å ta med. Jeg planla å kjøpe ett i karbon, som ikke var fullt så stort og ville være en god del lettere. Valget falt på Gitzos nye modell, GT1541T som tilfredsstilte alle kravene. Dessverre er ikke Gitzo akkurat kjent for å lage billig utstyr, så jeg var skeptisk. Riktignok holder stativer i noen ti-år, men allikevel - jeg er ikke akkurat verdens hyppigste stativbruker! Uheldigvis(?) fant jeg ingen leverandør her hjemme, men Adorama i USA solgte denne modellen. Riktignok hadde de ikke fått den på lager ennå, men jeg bestilte nå allikevel. Og etter noen uker kom UPS og leverte den til meg. Det var (for en gangs skyld) et blinkskudd (sic.)! Kulehode med Arca-Swiss feste på var nødvendig og Gitzos modell G1177M (magnesium) fikk en plate fra Wimberly, så var det fikset. (Det ble et ganske kostbart stativ, men forhåpentligvis holder det i noen år.)

Det har værtt problemer med fotoprinteren (Canon S830D) min i lenger tid. For det første var den ikke spesielt strålende til å begynne med, men etterhvert er den blitt sær, spesielt hva fargene angår. Det var på tide å bytte denne med en ny. Men hvilken? Jeg tenkte jeg skulle utsette dette innkjøpet til høsten, men da Epson lanserte sin nye modell, Epson Stylus Photo R2880, slo jeg til. Og for en kvalitet på utskriftene (bildene)! Helt fantastisk. Men dessverre, intet tre vokser inn i himmelen. Blekkpatronene er små og dyre og det går med mye blekk. Driftsutgiftene blir nok rimelig store hvis det blir mange utskrifter. Og det blir det jo når de blir så bra. Og den gamle vil bli brukt til vanlige tekst utskrifter.

Jeg har også gått til anskaffelse av en iPod Touch. Leketøy for musikkfreaks, men også et middel til å få med podcasts (og radioprogrammer og bøker) og med en grei skjerm til å se på instruksjonsvideoer "on the go". Da blir kanskje reisen til og fra Alcatraz (les: Nydalen) noe mindre kjedelig. Men selv om jeg investerte i et par rimelig gode ørepropper (ihvertfall dyre!) har jeg ikke ører som disse vil sitte ordentlig fast i. Så jeg fant ut at jeg måtte skaffe meg en hodetelefon. Men mer om dette senere.

Frode (min venn og kollega) viste meg en av disse nye, små PC'ene han hadde kjøpt. Med XP og harddisk og greier og jeg ble så imponert over den at jeg måtte ut å kjøpe en selv. Valget falt på en Acer Aspire One A150 Intel Atom N270 med 8,9" skjerm, 120GB harddisk, 1GB memory, XP og ellers alt en vanlig PC har. Maskinen veier under en kilo og er en perfekt reisekamerat.

I London, nå i helga, investerte jeg i en hodetelefon fra Sennheiser. Ingen hvilkensomhelst, men en Sennheiser PXC 300 med en avansert støydempingsmodul (NoiseGard™ Advance) og medfølgende tilbehør. NoiseGard-teknologien fungerer best på tog, fly og andre steder hvor omgivelsesstøyen er relativt jevn, og den fungerer overraskende bra på fly (har prøvd). Mesteparten av den jevne susingen forsvinner faktisk. Så kan faktisk iPod'en brukes hver dag!
(Selv om jeg ser ut som en tenåring!)

EOS_5D_Mark_II.jpgOg på fotofronten skjer det stadig noe. I morgen, tirsdag 23. september starter Fotokina 2008 messen i Køln og selv om det blir presentert mange nyheter der slipper de store gjerne noen før den starter. Jeg har allerede beskrevet Canon 50D og sist uke lanserte Canon sitt siste tilskudd til de digitale fullformatskameraene; Canon EOS 5D Mark II. En etterlengtet (av mange) oppgradering av suksessmodellen 5D som er blitt 3 år gammel, men som faktisk ennå har en bildekvalitet som er vanskelig å matche. Spesifikasjonene er imponerende;

 • 21.1 Megapixel CMOS sensor, full format (24X36mm)
 • New Full HD 1080 oppløsning video opptak (1080p)
 • 3.9 bilder pr. sekund
 • DIGIC 4
 • 3.0” VGA (920k dots) Clear View LCD
 • ISO 100-6400 (kan utvides fra 50 opp til 25,600)
Dette er meget gode spesifikasjoner og videoen skal etter sigende (fra de få som har fått lov å prøve kameraet) være helt suveren. Faktisk beskrives opptakene som bedre enn de du får med RED og mye bedre enn alt som selges av videokameraer under kr. 100.000,-. (Det blir nok video på alle DSLR kameraer fra nå av.) Men produksjonsmodellene kommer ikke i butikkene før midt i november, så vi blir nødt til å vente til da med å få vite hva det egentlig kan. Og prisen for en slik godbit er ikke avskrekkende, jeg har sett (foreløpige) priser i Norge til under 20.000,- og opp til 24.000,-. Og det er billig! (For dette kameraet). Ikke noe for meg nå, men kanskje senere.........

Intet billig halvår for meg, nei. Men nå får det holde for en stund. Det er greit med nye duppeditter og dingesebomser, men det er også godt (for lommeboka) med en pause.

Dette skulle være det, men det er nok noe jeg har glemt. Og ikke har fått gjort. Eller kjøpt. Men det får jeg ta en annen gang.

Personlig [10:23]   TrackBack (0)


divider

29. Juli 2008  
I'm back!

RIktignok er det fremdeles denne uka igjen av ferien min, men jeg kommer til å tilbringe de dagene hjemme på Frogner. Men siden det faktisk er noen som har etterlyst bilder fra Spania-turen min, har jeg lagt ut noen på Picasa. Jeg har gjort det samme på Flickr dersom du er bedre kjent med den. Jeg har ikke etterbehandlet dem (vel, ikke noe særlig ihvertfall), ikke sortert bort noe særlig heller og jeg har ikke lagt på hverken titler eller beskrivelse (det er den verste jobben!). Så du får ta dem som de er, rene, skjære turistbilder uten noen ambusjoner om noe annet. Jeg skal nok bruke tid på dem senere og legge de ut på Retrospekt når været blir mer normalt, norsk sommervær.

Men vi får håpe at det blir en stund til.

Bildene på Picasa finner du her.

Bilder på Flickr finner du her.

Personlig [01:01]   TrackBack (0)


divider

3. Juli 2008  
Helt på tampen!

Sagrada FamiliaI dag er det torsdag 3. juli og ferien er nær. I dag stikker jeg fra jobben rundt kl. 14:00 for å se om jeg klarer å få kjøpt sko og bukse og kanskje en sommerjakke. Men kjenner jeg meg selv rett, blir det vel ingenting. I morgen er det hjemmekontor til 12:00 (eller "gjemme"-kontor som Ragnar kalte det) og så er det ferie! Så kanskje jeg får handlet i morgen?

Jeg hadde lagt store planer for denne ferien, men da jeg så på reiseruta jeg hadde lagt opp, ble jeg både stresset og sliten allerede. Så pr. i dag er det bare to reisemål som er klare:

Jeg reiser til Barcelona onsdag 9. juli og blir der til til søndag 13. Da reiser jeg ned til Kjersti (?) og Odd Jarle utenfor Alicante/Torrevieja og blir der noen dager. Så får vi se hvor skjebnen bringer meg etterhvert. Men en ting er sikkert. Det blir 4 ukers ferie, uansett hvor jeg havner!

Ikke noe jobb før 4. august! Og antakelig ingen innlegg på Retrospekt heller. Men hvis jeg kommer over en datamaskin, kan det hende det blir både tekst og bilder, en reiseskildring online! Jeg får se og du får følge med.

Men for alle tilfellers skyld:

God ferie og god sommer! Ut i solen og vekk fra PC'en!

Det blir tid nok til å sitte og glo når mørket senker seg ved tre-tida og temperaturen kryper ned mot (og under) null. Men det er det heldigvis lenge til!

Personlig [12:57]   TrackBack (0)


divider

29. Juni 2008  
Det visste vi!

RngnesNå i disse utepilstider, hvor man får servert øl fra de underligste bryggerier (Aaas, Hansa, Mack etc..) til utrolige priser (over kr. 70,- for en halvliter på Aker Brygge), er det ihvertfall et lyspunkt for oss som foretrekker øl fra vår egen bys bryggerier. Les bare hva de virkelige øl-gourmetene fra Danmark skriver om norsk øl i denne artikkelen i Dagbladet. Nå er det vel ikke så underlig at de også sier at dansk øl er bedre, for det må de jo! Men vi andre vet at det slett ikke er tilfellet. Resultatet av testen finner du artikkelen, men her er to (av de tre) de syntes best om. Og det var selvfølgelig:

PILSNER-ØL:

Ringnes Fatøl
By: Oslo
Prosent: 4,5
Pris: 25,90
Konklusjon: Ja, ja, ja! Deilig lukt og nydelig humlesmak. Dette er vinneren, sier testpanelet!

Frydenlund Fatøl
By: Oslo
Prosent: 4,5
Pris: 24,90
Konklusjon: En riktig deilig øl. En annen sjanger. Nå smaker det av pilsner!

Men det visste vi jo!

Via Dagbladet.no.

Personlig [14:46]   TrackBack (0)


divider

7. Juni 2008  
En ny quiz!

Som kjent er jeg en sterk tilhenger av å få vite hvem eller hva jeg er gjennom quiz'er på internett. Og da jeg fant denne om hvilken filosofi-retning jeg tilhører, måtte jeg jo ta den. Og resultatet ble:

What philosophy do you follow? (v1.03)

You scored as a Existentialism

Your life is guided by the concept of Existentialism: You choose the meaning and purpose of your life.

“Man is condemned to be free; because once thrown into the world, he is responsible for everything he does.”
“It is up to you to give [life] a meaning.”
--Jean-Paul Sartre

“It is man's natural sickness to believe that he possesses the Truth.”
--Blaise Pascal

More info at Arocoun's Wikipedia User Page...

Existentialism 70%
Utilitarianism 60%
Hedonism 60%
Justice (Fairness) 50%
Apathy 15%
Kantianism 15%
Nihilism 5%
Strong Egoism 0%
Divine Command 0%

Ikke overrasket over at jeg er en eksistensialist. Jeg velger selv hensikt med og mening i mitt eget liv! Men sjekk den nest siste: Sterk egoisme = 0%.

Personlig [15:45]   TrackBack (0)


divider

3. Juni 2008  
Bo Diddley er død

Trykk for større bildeRock’n’roll-veteranen Bo Diddley er død, 79 år gammel. Han døde av hjertesvikt i sitt hjem i Archer i delstaten Florida mandag, meldte amerikanske medier.

Bo Diddley, som egentlig het Otha Elles Bates, hadde vært dårlig siden han ble rammet av hjerteinfarkt i august i fjor. Han var kjent over hele verden under tilnavnet som han fikk mens han vokste opp i Chicago.

"Jeg vet ikke hvor de andre ungene fikk det fra, men det var ungene på skolen som døpte meg Bo Diddley", sa han. Dette tilnavnet ble også tittelen på hans første singel, som kom ut i 1955 og som gjorde verden kjent med Bo Diddleys særegne rytme.

«Bo Diddley» ble en Bo Diddley-klassiker, og fikk følge av andre klassikere som «I’m a Man», «You can’t Judge a Book by its Cover» og «Who Do You Love?». Mange av disse låtene ble spilt inn i nye versjoner av rockeband på begge sider av Atlanterhavet.

Bo Diddley ble regnet som en pioner i utviklingen av den elektriske gitaren. Han var populær i alle lag av det amerikanske samfunnet, og spilte i de senere år blant annet for presidentene George Bush senior og Bill Clinton.

Via ABCNyheter.

Personlig [12:06]   TrackBack (0)


divider

7. April 2008  
Im back! (Again)

Etter lange og vonde dager med en PC som ikke ville mer, har jeg nå endelig fått installert min nye. Litt kjappere og litt mer stillegående. Jeg har kannibalisert den gamle og flyttet harddiskene som satt der (2 x 250GB) ut i egne kabinetter og koplet dem til via USB. På denne måten kan de også brukes når jeg kopler opp den bærbare. Total lagringskapasitet nå er da 1,250TB, 1TB utenfor og 250MB inne i maskinen, noe jeg håper vil holde en stund.

Ellers er det problemer med å få installert Adobe Photoshop CS3. Lisensen gir tillatelse til å benytte den på maks. to maskiner (dog ikke samtidig!). Men siden jeg må deaktivere kopien på den gamle maskinen for å få installert den andre kopien på den nye maskinen, og jeg ikke får startet opp fra den gamle maskinen for deaktivering, sitter jeg nå med skjegget i postkassa uten Photoshop på hjemmePC'en. Jeg har skrevet om problemet til Adobe og jeg håper de har muligheter til å fikse dette for meg. Makan til surr!

Ellers er det nå 3,5 uke til avreise Dublin (30.4.). Det er ihvertfall noe å se fram til.

Personlig [09:51]   TrackBack (0)


divider

25. Mars 2008  
Katastrofe!

Katastrofe er kanskje å ta i, men ihvertfall er hjemmePC'en kaputt. Den startet av og til etter noen vennlige klaps (og av og til noen ikke fullt så vennlige), men nå er det stopp. På palmesøndag måtte jeg bite i det sure eplet og reise til Nydalen for å hente jobb PC'en. Dra dit i fritida er ikke det jeg helst gjør, men å klare meg uten PC i hele påsken syntes verre. Så av to onder......

I dag har jeg ringt med PC-Gutta (det var faktisk ei jente jeg snakket med) og de sender en person i morgen for å ta en kikk på den. Jeg har mistanke om at det er den ene harddisken som er gått, så han klarer nok ikke å fikse den på stedet. Så får vi se. Det blir nok dyrt, men å få tak i alt jeg har liggende der er verdt noen kroner.

Så får jeg se å komme avgårde og kjøpe en ny PC, det skulle jeg gjort for lenge siden. Så egentlig er dette som fortjent.

Men det innebærer at det kan ta noe tid før jeg er i stand til å oppdatere Retrospekt igjen. Men følg med: "I'll be back!"

Personlig [13:03]   TrackBack (0)


divider

21. Mars 2008  
Hold deg inne!

Det er viktig å følge med på værvarslingen. Og noen ganger er det viktigere enn (nesten) alt annet. Spesielt i påsken. Derfor var det med glede jeg kunne lese i Nettavisen (i mangel på papir aviser i påsken - når skal de begynne å lage det?) følgende oppfordring:

Hold deg inne!

Det er fortsatt ingen grunn til å bevege seg ut av påskehyttaheimen. Sjekk påskeværet her.

"Bruk sunn fornuft. Ikke legg de lengste skiturene til langfredag. Hold deg inne eller følg fjellvettregelen; ”Vis respekt for vær og værvarsling”, hvis du skal på tur", råder meteorolog Martin Grønnevet ved Storm til Nettavisen.

Også i dag blir det skikkelig møkkavær i Sør-Norge. Langfredag blir den verste dagen i resten av påskeferien. Både på Østlandet, Sørlandet og i fjellet bli det mye snø, vind, kuling og snøfokk. Det vil føre til dårlig sikt på veiene, og glatt føre.

Med andre ord: "Fint vær ute til å være inne i!" Eller: "Aldri så galt at det ikke er godt for noe!"

Personlig [12:44]   TrackBack (0)


divider

16. Mars 2008  
Gratulerer med dagen, Ronny!

Ronny, 1. juledag 2006

Mitt eldste barnebarn, Ronny, er 18 år i dag. I går var han og jeg ute og feiret dagen på forskudd med lunsj på Hard Rock Café, her i Oslo. Det er ikke så mange bilder jeg har av Ronny etter han ble tenåring, han er vanskeligere å fotografere enn Michael Jackson! Men her ser du litt av ham etter morfars forsøk på å ta et bilde av ham 1. juledag 2006, hos Turid og Kaare!

Han feirer dagen med vennene sine i kveld.

Til lykke med dagen, Ronny, og ha en kjempefin bursdags-feiring!

Personlig [12:56]   TrackBack (0)


divider

28. Februar 2008  
Gratulerer med dagen, Erik

Erik og Maya

Min svigersønn, Erik, fyller 32 år i dag. Her avbildet med datteren Maya rett før jul i fjor.

Gratulerer med dagen, Erik! Håper du får en fin dag.

Personlig [00:00]   TrackBack (0)


divider

12. Februar 2008  
"Hobbitten" i fare!

Trykk for større bildeBoet etter «Ringenes Herre»-skaperen JRR Tolkien trekker nå filmselskapet New Line Cinema til retten.

De mener at selskapet ikke har betalt noe av de seks milliarder dollarne (33 milliarder kroner) som er tjent på filmene, dvdene og andre produkter solgt verden rundt, melder Times Online.

Boet etter forfatteren, The Tolkien Trust, har gått sammen med det originale «Ringenes Herre»-bokforlaget HarperCollins om søksmålet.

Saksøkerne krever blant annet over 150 millioner dollar (830 millioner kroner) i oppreisning, i tillegg til annen skadeserstatning.

Men det er ikke alt: De krever også en uttalelse fra retten om at saksøkerne kan avslutte samarbeidet om all framtidig Tolkien-relaterte arbeider, inkludert «Hobbiten».

Det ble nylig klart at arbeidet med to filmer basert på «Hobbiten» er i gang, og at mexikanske Guillermo del Toro mest sannsynlig er aktuell i regissør-rollen.

"Boet som forvalter Tolkiens arbeider tar ikke lett på saksøking, og har lenge uten å lykkes forsøkt å løse dette utenfor retten. Men i dette tilfellet har ikke New Line gitt dem noe valg", sier boets advokat Steven Maier til Times Online.

Ifølge advokaten har ikke New Line betalt «en penny» av alle milliardene de tre «Ringenes Herre»-filmene har omsatt for.

Boet og en forløper til HarperCollins skal i 1969 ha signert en kontrakt med United Artists om filmrettighetene til «Hobbitten» og «Ringenes Herre»-trilogien. Ifølge denne avtalen hadde boet og forlaget krav på 7,5 prosent av nettoinntektene fra filmsalget. New Line arvet denne filmavtalen i 1998.

De mener at selskapet ikke har betalt noe av de seks milliarder dollarne (33 milliarder kroner) som er tjent på filmene, dvdene og andre produkter solgt verden rundt, melder Times Online.

Boet etter forfatteren, The Tolkien Trust, har gått sammen med det originale «Ringenes Herre»-bokforlaget HarperCollins om søksmålet.

Krever oppreisning
Saksøkerne krever blant annet over 150 millioner dollar (830 millioner kroner) i oppreisning, i tillegg til annen skadeserstatning.

Men det er ikke alt: De krever også en uttalelse fra retten om at saksøkerne kan avslutte samarbeidet om all framtidig Tolkien-relaterte arbeider, inkludert «Hobbiten».

«Hobbiten» i fare?
Det ble nylig klart at arbeidet med to filmer basert på «Hobbiten» er i gang, og at mexikanske Guillermo del Toro mest sannsynlig er aktuell i regissør-rollen.

- Boet som forvalter Tolkiens arbeider tar ikke lett på saksøking, og har lenge uten å lykkes forsøkt å løse dette utenfor retten. Men i dette tilfellet har ikke New Line gitt dem noe valg, sier boets advokat Steven Maier til Times Online.

Ifølge advokaten har ikke New Line betalt «en penny» av alle milliardene de tre «Ringenes Herre»-filmene har omsatt for.

Boet og en forløper til HarperCollins skal i 1969 ha signert en kontrakt med United Artists om filmrettighetene til «Hobbitten» og «Ringenes Herre»-trilogien. Ifølge denne avtalen hadde boet og forlaget krav på 7,5 prosent av nettoinntektene fra filmsalget. New Line arvet denne filmavtalen i 1998.

Via Dagbladet.

Personlig [11:36]   TrackBack (0)


divider

5. Februar 2008  
Det var jamen på tide!

Etter mer enn tretti år (minst!) med offisielle ernæringsråd og råd fra andre "eksperter", har vi bare blitt sykere og fetere. Så det er en befrielse å lese om den amerikanske ernæringseksperten Michael Pollans nye bok: "In Defense of Food". Her gir han et nytt (og veldig gammelt) svar på hva vi bør spise, med bare sju, enkle ord:

"Eat food. Not too much. Mostly plants." eller "Spis mat. Ikke for mye. Mest planter."

Sett i gang!

Personlig [00:00]   TrackBack (0)


divider

4. Februar 2008  
Hurra!

Mor

Det ser ut til at det eneste jeg får tid til om dagen er å legge inn gratulasjoner til familien. Og etter jul er det et stim av dem.

Idag fyller min mor 93 år! Og hum er fremdeles oppegående, både i bokstavelig forstand og i overført betydning. Dagen ble feiret hos min søster i går, men det er altså i dag som er den store dagen. Dette bildet er riktignok tatt i fjor, men hun ser like uforskammet sprek ut i dag!

Gratulerer med dagen, mamma, og stå på. Nå er det bare 7 år igjen til hundre!

Personlig [12:22]   TrackBack (0)


divider

29. Januar 2008  
Gratulerer med dagen, Thomas!

Min favorittsønn (vel, han er den eneste sønnen jeg har) fyller 36 år i dag. Dagen feires i hans nye hjemby, Dublin, hvor det sikkert er mulig å få til en skikkelig fest.

Fest med måte, min sønn, husk at det er arbeidsdag i morgen! Håper du får en fortreffelig dag.

Her er bursdagsbarnet avbildet med sin niese, Maya, i desmber 2007.


Personlig [00:00]   TrackBack (0)


divider

15. Januar 2008  
Til å spise opp!

Trykk for større bildeDe av dere som ikke har noe forhold til "Ringenes Herre" av J.R.R.Tolkien, ser nok ikke storheten i dette verket, skapt av noen ungdommer med for mye fri i jula.

Det er Minas Tirith, hovedstaden i Gondor, under slaget ved Pelennor-enga (Pelennor Fields) fra "Atter en Konge" som er bygget opp av gotterier! (Trykk på bildet så får du en større versjon.) Detaljerte fotos kan du finne her.

Den samme gjengen har også laget en gotteri-modell av slaget ved Helms-djupet (Helmsdeep) som du kan finne her.

Bon apetite!

Personlig [13:37]   TrackBack (0)


divider

1. Januar 2008  
Nå er det 2008!

Godt nyttår i 2008.jpg

GODT NYTT ÅR!

Til alle retrospekts lesere (og alle andre)!


Personlig [01:12]   TrackBack (0)


divider

30. Desember 2007  
Gratulerer med dagen, Ida!

Trykk for større bilde

Mitt nest eldste/nest yngste barnebarn fyller 16 år i dag!

Gratulerer med dagen, Ida! Håper du får en fin dag.

Personlig [13:19]   TrackBack (0)


divider

20. Desember 2007  
Siste liten julegave?

Trykk for større bildeDersom du fremdeles lurer på hva den spesielle tingen du skal kjøpe til jul er, kanskje en båt som denne, «Earthrace»? Og det er faktisk en fordel om du er i rundeste laget. Den går nemlig på fett, også menneskefett. Så i tillegg til å fettsuge litt av det du har for mye, kan du fyre det opp i motoren på denne merkelig utseende farkosten og feie avgårde. Les bare:

Drivstoffet som skal brukes, er biodrivstoff - laget av blant annet fett sugd fra mennesker.

Men det forunderlige stanser ikke her: Skipper Pete Bethune og kona har pantsatt huset og solgt alle eiendeler for å gjennomføre prosjektet, ifølge Daily Mail.

Og ingen kan beskylde Bethune for ikke å engasjere seg 100 prosent: Som en gimmick lot han seg fettsuge, og fettet ble brukt til å produsere én desiliter med biodrivstoff.

I tillegg gjorde fete bidrag fra andre frivililige det mulig å produsere totalt syv liter med biodrivstoff, nok til å kjøre rundt 15 kilometer med båten.

"«Earthrace» er en nullutslippsbåt i klimasammenheng", sier skipperen, som ikke regner med å tjene én dollar på prosjektet og turen.

15 kilometer er likevel barnemat mot lengden på hele turen Jorden rundt: 24.000 nautiske mil, eller 4444 landmil, ligger foran newzealenderen og mannskapet når de legger ut fra Valencia i Spania 1. mars neste år.

Det er den britiske båten « Cable and Wireless Adventurer» som innehar Jorden rundt-verden, og det magiske tallet er 75 dager.

Men «Earthrace»-mannskapet planlegger å bruke 65 dager over Atlanterhavet, gjennom Panamakanalen, over Stillehavet og Det indiske hav og gjennom Suezkanalen. For å sette ny rekord må de holde en gjennomsnittshastighet på mellom 20 og 25 knop (37-46 km/t).

Via Aftenposten.

Personlig [13:23]   TrackBack (0)


divider

19. Desember 2007  
Forhåpentligvis med helsa i behold, også

Trykk for større bildeKanskje er den verdens aller vakreste julesang, den rå balladen «Fairytale of New York» med The Pogues og Kirsty MacColl fra 1987.

Den er iallfall kåret til den best likte julesangen av tv-kanalen VH1s seere flere år på rad.

Denne uka var låta plutselig oppe i mediebildet igjen, da det ble kjent at den britiske radiokanalen BBC Radio 1 ville sensurere ordet «faggot» (slang for homofil, journ.anm) fra teksten.

De to vokalistene som synger den melankolske julesangen om et forsoffent og kranglete irsk par i New York, har derimot møtt hver sin triste skjebne i kjølvannet av suksessen.

Frontfigur Shane MacGowan i The Pogues er velkjent for sitt misbruk av alkohol og narkotika gjennom mange år. Og Kirsty MacColl døde i en dramatisk båtulykke i 2000.

Shane McGowan ble født 1. juledag for femti år siden. Men den irske frontfiguren i The Pogues har levd hele sitt liv med et ukristelig forbruk av alkohol og dop.

"Allerede i tenårene ble han lagt inn til avrusning for alkohol, valium og sentralstimulerende piller etter at han prøvde å hoppe ut av et vindu," fortalte en venn av MacGowan til avisa The Daily Telegraph i 1997.

I et intervju med The Guardian fra 2004 forteller MacGowan om barndommen i Irland. I barndomshjemmet fikk den lille gutten to Guinness før leggetid hver kveld, og som åtteåring ble han introdusert for whiskey av onkelen, hevder sangeren.

"I familien vår var tanken at dersom barna vil ha en drink, kan de få det. For alle de ungene som ble nektet alkohol, ville ende opp som rusmisbrukere", trodde man.

Allerede som fjortenåring tok MacGowan LSD for første gang, og han kan nok trygt sies å ha motbevist familiens teori.

Historiene om ham er tallrike og tragikomiske. En gang skal han ha bestilt henting av privatsjåfør fra kontorene til plateselskapet, og MacGowan sto og ventet i en time før han kom på at selskapet hadde skiftet lokaler året før.

Han skal ha prøvd å kaste seg ut av en bil i 70 km/t for å bevise at han var udødelig. Og da han gikk forbi en butikk med utstoppede dyr i London, høy på LSD, sto en utstoppet bisonokse utstilt på gata utenfor butikken. MacGowan løp til nærmeste telefonkiosk, ringte politiet og meldte fra om at ville dyr var løs i Londons gater.

Gullplatene fra velmaktsdagene til The Pogues solgte han til en brukthandler. Tennene forsvant da han i sakefylla i Japan falt ut av en varebil og landet med ansiktet først i asfalten.

"To varebiler hentet oss på en togstasjon. Shane var så ille tilredt at han ble satt i en varebil for seg selv. Da den høflige japanske sjåføren åpnet døra for ham, var Shane så dritings at han bare falt rett ut av døra. Da vi tok ham med til hotellet, trodde personalet at han hadde vært i en bilulykke", mimrer mandolin-spiller Terry Woods i The Pogues i et intervju med The Guardian.

I 1981 startet McGowan bandet Pogue Mahone, irsk for «kyss meg i ræva». Senere ble navnet forkortet til The Pogues.

Alkoholinntaket ble derimot ikke kuttet ned på, snarere tvert imot. I 1988 skrev en spaltist i musikkbladet Q at MacGowan skylte ned piller mot magesår med brandy, vin, portvin og champagne. Samme år skulle bandet til USA for å varme opp for selveste Bob Dylan. MacGowan presterte å miste fire fly før han til slutt kollapset på flyplassen Heathrow.

En lege fastslo at han hadde betennelse i leveren, og kom til å dø innen to år hvis han ikke la spriten på hylla. MacGowan fulgte legens råd - og byttet til hvitvin.

MacGowan forlot The Pogues i 1991, men fortsatte med ulike typer rus. Han hevder han fikk en oppvåkning og sluttet å bruke heroin da artisten Sinead O'Connor fant ham livløs på gulvet i leiligheten og meldte ham til politiet i 1999.

"Jeg elsker Shane, og det gjør meg så sint å se ham ødelegge seg selv", forklarte O'Connor til avisa The Sun etter episoden.

McGowan drikker fremdeles relativt tett, men ikke så mye som før, ifølge ham selv. Og han hevder at de eneste pillene han tar, er beroligende på resept fra legen. Han sier at han vil flytte tilbake til Irland når han blir gammel.

"Ikke for å pensjonere meg, men for å begynne å leve et skikkelig liv. Jeg har lyst til å bli en gammel mann med livskraft og vettet i behold", sa MacGowan til The Telegraph i 1997. Før han la til uten spor av ironi:

"Forhåpentligvis med helsa i behold, også".

Rått kopiert fra Dagbladet.

Personlig [15:29]   TrackBack (0)


divider

18. Desember 2007  
Å du deilige førjulstid!

Det blir dessverre lite tid til både det ene og det andre nå rett før jul, men siden jeg har fri i romjula er det håp om at det kan bli litt fart på både blogging og utlegging av bilder mellom jul og nyttår.

Følg med!

Personlig [10:08]   TrackBack (0)


divider

4. Desember 2007  
Julegave for musikksnobber

musicvenndiag.jpgDet finnes mange musikksnobber blant oss. Noen foretrekker den ene type musikk, mens en annen foretrekker noe helt annet. Og dersom de treffer noen som tilfeldigvis liker samme musikk, er de raske til å avskrive den. Man kan da ikke like musikk som "alle" liker!

Så hvis du kjenner en av dem, er denne t-skjorten med Venn-diagrammet på et godt julegavetips. Ellers kanskje du trenger en selv?

Via boingboing.

Personlig [14:30]   TrackBack (0)


divider

28. November 2007  
Ei tøff, lita jente!

Maya 071128.jpg

Stakkars, lille Maya gikk hen og slo seg på vinduskarmen i barnehagen forleden. Det var nok vondt og hun måtte sy kuttet på neseroten. Jeg kan ikke noe for det, men jeg synes hun ser ut som ei tøff, lita jente på dette bildet som mamman hennes sendte meg. Et ekte klansmedlem!

Hun må ligne morfar......

Personlig [15:19]   TrackBack (0)


divider

23. November 2007  
Som sagt så gjort

"Hva jeg skal gjøre? Jeg får se å få bestilt noen nye bøker........" avsluttet jeg mitt forrige innlegg med. Og som sagt så gjort. En bekreftelse fra Amazon på bestilte bøker ble mottatt kl. 10:43 i dag:

Dispatch estimate for these items: 26 Nov 2007
 • "Digital Macro Photography"

 • "The Adobe Photoshop Lightroom Book: The Complete Guide for Photographers"

 • "RSPB Guide to Digital Wildlife Photography"

 • "The Wine of Angels (Merrily Watkins Mysteries)"

 • "The Smile of a Ghost (Merrily Watkins Mysteries)"

 • "The Fabric of Sin (Merrily Watkins Mysteries)"

 • "Remains of an Altar (Merrily Watkins Mysteries)"
Fotobøker burde ikke være noen overraskelse at jeg kjøper, men hvis du lurer på hvorfor i all verden jeg har bestilt 4 bøker av Phil Rickmans serie om den lille, fraskilte, storrøykende kvinnelige presten Merrily Watkins, så har du enten aldri lest noen av bøkene om henne eller så er du ukjent med min forkjærlighet for mysterier på den engelske landsbygda!

Så hvis jeg skal gjøre meg noe håp om å bli ferdig med China Miévilles "Iron Council" før i 2008, må jeg lese veldig lenge på senga den neste uka.

Så får vi ta alt det andre jeg skrev om etterhvert.

Personlig [14:22]   TrackBack (0)


divider

21. November 2007  
En søndag ved bassenget i Kigali

En søndag ved bassenget i KigaliJeg har akkurat gjort meg ferdig med romanen "En søndag ved bassenget i Kigali" skrevet av fransk-kanadieren Gil Courtemanche. Boken handler om tiden rundt folkemordet i Rwanda, massakren på anslagsvis 800 000 til 1 071 000 tutsier og moderate hutuer i det afrikanske landet i første halvdel av 1990-tallet, først og fremst utført av to ekstremistiske Hutu-militser, Interahamwe og Impuzamugambi, i en periode på 100 dager fra 6. april til midten av juli 1994.

Boken er faktisk den andre jeg leser om folkemordet i Rwanda, den forrige var "Krigsjunkie" av ITNs TV-fotograf Jon Steele. "Krigsjunkie" er en dokumentarisk beretning om Steeles arbeid når Sovjetunionen gikk i oppløsning, under krigen i Tsjetsjenia og deretter var han på jobb i Rwanda under folkemordet, før han fikk totalt sammenbrudd og måtte gi seg som krigskorrespondent.

Hvorvidt Gil Courtemanche var i Rwanda på tiden for folkemordet aner jeg ikke, men romanen hans blir ikke mindre sterk for det.

Begge bøker beskriver virkelige hendelser og anbefales bare hvis du har sterke nerver.

Jeg rakk rett og slett ikke å legge inn at jeg leste "Seeker" av Jack McDevitt rett etter at jeg hadde lest "Polaris" av samme forfatter. Jeg bestilte begge bøkene samtidig fra Amazon.co.uk og selv om det koster litt i frakt kan det lønne seg å bestille derfra hvis du handler en tre - fire bøker ad gangen.

Ellers er Jack McDevitts bøker science fiction, om enn ikke veldig påtrengende. Men dersom du ikke liker den genren bør du nok styre unna disse bøkene.

Nå får jeg bite tenna sammen og konsentrere meg om å bli ferdig med China Miévilles "Iron Council" som jeg finner svært tung å lese. Men jeg har bestemt meg for å komme igjennom den, koste hva det koste vil!

Ellers har jeg to fotobøker liggende, National Geographic Societys (hvor jeg er medlem!) "The Utltimate Field Guide to Photography" og en en CD-bok fra Arthur Morris, "The Art of Bird Photography" som jeg også må komme meg igjennom.

I tillegg har jeg diverse fotoutstyr som jeg må lære meg å bruke. Det innebærer å studere flere manualer, brukerhåndbøker og bruksanvisninger samt å prøve seg fram. Jeg må også behandle fotografier og legge dem ut. Det er også flere fotoprosjekter jeg har som venter på å bli igangsatt og arbeidet videre med.

Dessuten må jeg lære meg mer om bildebehandlingsprogrammene Adobe Photoshop CS3 og Adobe Lightroom, som jeg har gått til anskaffelse av.Retrospekt er under omarbeidelse, ny fotosite er under arbeid, også er det jobben. Dessuten skal det ordnes og fikses hjemme. Og jeg vil være sammen med barnebarna mine og må være litt sosial med resten av familien og venner. Det blir nesten så jeg mister pusten!

Hva jeg skal gjøre? Jeg får se å få bestilt noen nye bøker........

Personlig [13:15]   TrackBack (0)


divider

23. September 2007  
Kameraet er i hus!

Hver dag (nesten) siden jeg bestilte mitt Canon 40D har jeg sjekket bestillingen og sett den ubekreftede leveransedatoen flytte seg uke etter uke. Sist jeg sjekket var den 21.9.. Dere kan tenke dere min forundring og overraskelse og glede da jeg den 20. fant "hentelappen" til kameraet i posten.

Det ble brakt raskt i hus og "knappe-trykk testet" og i helga ble det testet i "felten", ute på Folkemuseet. Det var en helt annen følelse å bruke dette kameraet enn mitt trofaste 350D. Kamerahuset er en god del større og tyngre og er bedre å holde med mine hender og det kjennes skikkelig solid ut. Det var jo en del småproblemer med innstillinger etc. i begynnelsen, men jeg hadde med bruksanvisningen og fikk løst de fleste problemene der og da. Det var litt uvant plassering av brytere og knapper, men jeg håper det går raskt å venne seg til dette.

Jeg fikk også de to batteriene jeg kjøpte på ebay hjem i postkassa på lørdag, så nå får jeg holde an til batterigrepet til 40D er i handelen. Det tar nok noen uker til.

Jeg har såvidt sjekket bildene og de ser ut til å være minst av samme kvalitet som de mitt "gamle" 350D leverte. Men det var jo også en del av vitsen ved kjøpet at bildene skulle bli bedre, noe jeg håper detalj-granskingen av dem vil avsløre.

Så nå er det bare å følge med, bildene fra det nye kameraet dukker nok opp etterhvert.

Personlig [11:51]   TrackBack (0)


divider

7. September 2007  
Venter og venter......

Trykk for større bilde av Canon 40D20. august annonserte Canon sitt nye "prosumer" camera, Canon 40D. Men allerede 19. august fikk jeg rede på spesifikasjonene og skrev umiddelbart en mail til FotoVideo hvor jeg ba dem sette meg opp på venteliste. Så da annonseringen kom, var jeg allerede klar for oppgradering av min trofaste Canon 350D.

Nå viste det seg at FotoVideo hadde satt prisen svært høyt (de reduserte senere prisen med flere tusen), så jeg foretok en surfe-runde på nettet for å se om jeg kunne få den billigere. Og det fant jeg! Hos Pixit var de nesten 4.500 billigere! Så jeg bestilte et kamera hos Pixit og kansellerte bestillingen hos FotoVideo. Og godt var det, en dag senere hadde Pixit satt opp prisen til det samme som FotoVideo. (Jeg hørte forresten rykter om at FotoVideo hadde klaget til Canon over at det var enkelte nettbutikker som hadde svært lave priser. Og da måtte vel de mindre nettbutikkene sette opp prisene for i det hele tatt å få levert kameraene!) Men skitt, det samme. Jeg har fremdeles spart et par tusenlapper!

Men problemet nå er ventetiden. FotoVideo er så store at de allerede har fått kameraer og har begynt å dele de ut, mens min lille nettbutikk, Pixit, må vente til de store har fått. Så det tar nok iminst en uke til før jeg får det, men den som venter på noe godt......

Personlig [12:07]   TrackBack (0)


divider

2. September 2007  
Nye bilder på RetroFotos

Jeg har lagt ut noen bilder fra Mayas ett-års bursdagslag på RetroFotos.

God fornøyelse!

Personlig [15:53]   TrackBack (0)


divider

1. September 2007  
Maya fyller ett år i dag!

Hurra!

I dag fyller lille Maya ett år. Tenk så fort tiden går. Jeg synes ikke det er lenge siden hun kom til verden.

Vi skal i bursdagslag på Tårnåsen dag, så forhåpentligvis kommer det opp noen bilder i løpet av et par dager.

Følg med!

Personlig [07:18]   TrackBack (0)


divider

19. August 2007  
Gratulerer med dagen, Synne!
Synne og Maya på Aker Brygge

Min yngste datter, Synne (nå: Enli Breifossmo), fyller år i dag. Siden hun ikke er blitt så veldig gammel, tilgir hun meg sikkert når jeg sier:

Gratulerer med 32 års dagen, Synne!

Her i et tankefullt øyeblikk sammen med sin førstefødte, Maya, på Aker Brygge i sommer! (Var det så kaldt?)

(NB! Dette er et Mobilfoto)

Personlig [00:00]   TrackBack (0)


divider

21. Mai 2007  
Syk igjen!

Kjente at jeg begynte å bli dårlig på selveste 17. mai, men håpet i det lengste....

Ikke tale om! Rett ut i tre dager og i dag, mandag, har forkjølelsen satt seg godt til rette. Pokker og! Men den gir seg vel etterhvert.

Thomas var som snarest innom Oslo i helgen for å besøke venner og overnattet hjemme fra lørdag til søndag før han atter satte kursen tilbake til Dublin. Ja, ja, vi fikk da søndagsfrokosten sammen!

Personlig [13:47]   TrackBack (0)


divider

28. Februar 2007  
Gratulerer med dagen, Erik!

Maya, Synne og Erik

Svigersønnenn min, Erik, Fyller 31 år i dag. Gratulerer med dagen, Erik! Her er han (til høyre i bildet) sammen med Synne og datteren Maya.

Personlig [09:13]   TrackBack (0)


divider

21. Februar 2007  
Gratulerer med dagen, Turid

Turid

Søsteren min, Turid, fyller år i dag! Gratulerer med dagen!

Personlig [00:00]   TrackBack (0)


divider

13. Februar 2007  
Nye bilder

Jeg har lagt inn noen bilder fra mors 92 årsdag i RetroFotos.

Personlig [19:08]   TrackBack (0)


divider

4. Februar 2007  
Gratulerer med dagen!

Mor 1. juledag 2006

Min mor har fødselsdag i dag og selv om man vanligvis ikke røper en kvinnes alder, tror jeg hun tilgir meg når jeg forteller at hun blir 92 år. Det er en anseelig alder, det gitt. Og fremdeles er hun oppegående i alle ordets betydninger og klarer seg selv alene. Det er sannelig imponerende. Jeg håper vi barna har arvet noe av dette!

Senere i dag samles barn, barnebarn og oldebarn for en liten markering av dagen hos min søster. Dette bildet er tatt der 1. juledag 2006.

Gratulerer med dagen!

Personlig [09:57]   TrackBack (0)


divider

29. Januar 2007  
Gratulerer med dagen!

Trykk for større bildeIdag har Thomas fødselsdag!

Gratulerer med dagen!

Dessverre er han fremdeles i Dublin, så jeg får ikke gratulert ham "in person". Men han kommer hjem en liten tur 2. - 4. mars, så vi får ta det igjen da.

Ha en fin dag, gutten min!

Bildet er tatt på hotellet "The Twelth Lock", rett over kanalen, bak The Mills hvor Thomas bor i Blanchardstown, i juli i år.

Personlig [15:38]   TrackBack (0)


divider

5. Januar 2007  
Nye bilder i Retrofotos

Jeg har lagt ut bilder fra Julaften og 1. juledag, 2006 på RetroFotos. Har du lyst til å se dem, klikk deg inn i menyen over eller trykk her.

Personlig [14:33]   TrackBack (0)


divider

2. Januar 2007  
Takk for det gamle!

Godt Nytt År!

Og takk for det gamle, vi kom igjennom 2006 også uten altfor mange skrammer og sår. I tillegg har jeg fått mitt tredje(!) barnebarn i år! Synne og Erik fikk ei jente 1. september - lille Maya. Dessuten fikk min niese, Øydis og hennes mann Dag Tore, en jente i juli. Så familien vokser!

Nå som vi går inn i et nytt år er det mange som har nyttårsforsetter. Det positive er at mange virkelig ønsker å forandre på noe, men ofte blir det nyttårs-fortsetter. Eller "Same procedure as last year".

Personlig har jeg en rekke ting jeg ønsker å endre på, men ikke nødvendigvis umiddelbart. Det holder dersom det gjennomføres i løpet av året. Og siden det bare jeg som vet hva det er, er det heller ingen som kan ta meg for brutte løfter!

Det jeg ellers håper på i løpet av dette året er at vi får mindre krig og mindre sult og at vi unngår alle naturkatastrofer. Men det er dessverre ikke opp til meg. Ellers tror jeg at jeg er rimelig sannspådd med følgende spådom:


 • I midtøsten vil det være mye uro.

 • USA kommer ikke ut av Irak eller Afghanistan.

 • Iran kommer til fortsette med atomteknologien.

 • Det kommer snø i vinter også.

 • Renta går opp.

 • Kongen abdiserer, kronprinsen vil heller fortsette å være kjendis og Norge blir republikk!

Kanskje den siste var litt vel mye å håpe på, men jeg tar den med. Det er lov å håpe....

Ellers skal jeg forsøke å bli flinkere til å poste bilder og det blir antakelig en liten ansiktsløftning på Retrospekt. Nyhetsbrevet vil bli sendt ut til famile og venner (slipper ikke unna, obligatorisk!) og andre som har satt seg opp som abonnenter. Det første går ut i slutten av uke 1 - 2007!

Det kommer også et par nye, interessante, ting på Retrospekt i første kvartal. Blant annet håper jeg å få sving på Multimediadelen. Så følg med!

Personlig [11:16]   TrackBack (0)


divider

31. Desember 2006  
Et sympatisk trekk ved Frp

Jeg har endelig funnet et sympatisk trekk ved Frp. Vel, ihvertfall ved Frps formann, Siv Jensen. Les bare:

"Jeg drikker ikke akevitt. Jeg kan ikke fordra det", røper hun i et stort romjulsintervju med Nettavisen.

Så har jeg lett lenge også!

Personlig [08:04]   TrackBack (0)


divider

30. Desember 2006  
Gratulerer!

Mitt andre(fødte) barnebarn, Ida, er 15 år i dag.

Gratulerer med dagen, Ida. Håper du får en fin dag!

Personlig [15:37]   TrackBack (0)


divider

22. Desember 2006  
Juleforberedelser

Stort sett ferdig med alle innkjøp til jul. Mangler et par gaver og litt mat, ellers full kontroll.

Thomas lander 21:30 i kveld og blir til 28.12.. Jeg hadde håpet han ble litt lenger, men "that's life in a big city"! Han må dessverre jobbe før nyttår. (Sånn er det å jobbe i/for banker!) Selv skal jeg jobbe 30.12. og har vakt hele nyttårshelgen. Krysser fingrene og håper at årsoppgjøret går bra.

Julekortene er sendt for lengst.
Juletreet står på verandaen og vil bli tatt inn og pyntet i morgen.
Innpakningspapir, bånd og merkelapper er det forhåpentligvis nok av.
To gaver til skal handles i dag.
Skal forsøke å pakke så mange som mulig i kveld, så julefreden får senket seg.

Dessuten var det vintersolhverv i går, 21.12., så nå går det mot lysere tider. Men dessverre, ingen snø denne jula. Det er alltid koselig med snø i jula, men den har dessverre en tendens til å bli liggende så det er kanskje bra vi slipper.

Og til min leser (den ene): God Jul!

Personlig [11:21]   TrackBack (0)


divider

21. Desember 2006  
En ny test!

Så fant jeg en ny test. I Aftenposten denne gangen. Og etter å ha svart på hele 12 spørsmål, skulle testen vise hva slags julegris jeg er! Og gjett om jeg var spent. Er jeg et fyllesvin, en sofagris eller et villsvin? Ingen av delene. Jeg er en Marsipangris!

Og om marsipangriser sies følgende:

Du koser deg med god mat og drikke, men du er ikke så utagerende når det gjelder julelys, granbar, røkelse og myrra.

(De har tydeligvis aldri sjekket leligheten min til jul!)

Hva slags julegris er du?

Personlig [00:00]   TrackBack (0)


divider

19. Desember 2006  
Nå er det jul igjen!

Nå mens de fleste av oss virrer rundt og stresser i overfylte butikker for å skaffe det vi skal ha av mat og gaver til jul, er det andre som gir blaffen i tradisjonell julefeiring og reiser vekk fra maset. Meteorologene forteller oss at det vil bli en varm og snøfri jul i år (ihvertfall her i Oslo-området), så hvis vi ikke får julekortstemning er det kanskje ingen grunn til å bli her med regn og vind i vente. Og det er tydeligvis en del som velger å reise bort. Les bare hva siste.no skriver i dag:

Rundt 40.000 nordmenn velger å forlate Norge under årets juleferie.

Solhungrige nordmenn setter ny rekord i romjulen. Stort sett alle flyene fra Saga, Ving og Star Tour er fulle når juleferien setter inn i helga. De mest populære charterturene har vært utsolgt i lang tid.

"Juleflyene er stappfulle, og det er kun noen enkelte strøplasser igjen, forteller salgssjef i Star Tour", Tonje Fossum.

Reiseoperatøren anslår at rundt 40.000 nordmenn vil reise til varmere strøk når jula setter inn. Thailand og Gran Canaria er to av de mest populære reisemålene, men mange velger også å feire jul i en av de europeiske storbyene.

Via siste.no.

Personlig [11:01]   TrackBack (0)


divider

11. Desember 2006  
Alene til jul?

Nå er det jul igjen!Det å tilbringe julen og spesielt julaften alene er for noen en velsignelse mens for mange andre en trist affære. Det burde være mulig å finne noen andre enslige å feire sammen med, men hvis det ikke er mulig har et nederlandsk firma løsningen. Les bare:

Julegjester er alltid velkomne, spesielt når man kan sette dem på pause. Et nederlandsk firma har laget en egen DVD med julebordsgjester til å spille av på TV-en.

DVD-en er laget med enslige personers julefeiring i minne, personen som spiller av DVD-en kan selv velge mellom flere ulike tema på DVD-en.

"Kunden kan se på DVD-en mens han eller hun sitter foran TV-en og spiser", sier Chris Gribling, en av produsentene, til Ananova.com.

Flere mulige temaer på DVD-en gjør at valget av julebordssamtale er opp til eieren. "Skuespillerne kan tilby en romantisk kveld eller en god samtale. Vi har god variasjon i valget av bordkavalerer", sier Gribling.

Jeg håper dette er en spøk. Eller....?

Via VG Nett.

Personlig [15:41]   TrackBack (0)


divider

29. November 2006  
Oj!

ps3.jpgOj! Fredag er det 1. desember og søndag (3.12.) er det 1. søndag i advent. Det innebærer at det ikke er fler enn 24 dager igjen til julaften! Og hvis du (som de fleste av oss) har noen som venter å få presanger på julaften, er det på tide å begynne med innkjøpene. Noen er lette å kjøpe gaver til, men det er noen som har alt (bokstavelig talt) og fremdeles venter å få en gave. Så hva kjøper man til dem? Noen tips følger:

En gave til en humanitær organisasjon eller en forening f.eks. Kreftforeningen. Pakk kvitteringen (med mottaker som avsender) pent inn og legg den under treet med navnelapp på. Både du og mottaker har støttet en god sak og ingen tør bli fornærmet av en slik gave, spesielt ikke i jula.

Bøker er alltid fine gaver. Og i år som tidligere år er det mange å velge i. Men denne gangen har vi et bar biografier som kan slå an. Hva med tidligere sta(t)sminister Kjell Magne Bondeviks egen biografi. (Litt av et ego den mannen har!) Ingen vil ha den, men hva så? Sørg for å få den signert slik at den ikke kan byttes, kanskje den blir lest da?

Bedre: Eli Hagens biografi! For en interessant reise det vil bli. Vi er jo alle svært opptatt av hennes barndom og ungdom (hvordan ble hun egentlig slik?), men aller mest vil vi lese hennes dyptpløyende karakteristikker av poltikere, journalister og annet fint folk. En sikker vinner under treet.

Ellers så fikk de ikke solgt Adolph Tidemands hovedverk «Sognebud» for 8,5 millioner kroner på auksjon i går. Så hvis du blar opp et noe større beløp, kan du sikkert overraske en av dine nærmeste til jul med noe de helt sikkert ikke har fra før.

Leica har lansert en digital utgave av sitt berømte M-serie kamera, kalt Leica M8. Dette er jo det ultimate snapshot kamera for en som har alt. Nå må du også kjøpe objektiv til, men med et greit, originalt zoom objektiv slipper du unna med i overkant av 60.000.

Har du ungdom i huset, er en Playstation 3 fra Sony tingen. Nå er den riktignok ikke lansert her i Norge ennå (ikke før i mars 2007), men er du på nett (det er du, ellers hadde du ikke lest dette) kan du stikke innom ebay. Hvis du er rask, klarer du nok å få den hjem til jul. For den nette sum av 5.200 dollar pluss toll og moms og frakt. Nok en sikker vinner!

Og mens vi er inne på gaver til ungdom. En helt klar nyttepryl er en rør-forsterker til iPod'en. (Alle mellom 12 og 35 har iPod, har de ikke?) Den er kanskje ikke det første de vil ha, men en 2 X 2 Watts forsterker til rundt 7.500 kroner er sikkert noe de ikke har!

Og til deg selv, hva med en massasje stol? Den ser ut som en vanlig lenestol, men det er ikke en hvilken som helst, nei. Det er en stol fra Keyton som gir deg Shiatsu massasje! (Hva nå det er...). Uansett. Den er din for den nette sum av 7.500 dollar. Men så gir den deg også 32 forskjellige typer av massasje på 350 forskjellige punkter. Det hadde vært noe å sovnet foran TV'en med!

Personlig [11:43]   TrackBack (0)


divider

26. November 2006  
Søndag

Opp 07:30.
Ett glass melk og to toast med syltetøy.
Fikset internett tilgangen på PC'en.
Dusj.
Kaffe.
Tre vaskemaskiner.
En oppvaskmaskin-
Lunsj.
Besøke mor.
Kanskje James Bond?
I morgen er det mandag! (Pføy!)

(Oppdatert 20:30)

Personlig [09:39]   TrackBack (0)


divider

20. November 2006  
Testing, testing....

Jeg kan ikke motstå tester hvor jeg etter å svart på en rekke spørsmål (mer eller mindre ærlig) kan fortelle meg hva slags menneske jeg er. Og denne testen for a vise hvilket Tarot kort jeg er, er intet unntak. Om det er riktig eller galt vil jeg ikke svare på, du kan jo vurdere det selv.....

You are The Lovers

Motive, power, and action, arising from Inspiration and Impulse.

The Lovers represents intuition and inspiration. Very often a choice needs to be made.

Originally, this card was called just LOVE. And that's actually more apt than "Lovers." Love follows in this sequence of growth and maturity. And, coming after the Emperor, who is about control, it is a radical change in perspective. LOVE is a force that makes you choose and decide for reasons you often can't understand; it makes you surrender control to a higher power. And that is what this card is all about. Finding something or someone who is so much a part of yourself, so perfectly attuned to you and you to them, that you cannot, dare not resist. This card indicates that the you have or will come across a person, career, challenge or thing that you will fall in love with. You will know instinctively that you must have this, even if it means diverging from your chosen path. No matter the difficulties, without it you will never be complete.

What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

Personlig [11:54]   TrackBack (0)


divider

11. September 2006  
Bilder av Maya!

Var en liten tur på Tårnåsen, hos Synne og Erik, i går for å ta den nye verdensborgeren i øyesyn. Hun var så liten! Var mine barn så små? Det husker jeg ikke lenger, men de var kanskje det? Også har hun akkurat samme hårfarge som mamman sin!

Hun skal hete Maya, med trykk på første stavelse, må vite!

Det ble noen bilder og jeg valgte ut tre som jeg har lagt ut på RetroFotos.

Det blir vel ikke de siste.....

Velkommen til verden, Maya og lykke til som nybakte foreldre begge to. Jeg vet dere kommer til å ta godt vare på den lille!

Personlig [22:08]   TrackBack (0)


divider

2. September 2006  
Velkommen til verden!

Erik og Maya

Min datter, Synne og hennes mann Erik slapp og vente lenger på sin førstefødte. Og her er hun, vår voksende familes siste tilskudd! Maya ble født i går, 1. september 2006 kl. 18:01 på Gjøvik sykehus (av alle steder!). Her avbildet i armene til den stolte far.

De var egentlig på vei til Stones konsert i Bergen, men måtte avbryte turen da den lille ikke ville vente lenger. Så nå får vi bare vente til de kommer tilbake til sivilisasjonen for å ta den nyfødte nærmere i øyesyn.

Gratulerer Synne og Erik og gratulerer til oldemor og besteforeldre og søsken og tanter og onkler og fettere og kusiner og hele balletten!

Velkommen til verden!

Personlig [12:45]   TrackBack (0)


divider

2. August 2006  
Snart er det slutt!

På ferien, altså. Jeg har en rekke bilder jeg skal legge ut, men det kan ta litt tid. Håper jeg får gjort det før jeg starter på jobb til mandag. En sommerferie er snart over, og det betyr at aktiviteten stiger her på Retrospekt igjen. Så følg med.

(Det er vanskelig om ikke umulig å få lagt inn kommentarer til innleggene på hele Retrospekt. Dette skyldes at terskelen for kommentarer er satt høyt p.g.a. all kommentar-spam som kommer når det er full tilgang. Jeg skal lage en løsning i nær framtid og du vil få beskjed her på Retrospekt når det er klart.)

Personlig [00:47]   TrackBack (0)


divider

5. Juni 2006  
Puh!

Jeg har de tre siste ukene jobbet i to helger samt en natt midt i uka og føler nå at det er på tide å ta en pause. Forrige uke ble det 80 timer! Normal arbeidsuke er 35 timer, så det ble en ekstra uke pluss mer enn en hel dag! Det holder det. Men nå ser det heldigvis ut til å være over. Da er det bare å roe ned (hvis det blir mulig) og vente en måned på en lang og deilig ferie!

Personlig [13:44]   TrackBack (0)


divider

31. Mai 2006  
Sen kveld

Sitter på jobben, klokken er 23:50, surfer litt rundt på nettet og håper at det ikke blir noen problemer med månedsoppgjøret. Lurer litt på hvordan jeg har havnet i denne situasjonen, hvor jeg stadig må jobbe om natten og i helgene. Greit nok når det er mine ting som går på lufta, men alt det andre? Og så blir det jobbing i pinsehelgen også, men da er det slutt. I allefall fram til høsten! Nåvel, jeg får være glad jeg kan brukes til noe!

Kom over denne "mashup" hos DJ Earworm. En herlig blanding av Beatles, Aretha Franklin, Scissor Sisters og George Michael. Hør på "No One Takes Your Freedom".

Personlig [23:50]   TrackBack (0)


divider

4. April 2006  
Next generation

Trykk for større bildeDette er et bilde av neste medlem av min etterhvert voksende familie. Min yngste datter, Synne og hennes mann Erik , skal ha sitt første barn i september. Og slik ser det altså ut i disse dager, omtrent 4 måneder underveis! Trykk på bildet for en større utgave.

Det er alltid et under når en ny verdensborger er på vei og med moderne teknikk kan man altså se barnet der det vokser inne i moren. Lykke til Synne og Erik! Vi gleder oss med dere og ser fram til den store dagen midt i september.

Personlig [14:15]   TrackBack (0)


divider

3. April 2006  
Endring!?

Som den skarpe leser du er, har du vel oppdaget at bokanbefalingen på forsiden er døpt om fra "Anbefales" til "På Nattbordet". Det har vel heller ikke unngått deg at den samme anbefalingen står svært lenge der. Det skyldes følgende:

Jeg leser (stort sett) bøker etter jeg har gått til sengs (derav den nye tittelen). Men de siste månedene har jeg gått til sengs svært sent og rekker sjelden å lese mer enn et par sider før jeg sovner. Vel og bra det, men jeg er glad i å lese og trenger tid til å gjøre det. Det er vanskelig å endre vaner, men det er to ting jeg må prøve.

1: Å gå til sengs tidligere og/eller
2: Lese også ute av sengen!

Pkt. 2 kan bli vanskelig. Jeg har alltid et eller annet å pusle med som ikke bare gjør det vanskelig, men regelrett stressende å sette seg stille å lese. Det hadde sikkert vært lettere med en dame i armkroken, fyr i peisen, ett glass rødvin, levende lys og smektende musikk, men man kan ikke få alt.

Så hvis du oppdager at boktitlene endrer seg raskere enn vanlig, vet du hva som har skjedd. Og hvis ikke, vet du årsaken til det også!

Personlig [11:51]   TrackBack (0)


divider

16. Mars 2006  
Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen i dag, Ronny! 16 år! Det er noe, det!

Personlig [08:32]   TrackBack (0)


divider

1. Mars 2006  
Busy,busy!

Har stor leveranse på jobben til helga. Vært veldig opptatt! Busy, busy! Ikke tid til å skrive. Kommer tilbake neste uke. Følg med, følg med!

Personlig [09:56]   TrackBack (0)


divider

22. Oktober 2005  
Mangler

Merkelig......

Nå har jeg gått igjennom denne lista flere ganger, men jeg er ikke i stand til å finne navnet mitt!?

Personlig [12:29]   TrackBack (0)


divider

29. September 2005  
Hurra for meg!

birthday.gifHurra for meg! I går var det Retrospekt, i dag har jeg fødselsdag (dog ingen "rund" dag). Hvor gammel? Det avhenger av hvilket tallsystem du benytter. Siden det er altfor vanlig å benytte desimalsystemet (og da er det jo ingen utfordring), velger jeg et annet tallsystem. Hvilket? Det får du finne ut selv. Men i følge det tallsystemet er jeg 3A år!

Siden min kollega Siv L. også har fødselsdag i dag, og vi hadde prosjektmøte i morges, overrasket vi resten av prosjektet med kake! Kanskje tøft å starte dagen med bløtkake klokka 9, men allikevel.

Det blir ingen bursdagsfeiring i dag, men en liten markering på Atlantis Bar & Café i Frognerveien 30 i morgen (fredag) etter jobben. Stikk gjerne innom. Så blir det den aller nærmeste famile på søndag og så er det overstått for denne gangen.

Personlig [12:49]   TrackBack (0)


divider

21. August 2005  
Thomas reiser

Thomas kom sent fredag kveld fra Dublin for å feire Synnes 30 års dag. Hun hadde lag for "de unge" vennene sine på lørdag og allerede i dag, søndag er han på vei tilbake. Det var ikke mange timene vi fikk sammen denne gangen og nå kommer han trolig ikke hjem før jul. Det er hyggeilg når han er her, men det er trist og tomt når han reiser. Ha en fin tur, min sønn, og kanskje vi sees før jul.

Personlig [02:10]   TrackBack (0)


divider

19. August 2005  
Gratulerer med dagen, Synne

Synne vinteren -77(?)

Synne sommeren 2005

Gratulerer med 30-års dagen i dag, Synne. Håper du får en fin dag.

Personlig [09:03]   TrackBack (0)


divider

14. August 2005  
Sunday, bloody sunday!

Søndag er ikke favorittdagen min. Og det aller verste med søndag er at når du går til sengs om kvelden, vet du at det er mandag når du våkner opp og dermed er du igang igjen. Dessuten benytter jeg søndag er til å vaske klær, det må gjøres, og det tar tid om ikke krefter. Men jeg skal bytte dag. Må bruke søndagen til noe annet enn klesvask, kan ikke kaste bort en fridag med sånt.

Sommerferien ble kort (vel egentlig lang - 4 uker - men den føles kort!) og etter 2 uker på jobb er det vel på tide å legge inn et ekstra gir fra uken av og få litt fart på saker og ting.

Været har vært på og av helt siden ferien var over og det virker som om værgudene ikke kan bestemme seg for om det skal være sommer eller høst. Så blander de så godt de kan!

Ellers kommer Thomas fra Dublin fredag 19. for å feire Synnes 30 år på fredag med familie og venner. Det blir nok et hyggelig lag!

Personlig [01:51]   TrackBack (0)


divider

4. Juli 2005  
Brann i Tostrups gate

UtbrentSøndag morgen, 3. juli ved halv sju tida, ble jeg vekket av sirener. Det er ikke uvanlig rundt her, men jeg syntes de var rimelig nær. Tenkte ikke noe mere over det akkurat da, men senere, etter jeg stod opp, kjente jeg lukten av vått, brent tre. Og da jeg gikk ut på verandaen, så jeg både brannbiler og politiet lenger ned i gaten. 100 meter lenger ned i Tostrups gate (21c) hadde en av leilighetene brent totalt ut og resultatet ser du på bildet. Heldigvis hadde ingen kommet til skade, men de materielle ødeleggelsene er store.

Det har vært brann i min gård et par ganger, og heldigvis uten de store skadene. Men når flammene først får tak, er det virkelig rå krefter i sving. Får håpe at det ikke skjer igjen.

Personlig [11:49]   TrackBack (0)


divider

5. Juni 2005  
Kaare feirer 70 år!

Min svoger, Kaare fyller 70 år den 9. juni i år, men benyttet anledningen til å feire dagen allerede lørdag den 4.! Vi har hatt en ettermiddag med god mat og hyggelig samvær med famile og venner. Bilder fra festen er lagt ut i FOTOS.

Personlig [01:02]   TrackBack (0)


divider

31. Mai 2005  
Tatt på fersken!

Tatt på fersken!At det er farlig å bevege seg i byen på dagtid, er kanskje ikke så kjent blant de som frekventerer utestedene i Oslo i ny og ne. Men i går tok jeg meg en feriedag for å ordne en del saker som jeg var nødt til å gjøre på dagtid. Men det var en varm og solrik dag og jeg tenkte at det skulle smakt med en halvliter før jeg dro hjemover igjen. Og i og med at jeg var i nærheten av Aker Brygge, stakk jeg innom Hannibals Hybel for en forfriskning.

Men der satt eieren og lot seg fotografere i forbindelse med en artikkel i Aftenposten om åpningstider. Og hvem ble med på bildet? Helt riktig. Der sitter jeg i lys jakke og svart skjorte bak mannen og speider forgjeves etter en kelner.

Det hører med til historien at det kom slettes ingen kelner og jeg måtte gå derfra med uforettet sak!

Personlig [03:42]   TrackBack (0)


divider

12. Mars 2005  
Tilværelsens uutholdelige kjedsommelighet

Jeg sitter på Skøyen og venter på at noe skal skje, mens mine kolleger jobber for harde livet i Nydalen. Her har jeg sittet siden kl. 22:00, fredag 11. og skal være tilstede fram til 08:00 lørdag morgen. Det er forsåvidt meget bra at det ikke hender noe. Det er bare det at det er så ulidelig kjedelig. Å se maling tørke må fortone seg som sinnsykt aktivt. Så hva passer da bedre enn å surfe litt rundt på nettet innimellom og se om det kan finnes noe av interesse å formidle der.

Nattens topp-nyhet på de store avisenes nettsider er dette som Nettavisen skal få lov å formidle. Oj, oj, så leit!

Hvorfor folk som aldri går i kirken og aldri bryr seg om kirkelige saker er så forbasket opptatt av en biskoputnevnelse, er uforståelig. Det er jo snart ingen som går i kirken lenger allikevel, så om de er det ene eller andre spiller vel ikke noe rolle? Den latterlige motstanden det kirkelige miljøet har mot homofili (eller er det noe annet som jeg har gått glipp av?) er jo så gammeldags at det faller på sin egen urimelighet. Men hvis du gidder å engasjere deg i dette, kan du lese hva Oslos nye biskop mener om dette i Aftenposten.

Mer interessant er historien bak dette utsagnet:

"You stupid bastards! I've been trying to set this up for months! And now you've ruined it, just when it was getting interesting!"

En glad-melding fra VG: "Øl-prisene går ned igjen"!

Forfatter og formidler (han kaller seg det) Eirik Newth har en forkjærlighet for leseplater (og andre elektriske/elektroniske hjelpemidler).

Det er mange som tror det er liv ute i verdensrommet, men det vel bare denne web-siten som selger telefonsamtaler til utenomjordiske vesener. Men siten er fikst designet.

Personlig [03:05]   TrackBack (0)


divider

29. September 2003  
Hurra!

BURSDA'! God mat, godt drikke, gaver!

Og ikke bare meg!

Retrospekt er inne i sitt fjerde år! 3 år med "blogging" er passert og selv om navnet har endret seg underveis, så er alle innlegg spart siden det først ble lagt inn via "Blogger" 28. september 2000.

Ved inngangen til det 4. året er det store planer om å la Retrospekt bli international (sic.), dvs. endre språkdrakt fra norsk til engelsk. Forhåpentligvis vil de som leser den i dag (de få) også være istand til å lese den på engelsk når den tiden kommer.

Planen var å gjøre dette fra 1. oktober, men p.g.a. at det er en del arbeid med dette får det komme når det kommer. Forhåpentligvis vil leserne merke forskjellen!

Jeg kan ikke garantere 4 nye år, men moro har det vært(og er) og dessuten har jeg lærtmeg utrolig mye om applikasjoner på web og server-problematikk.

Så når Retrospekt, versjon 6.1 går på lufta en gang i oktober håper jeg fortsatt at du vil lese oss!

Personlig [11:24]   TrackBack (0)


divider

18. August 2003  
I'm back!

Trykk for større bildeOg det var den ferien!

Etter fire ukers slaraffenliv, er det tilbake til striskjorta og havrelefsa igjen. Det skal innrømmes at det var tungt å komme ut av senga så tidlig, men slike ting blir (forhåpentligvis) en vane igjen!

Thomas kom på torsdag for å feire kusinen Øydis' bryllup på lørdag 16.. (Bilder kommer!) Han blir også her for feire Synnes (min datter og hans søsters) 28 års dag. Koselig å ha ham hjemme igjen!

Her i EDB FD er det høst og en ny runde med oppsigelser er ventet! Det er forferdelig tungt å gå og vente på å høre hvem som rammes denne gangen. Jeg håper at jeg unngår det denne gangen også, men sikker er jeg jo ikke.

Men det er bare å ta fatt på en ny arbeidsperiode, selv om det føles litt som å sette seg foran en maskin som på bildet!

Personlig [11:55]   TrackBack (0)


divider

23. Juni 2003  
Brudeparet

Fotografen som tok de "offisielle" bildene av Synne og Erik var tydeligvis så fornøyd med bildene at han la ett av dem ut på websiten Foto.no for kommentarer. Og det har han fått, udelt positive.

Sjekk bildet her.

Personlig [15:27]   


divider

10. Juni 2003  
Bryllupsdagen

Trykk for større bildeSå var den plutselig over, begivenheten som vi hadde gått og ventet på i flere måneder!

Thomas kom fra Dublin på torsdag, var ute med "gjengen" på fredag og på lørdag var det den store dagen.

Jeg hadde bestilt en Audi A6 sedan leiebil for å kjøre brudeparet og troppet opp hos Avis kl. 09:00 lørdag morgen. Der stod det selvsagt en gjeng med svært ferie pregede og sosiale amerikanere som brukte mer tid på å prate med mannen bak skranken enn å gjøre leiebil avtalen ferdig. Men til slutt ble det da min tur. Det gikk fort og greit, men da jeg fikk bilen var det ingen A6, men en A4 stasjonsvogn! Og jeg eksploderte! Men det var jo ingen A6 inne og den fikk gjøre nytten.

Etter en tur til Clas Ohlsson for å kjøpe ngangskameraer til selskapet, var jeg en kort tur innom modern før jeg dro videre opp til Odd og Kjersti for å pynte bilen. Og den ble fin! Jeg tror aldri jeg har kjørt så forsiktig noen gang som jeg gjorde på Østre Aker vei hjemover.

Litt senere kom Eriks venn, Christen, for å kjøre bilen og så var det bare tida og veien til vielsen skulle foregå i Oslo Tinghus.

Været var som bestilt, sol og varme og en flott sommerdag. Og så kom brudeparet. Synne var meget vakker i sin flotte alve-inspitrerte kjole og Erik stram og fin med "propell". Og så forelsket de var og så nervøs far var (aner ikke hvorfor). Vielsen var en kort, men verdig seremoni og far måtte felle en tåre da det gikk opp for meg at en epoke i livet mitt var slutt og en ny epoke i Synnes og Eriks liv var begynt.

Festen ble en stor suksess og Inger, mor til Erik, hadde lagt ned et stort og flott arbeid i gjøre alt til den kjempefesten det ble. Jeg tror vi var 53 stykker tilstede og heldigvis masse ungdom. Vel, ihvertfall unge (yngre) mennesker. Unge mennesker gir alltid god stemning i et bryllup og disse var intet unntak.

Heldigvis var det koldtbord, det var nemlig en svært solrik og varm dag. Og maten var utmerket. Takk igjen til Inger som hadde skaffet alt til veie.

Så var det musikk og dans og fest og tjo og hei og etter at "de gamle" hadde forlatt festen, fortsatte den langt ut i neste dag!

Jeg ønsker dere alt godt for fremtiden, Synne og Erik og håper dere vil fortsette og være like lykkelige som dere var på dagen.

Hurra og lykke til!

Bilder finner dere blant annet her.

Personlig [12:50]   


divider

9. Juni 2003  
GRATULERER!!!!!

Trykk for større bildeDen 7. juni 2003 ga min yngste datter, Synne, sitt ja til Erik Enli Breifossmo! Det er med blandede følelser, men aller mest med stolthet og glede jeg ønsker de to nygifte hell og lykke og masse kjærlighet i fremtiden.

Jeg har lagt ut de bildene som ble tatt med mitt kamera her, og håper på få lagt ut flere bilder etterhvert som jeg får tak i noen.

Og her finner du Marianns og Bernies bilder.

Jeg har ikke tatt meg tid til å redigere bildene eller fjerne de dårligste, men det gjør jeg senere og et annet sted. Jeg skal lage en egen site med bilder fra bryllupet. Den kommer når den kommer!

Personlig [08:50]   


divider

14. April 2003  
1. sommerdag

I dag er det første sommerdag! Hvorfor i all verden denne skal komme allerede 14. april, er det visst ingen som vet. Så hvorfor kalles den det da? Les Aftenpostens artikkel og se om du blir noe klokere!

Personlig [08:46]   


divider

27. Mars 2003  
Endelig!

I forbindelse med EDB Fellesdatas nye tilbud til de ansatte om hjemme-pc, bestilte jeg følgende: Et Canon G3 kamera med diverse leamikk, en Canon S830D foto-printer og ADSL forbindelse (ADSL'en skal Telenor installere, så v får håpe det skjer før sommeren!) Ingen PC, for min nåværende avtale går ikke ut før til sommeren. Dette utstyret ble bestilt til 31.1. og ble lovet levert i løpet av en måned av Telehuset.

Etter å ha ventet i det lange og breie uten å ha hørt pip fra Telehuset, sendte jeg forrige fredag en mail til Telehuset hvor jeg etterlyste bestillingen. I går (onsdag 26.3.) fikk jeg følgende mail:

{mer...}
Personlig [20:09]   


divider

16. Mars 2003  
Gratulerer med dagen, Ronny!

Gratulerer med 13. års-dagen, Ronny!

Tenk at mitt første barnebarn allerede har rukket å bli 13. år!! Riktignok startet både Trine og jeg tidlig, men allikevel. Uansett er det sikkert stas å bli tenåring og jeg ønske deg alt godt for dagen og fremtiden, Ronny.

Her er et bilde av bursdagsbarnet på hans 9-års dag. (Allerede 4 år siden!!!)

Personlig [11:54]   


divider

24. Februar 2003  
Norge i et nøtteskall

Det er mange som hevder at vi her i Norge er i overkant naive, mens andre gjerne mener at vi er de som er best i hele verden, ikke bare på ski, men også til å løse andres konflikter.

De to etterfølgende klippene skulle vel si det meste om hvordan vi egentlig er.

Syv kilometer inne i den 24 kilometer lange Lærdalstunnelen hadde bonden lørdag satt fra seg tilhengeren med vått og frossent høy. Ute var klimaet av det kalde og fuktige slaget. Inne i tunnelen var det behagelige 17 tørre varmegrader. Et ypperlig tørkested, mente bonden.

(Les hele i Dagbladet)

I likhet med Katarina har mange av de menneskelige skjoldene meddelt irakerne at de heller vil være ved barnehjem og sykehus, som ikke er direkte mål enn å beskytte landets infrastruktur. Det forsøker irakske myndigheter å motvirke. De menneskelige skjoldene hjelper ikke regimet det minste om de installerer seg på sykehus.

-Vi har begynt å føle presset. Han fra utenriksdepartementet som følger oss, ble sint da han skjønte at så mange hadde trukket seg, forteller en av aktivistene, som velger å være anonym.

-Husk, hvorfor dere er her, sa han strengt. Selv begynner jeg å få en dårlig følelse av hele greia. Vi har ingen garanti for at irakerne ikke vil lenke oss alle til strategiske, både sivile og militære mål døgnet før bombene faller.

(Les hele i Aftenposten)

Personlig [14:40]   


divider

21. Februar 2003  
Gratulerer!!!

Min søster Turid fyller år idag.

Mange gratulasjoner til deg! Håper du får en fin dag!

Personlig [14:17]   


divider

4. Februar 2003  
Hurraaaaaaa!!!

Moder'n har fødselsdag i dag! Siden ingen snakker om en dames alder, skal jeg heller ikke gjøre det her. Men den er ikke til hinder for hennes vitalitet!

Gratulerer med dagen, mor!!!!

Personlig [08:48]   


divider

29. Januar 2003  
Gratulerer!!!

Min sønn Thomas fyller 31 åridag. Dessverre har han bosatt seg i Dublin (Irland) så vi sees ikke så veldig ofte.

Gratulerer med dagen, Thomas. Håper du får en fin dag.

Personlig [12:49]   


divider

22. Januar 2003  
Velkommen tilbake!

Etter en lenger pause, som du kan lese om under "Ytringer" på Hovedsiden, er vi endelig i gang igjen. Det skulle ha vært skrevet en del om den tiden som har gått siden siste innlegg (7.1.03). Men jeg velger å starte opp igjen fra og med i dag.

Personlig [13:57]   


divider

Puuuuhh!!!

Har slitt veldig med Retrospekt i det siste. Først la Host'en min ned virksomheten og solgte alle kundene videre. Dette selskapet kunne ikke tilby meg det jeg hadde, så Retrospekt ble vidfereført til et nytt selskap.

Dette selskapet har satt en prislapp på bortimot alt og jeg hadde ingen planer om å betale mer enn jeg allerede hadde gjort for de tjenestene jeg mener jeg har krav på.

Men det er vanskelig å føre en krig med mail! Så etter en tid fram og tilbake, besluttet jeg meg for å flytte Retrospekt igjen. Jeg skrev da en kontrakt med Web Hosting Network, som har en god pris, godt tilbud, masse ekstra og god respons på spørsmål. Samtidig fikk jeg gjenåpnet www.retrospekt.net, slik at dette virker igjen.

Håper ikke de går på dunken også.

Men fordi jeg ikke fikk tilgang til databasene mine, var jeg nødt til å bygge opp alt sammen fra bunnen igjen. Heldigvis hadde jeg mange av innleggene, men også der var jeg nødt til å bygge opp mye fra gamle html-sider.

Det har vært (og er) en j..lig jobb.

Nå ser det ut til at det meste er på plass igjen, men det er fremdeles en del saker som er utestående. Vil jobbe med disse en tid framover.

Send en mail hvis du finner noe som ikke er eller virker som det skal.

Så tvi, tvi det er bare å spytte i henda, krumme ryggen og stå på!

Personlig [11:00]   


divider

6. Januar 2003  
Back to work!

Etter mer enn 14 dager vekk fra jobb og med både jul og nyttår ppassert, var det på tide å vende tilbake til jobb i dag. Selvsagt klaffet ikke alt slik det alltid gjør mandag: Radioen vekket meg ikke kl. 07:00 som den skulle, men lot meg ligge til jeg våknet av meg selv kl. 08:20. Nåvel, det var ingen stor skandale! Men temperaturen ute var -18 C! Og det store spørsmålet var om det skulle trikkes eller gås. Jeg tok sjansen på å gi året en dårlig start og ta trikken første dag på jobb etter så mye latskap. Men det var i kaldeste laget!!!

Og strømprisen bare stiger!

Fra i morgen er det heldigvis meldt om mildere vær, så vi får bare håpe....!

Ellers reiste Thomas hjem på lørdag. Som vanlig ble det hektisk og knapt tid til å si farvel. Det var godt å ha ham her i denne perioden, den ville ellers blitt mye tøffere å komme igjennom.

Personlig [11:43]   


divider

1. Januar 2003  
Godt Nytt År

Godt nytt år og takk for det gamle! Selv om det egentlig er tullete å inbille seg at det å åg fra et år til et nytt er et skille. Ikke bare i tid men også i ord og gjerninger. La gå at det bare er et rituale, men mange benytter anledningen ved overgangen til det nye året til å legge hendelser og vaner bak seg og starte med nye og friske kort.

2002 ble for meg mitt "annus horribilis" som dronning Elisabeth av Storbrittania bruker å si når alt har gått galt i året. Nå har ikke alt gått galt for meg, men det viktigste jeg hadde og det jeg satte aller mest pris på gjorde. Så derfor har jeg faktisk satt meg en del mål i det nye året, så får vi se hva jeg klarer å få til. Ikke alt skal startes umiddelbart, men tas litt etterhvert avhengig av tid, økonomi, sesong o.l.. Men alt skal gjennomføres, det lover jeg!

Den som ikke satser 100%, får heller ikke 100% igjen!

Så til alle sammen: Godt nytt år med nye innsatser og (forhåpentligvis) nye gevinster!

Personlig [16:37]   


divider

29. Desember 2002  
Snart nytt år

Nå nærmer tiden seg igjen for et nytt årsskifte. Og alle de (vi?) som har dårlig samvittighet for ett eller annet bestemmer seg (oss?) som vanlig for å forbedre seg (oss?) i det nye året.

Så får vi nå se om det blir nyttårsforsetter eller nyttårsfortsetter!

En ting er ihvertfall sikkert: Om jeg bestemmer meg for noe eller ikke blir en sak mellom meg og min samvittighet! Om det blir noen gode forsetter eller ei blir det taust om! Ingen skal få lov til å komme i ettertid å si at jeg har en svak viljestyrke og en elendig stayerevne.

Personlig [17:55]   


divider

24. Desember 2002  
God Jul!

Happy Xmas (War Is Over)

God JulSo this is Xmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
And so this is Xmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas
For weak and for strong
For rich and the poor ones
The world is so wrong
And so happy Xmas
For black and for white
For yellow and red ones
Let's stop all the fight

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas
And what have we done
Another year over
A new one just begun
And so happy Xmas
We hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
War is over, if you want it
War is over now

Happy Xmas

Happy Xmas (War Is Over) by Yoko Ono and John Lennon

Personlig [16:58]   


divider

28. November 2002  
Trist, trist

I morgen er det akkurat ett år siden vi fikk beskjeden om at 100 av oss i EDB Fellesdata var overtallige og måtte forlate firmaet. Og dagen i dag ble dessverre like trist.

På rienteringsmøtet i dag ble det opplyst at 90 av våre medarbeidere vil bli overtallige fordi EDB Fellesdata er nødt til å spare kostnader. Den 10. desember blir det sendt brev til de det gjelder.

Heldigvis vil de som ikke blir oppsagt kunne feire jul uten dette Damokles sverdet hengende over seg. Men hvordan julen blir for de oppsagte er vel lett å forestille seg.

Vi får håpe at jeg og mine nærmeste venner og medarbeidere slipper også enne gangen, selv om det er en svært egostisk tanke.

Les pressemeldingen.

Personlig [21:01]   


divider

24. November 2002  
Linselus

Så er hun i avisa igjen! Heldigvis ikke som ransoffer denne gangen, men som ihuga Harry Potter fan. Mor har helt siden hun så den første Harry Potter filmen vært helfrelst og har vel snart slitt ut videokasetten med den første filmen. Dessuten har hun lest alle bøkene som er oversatt og bare tørster etter mer!

At hun skaffer seg den nye Harry Potter filmen når den kommer på video, er det vel ingen tvil om. Så får vi bare håpe at hun setter av litt tid til oss som er glade i henne og ikke bare titter på og leser Harry Potter!

Les hva Aftenposten skriver om denne praktfulle oldemor!

Stå på, moder'n!

Personlig [13:14]   


divider

12. November 2002  
Så er det i gang igjen

Det er ingenting i verden så stille som sne. Små snøfnugg danser ned fra oven. Snøen ligger som et hvitt slumreteppe over byen. (Poetisk, hva?)

Men.... Det er det samme hvert eneste år når det første, skikkelige snøfallet begynner å legge sin klamme hånd over byen. Fullstendig kaos!

At vi aldri kan lære? Det hjelper ikke om de aller fleste er over på vinterdekk når det ikke er nødvendig med mer enn en bil for å lage det komplette kaos.

Det er noen ganger godt å være fotgjenger!

Personlig [15:35]   


divider

11. November 2002  
Så lenge siden?

I 1968 dimmet jeg fra Marinen 3 måneder før tiden, fordi det ikke var noen spesiell grunn til at jeg skulle være tiden ut ved Sjøforsvarets Stab (som det het den gangen). Jeg fikk meg jobb i gamle Andresens bank, hvor jeg satt og svarte på kontoforespørsler.

Jeg hadde bestemt meg for å begynne i EDB-bransjen, men det var ikke så mange som holdt på den gangen så det var ikke så lett. Men etter 14 dager i Andresens bank fikk jeg tilbud fra Fellesdata om å begynne der. Avgjørelsen var enkel, jeg sluttet i banken og begynte i Fellesdata 11. november 1968! Og selvom jeg har vært ute av selskapet et par ganger, har jeg stort sett tilbrakt hele min yrkesaktive karriere her.

Det er faktisk 34 år siden jeg fikk min første, ordentlige jobb! Det er jo en hel generasjon siden!

Personlig [14:55]   


divider

20. Oktober 2002  
Nei, ikke nå igjen!

Nå er det i gang igjen og som vanlig kom det overraskende på alle bilister. Hva da? Snøen selvsagt.

La gå at det kommer tidlig i år, men det samme skjer jo hvert år uansett når snøen måtte komme. Så v får bare bite i det sure eplet og regne med at når oktober begynner, er det slutt på sommeren!

Vi billøse får prise oss lykkelige for at vi slipper å skifte dekk. Og måke snø og skrape is hver morgen. Vi kan heller glede oss over at når vinteren først har kommet så er det ikke så mange måneder til våren igjen!

God vinter!

Personlig [14:35]   


divider

3. September 2002  
Fotgjenger

På lørdag leverte jeg bilen. Det var litt rart og tenke på at jeg er billøs, men det går seg til etterhvert. Igår startet jeg å gå til jobb. Ikke det at jeg aldri har gått til jobben, men nå skal jeg altså gjøre det hver dag. Har bestemt meg til å ta trikk bare når det er ekstremt dårlig vær. Så jeg får legge lista høyt.

Ellers ser det ikke ut til at sommeren vil slippe taket! I dag skriver vi 2. september og det er varslet sol og 21 grader. Stå på, sommer'n!

Personlig [09:30]   


divider

30. August 2002  
Farvel!

Trykk her og se den stolte eier med sin Chrysler StratusDet er med vemod jeg i morgen leverer inn min Chrysler Stratus, 1999 modell. Den har vært en meget bra bil og det har ikke vært trøbbel av noe slag med den.

Jeg har bestemt meg for å klare meg uten bil noen måneder, så i tiden framover kan jeg betraktes som fotgjenger.

Nå er jeg rimelig flink til å gå uansett, så overgangen blir ikke spesielt stor. Til jobben går jeg på ca. 17 min., så jeg får meg en drøy halvtimes tur hver dag. Og det er jo ikke ille!

Når sannheten skal sies har bilen blitt lite brukt i helgene og det er dessverre svært kostbart å ha firmabil i dette landet. Jeg gleder meg allerede til overskuddet som kommer i lønningsposen.

Men allikevel: Farvel Chrysler Stratus, 1999 modell. Du har gjort jobben din. De som overtar deg kommer til å få en fin bil!

Personlig [12:17]   


divider

18. Juli 2002  
EDB Business Partner

Selskapet jeg jobber i er et heleid datterselskap av EDB Business Partner. I dag la de fram resultatet for annet kvartal, før skatt på minus 64 millioner kroner.

Selv om dette selvsagt ikke er bra, er det ikke dårligere enn at aksjene umiddelbart begynte å stige. Vi får se om det verste er bak oss! Les hva Dagens Næringsliv skriver her.

Personlig [11:32]   


divider

20. Juni 2002  
Hva har skjedd?

Fotball VM ruller videre med den ene sensasjonen etter den andre. Problemet er at det kan jo bli tidenes minst karismatiske lag som spiller finale!!

På denne dagen i 1966 ble Beatles' "Paperback Writer" nr. 1 på USA's hitliste "Billboard 100". Og i 1963 ble USA og det tidligere Sovjetunionen enige om å ha en direkt telefonlinje mellom de to maktene.

IBMs web-site har en "Ease of USE" poster kalt "Simplifying Tasks". Keep it simple!!!

Simplifying Tasks ibmsimpl.jpg


An IBM Ease of Use poster with the message Simplifying Tasks.

This poster can be ordered online by going to the IBM Publication Ordering System Web site. Click on the "Country selection" link, then select the country from which you are ordering. Click on the "Search for publications" link, then search the publication ordering system by typing in the publication number. The publication number for this poster is provided below.

Publication Number: G510-1825-00 Large (A2, 16.5" X 23") , G510-1826-00 Small (US Letter, 8.5" X 11")

Personlig [08:29]   


divider

20. Mai 2002  
Sommer allerede???

Rigmor og jeg bestemte oss 17. mai at vi skulle reise ut og nyte det fine været hvis det holdt seg og det gjorde det!

Lørdag opprant med strålende sol og god varme! Vi tok med oss det vi mente vi trengte og reiste opp til Frysja og fant en trivelig plass rett overfor Frysja Kunsthåndverkssenter ovenfor Brekkedammen på et sted som heter Grønvoldstangen. Meget flott sted og lite mennesker.

Det var flere unger som badet i elva, selvom jeg må innrømme at det ikke så (og hørtes ut på dem) spesielt varmt ut. Men unger tåler jo det meste,

Dagen etter, på pinsedagen laget Rigmor grillmat og vi tok med oss grill og reiste tilbake. Ikke fullt så flott vær, men bra nok til at solbrenheten fra dagen før måtte skjules under et lag med tøy. Maten var deilig og vi storkoste oss i det fine været.

Med andre ord en formidabel pinsehelg!

Mandagen ble grå og regntung, men heldigvis hadde vi fått nok sol for en tid.

Sommeren kom jamen tidlig i år!

Personlig [14:40]   


divider

17. Mai 2002  
Hurra for syttende mai!!!

De som kjenner meg vet at jeg er en ihuga republikaner og kongebarnas valg av ektefeller har ihvertfall ikke gjort meg mer kongevennlig! Gjøre noe med det har vel liten hensikt i Norge nå. Uansett klarer de nok å avskaffe seg selv.

Men én gang i året tillater jeg meg å være kongevennlig, nemlig på 17. mai!!! Og i år spesielt. Da fikk jeg privilegiet å delta sammen med Rigmor i toget under Hellerud videregående skoles fane. Og med noen av hennes elever. Disse unge menneskene som har fått en så tung bør og bære i livet har virkelig mye å gi, både av entusiasme og av ren skjær menneskelighet.

Jeg har opplevd mer vennlighet og medmenneskelighet fra dem enn fra mange funksjonsfriske som helt har glemt empati og moral og bare tenker og lever for å gjøre det best mulig for seg selv.

Denne nasjonaldagen var virkelig en strålende dag! Varme og sol og selv om det blåste litt, var det bare velkomment! Det kunne til tider bli varmt.

Fikk et lite glimt av Ida, mitt yngste barnebarn, i Sinsens skoles tog, men Ronny var ikke å se! Han begynner vel å synes han er for stor???

Men det er ikke vi!!!! Vi gikk i toget etter Kampen Janitsjar, uten tvil landets beste janitsjarorkester og det var i seg selv en opplevelse. Men de som står langs ruten og ser på må sannelig ta seg sjæl i nakken og se litt gladere ut til neste år. Makan til sure og triste fjes har jeg ikke sett på lange tider.

Vi vinket til kongefamilien og masjerte videre til Frogner sammen med Rigmors elev Thomas og hans støttekontakt Urd (sic.) og slappet av på McDonalds før de dro videre og Rigmor og jeg dro ned til byen for en forfriskning.

Med andre ord en helt suveren 17. mai, slik den skal være!

Personlig [14:10]   


divider

16. Mai 2002  
Fame!

Min niese Øydis, har igjen vært i medias søkelys! Les her om hva hun har foretatt seg denne gangen!

Personlig [13:53]   


divider

10. Mai 2002  
Jess!!

Det endelige beviset foreligger herved!

Dere som alltid har synes jeg har brukt altfor mye ketchup på maten, TI!! For her er noe som dere alle burde ta til dere! Jeg sier ikke mer!

Personlig [07:50]   


divider

23. Mars 2002  
Hvem er dette og hvorfor?

Lurer du på hvem dette er?

Hvis jeg sier at dette bildet er tatt i 1954, og hun er 2 år?

Hvis du heller ikke nå klarer å gjette det, trykk på bildet så får du se hvem det er og hvorfor dette bildet står her i dag!

Personlig [14:30]   


divider

Gratulerer med dagen, Rigmor!

Utrolig! Rigmor fyller 50 år idag!!! Gratulerer, gratulerer, GRATULERER!!!

Personlig [10:31]   


divider

22. Mars 2002  
Gratulerer med dagen, Marit!

Marit (Rigmors svigerinne) har fødselsdag i dag! Gratulerer med dagen, Marit! Håper du får en fin dag!

Personlig [12:08]   


divider

21. Mars 2002  
Operert IV

Var på Lovisenberg i dag og tok ut platene og stingene jeg hadde i nesa. Vondt, vondt, vondt!!!!! Men nå er det bare å stelle pent med den og sørge for at den ikke stikker seg bort i noe den ikke har noe med! Med kjærlighet, omtanke, pleie og litt salve og saltvann roer den seg forhåpentligvis etterhvert.

Personlig [16:04]   


divider

17. Mars 2002  
Operert III

Hadde jeg visst hvor vondt det skulle bli etter denne operasjonen hadde jeg aldri gjort det. Men det er for sent å angre nå. Jeg får bare håpe at det blir bedre når stingene og platene i nesa blir fjernet til torsdag.

Ellers går det framover med Margrethe, hun blir heldigvis bedre og bedre for hver dag. Vi får bare håpe at det blir bedre livskvalitet på henne nå spesielt med tanke på våren og sommeren. Men R. har selvsagt hendene fulle med oss begge.

Personlig [20:31]   


divider

15. Mars 2002  
Operert II

I går ble tampongene som satt i hvert nesebor fjernet! Det var en sykepleier som gjorde det. Det var vondt, gitt! Deretter tok legen et apparat opp i nesen og sugde ut en del smått og godt. Håper hun lot hjernen bli igjen!

Så i dag sitter jeg her med feber, tannverk, jævlig sår nese som er stort sett full av gørr og noen sting og et par plater av et eller annet slag. (Godt den er svær som den er!) Jeg skyller nesa flere ganger om dagen med saltvann (det svir ikke så ille som en skulle tro) for å holde bassiluskene unna.

Stakkars syke meg! Men jeg får være tapper! Førstkommende torsdag skal jeg fjerne stingene og platene og så skulle det verste være over for denne gangen. Håper jeg. I mellomtiden får jeg lide meg igjennom dette og om ingen andre gjør det så synes i allefall jeg veldig synd i meg selv!

Personlig [11:21]   


divider

13. Mars 2002  
Operert!

I dag morges ble jeg operert i nesa på Lovisenberg. En operasjon som varte en snau time og som forhåpentligvis gjøre det lettere å puste gjennom den!

Foreløpig er det bare vondt og det blør. Men vi får ta tiden til hjelp så blir det vel bra!

Personlig [14:16]   


divider

11. Mars 2002  
I disse biljakt-tider

30. juni må jeg bytte bil og jakten på Stratus'ens etterfølger i full gang. I den forbindelse kom jeg over denne artikkelen i Aftenposten som viser litt av problemet bilfabrikantene har når de skal gi en ny bil et navn. Min iboende, norske blyghet avholder meg fra å skrive navnet, men hvis du er over 18 år kan du selv lese hvordan Honda klarte å rote det til for seg!

Personlig [13:34]   


divider

8. Mars 2002  
Velkommen hjem!

Margrethe (Rigmors mor) er hjemme igjen fra Ullevål etter hjerteinfarktet og en operasjon. Selvsagt sender de hjem pasienter før d er sikre på at de er istand til å klare seg selv. Men det er vi jo vant til i det norske helsevesenet! Heldigvis for Margrethe stiller Rigmor opp og hjelper sin mor så godt hun kan.

Men man må jo få lov til å stille følgende spørsmåll: Tror "vesenet" (helse-) at vi betaler skatt og avgifter for at de skal gi blaffen i at de behandler oss som ting? Og at så snart de har gjort det de skal at vi må klare oss selv? Hvorfor i all verden kan ingen innse at det er ofte nødvendig at spesielt eldre mennesker trenger tid for å komme seg igjen? Og at det ikke er alle som er så heldige som Margrethe at de har noen som stiller opp når de trenger det?

Det er mange historier som kan bli fortalt om dette, men det får jeg heller komme tilbake til!

Personlig [18:00]   


divider

27. Februar 2002  
Strevsomt!

Margrethe (Rigmors mor) ligger fremdeles på Ullevål etter hjerteinfarktet sitt. Hun ser heldigvis ut til å bli litt bedre nå. De snakker om å blokke ut en blodåre, slik at hjertet skal få bedre arbeidsbetingelser. Vi får håpe at alt går bra og at hun snart er ute, frisk og rask igjen!

Rigmor er naturlig nok på sykehuset hver ettermiddag etter jobben. I går kom hun hjem og vi spiste og så ringte Camilla. Hun var blitt så syk at hun måtte på Legevakten og hun fikk ikke tak i Atle som var på jobb. Så Rigmor måtte ut igjen og ble med Camilla på Legevakta. Så dagen ble lang for Rigmor i går.

Snakk om at alt kommer på en gang!

Og så har Synne også reist til Dublin! Hun skal i jobb-intervju der borte. Så hvis alt går bra, har jeg da to barn i Dublin! Snakker...!!

I morgen skal vi prøve en Peugeot 307! Vi har den til fredag så vi får prøvd litt begge to. Skal komme med en liten "testvurdering" etterpå.

Personlig [22:20]   


divider

26. Februar 2002  
Har vi jobb?

I dag har det vært møte i avdelingen min, og ikke uventet fikk vi beskjed om at de fleste er uten jobb innen utgangen av sommeren. Av de 11 i avdelingen min blir det tre igjen, ikke medregnet meg - jeg er litt "spesiell" som sjefen sa...

I morgen blir det 1:1-m?ed sjefen. Det blir interessant å høre hvva han foreslår for meg. Og jeg har mye å tenke på til i morgen - selv om jeg vet ganske godt hva jeg vil. Det er andre gang på to år jeg "mister" jobben, begynner å bli vant til det nå.

Personlig [15:03]   


divider

25. Februar 2002  
Tanker fra Dublin

Dette er første forsøk å tilf føre verdifult innhold til Retrospekt. For de som ikke vet det, har jeg bodd i Dublin, Irland i over to år. Uten videre planer om å flytte tilbake til Norge med det første. Om to dager, på onsdag, kommer søsteren min over for å prøve seg på det samme. Det blir muligens ikke i to år, foreløpig blir det frem til april :-). Hun har vært her tre ganger tidligere, og situasjonen hun er i nå gjør at hun har ingenting å tape på å forsøke. Alt av hell og lykke! I starten bor hun hos meg, og hun har store planer forå finne et sted å bo. Det gjelder bare å finne de "riktige" å dele bolig med... :-)

Personlig [21:25]   


divider

Huff!

Torsdag ble Rigmors mor, Margrethe lagt inn på Ullevål Sykehus etter å ha hatt problemer med hjertet. Det viste seg senere at hun hadde hatt et hjerteinfarkt. Nå er hun på bedringens vei, heldigvis.

Skynd deg å bli frisk igjen. Margrethe!

Personlig [11:21]   


divider

21. Februar 2002  
Gratulerer!!

Gratulerer med dagen, Turid! Håper du får en fin dag!

Personlig [14:19]   


divider

18. Februar 2002  
Gratulerer med dagen!

Margrethe, R.s mor har fødselsdag i dag! Siden en gentleman ikke nevner en dames alder, sier jeg kun: Gratulerer med dagen!!!

Personlig [13:09]   


divider

24. Januar 2002  
Virkelig Retrospekt!

Det skulle vært artig å sett den igjen, filmen "Mondo Cane" som jeg så som 15 åring. Den var dengang svært oppsiktsvekkende i sin skildring av ukjente, eksotiske og fremmede ritualer at den på mange måter ble et sjokk for de som så den!

I dag hadde den vel kunnet bli vist på Barne-TV uten at noen hadde reagert.

Verden forandrer seg og vi med den, men om det er til bedre kan vel diskuteres!

Personlig [14:35]   


divider

23. Januar 2002  
Vi tåler et fett lønnsoppgjør!

Ja, ja, JAAAAAAAAAAA - det gjør vi! Og la det bli riktig fett!

Personlig [15:22]   


divider

18. Januar 2002  
Slutt på X-Files!!!

Verden blir ikke den samme når disse to forsvinner fra TV-skjermene.

Personlig [13:50]   


divider

13. Januar 2002  
Overtallighet!

I forbindelse med overtallighetsprosessen i EDB Fellesdata har VG fått tak i informasjonen som gikk ut til de ansatte på intranettet.

Personlig [15:35]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen