Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Forhåpentligvis med helsa i behold, også     RetroBlogg     Gratulerer med dagen, Ida! »
20. Desember 2007  
Siste liten julegave?

Trykk for større bildeDersom du fremdeles lurer på hva den spesielle tingen du skal kjøpe til jul er, kanskje en båt som denne, «Earthrace»? Og det er faktisk en fordel om du er i rundeste laget. Den går nemlig på fett, også menneskefett. Så i tillegg til å fettsuge litt av det du har for mye, kan du fyre det opp i motoren på denne merkelig utseende farkosten og feie avgårde. Les bare:

Drivstoffet som skal brukes, er biodrivstoff - laget av blant annet fett sugd fra mennesker.

Men det forunderlige stanser ikke her: Skipper Pete Bethune og kona har pantsatt huset og solgt alle eiendeler for å gjennomføre prosjektet, ifølge Daily Mail.

Og ingen kan beskylde Bethune for ikke å engasjere seg 100 prosent: Som en gimmick lot han seg fettsuge, og fettet ble brukt til å produsere én desiliter med biodrivstoff.

I tillegg gjorde fete bidrag fra andre frivililige det mulig å produsere totalt syv liter med biodrivstoff, nok til å kjøre rundt 15 kilometer med båten.

"«Earthrace» er en nullutslippsbåt i klimasammenheng", sier skipperen, som ikke regner med å tjene én dollar på prosjektet og turen.

15 kilometer er likevel barnemat mot lengden på hele turen Jorden rundt: 24.000 nautiske mil, eller 4444 landmil, ligger foran newzealenderen og mannskapet når de legger ut fra Valencia i Spania 1. mars neste år.

Det er den britiske båten « Cable and Wireless Adventurer» som innehar Jorden rundt-verden, og det magiske tallet er 75 dager.

Men «Earthrace»-mannskapet planlegger å bruke 65 dager over Atlanterhavet, gjennom Panamakanalen, over Stillehavet og Det indiske hav og gjennom Suezkanalen. For å sette ny rekord må de holde en gjennomsnittshastighet på mellom 20 og 25 knop (37-46 km/t).

Via Aftenposten.

Personlig [13:23]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Siste liten julegave?' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen