Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Gratulerer med dagen, mamma!     RetroBlogg     Enda flere dippedutter! »
5. Februar 2009  
Vinterhobbies!

Jeg har i lenger tid vurdert hvordan jeg skal få digitalisert både bilder og musikk og lagret dem på PC'en(e). Bildene har jeg håndtert i lang tid allerede, men musikken har det vært vanskeligere med. Spesielt overføringen fra PC til stereoanlegget. Men dette er nå løst og i tilfelle noen er interessert, er det etterfølgende det jeg har landet på etter lang tids overveielser. Det vil nok bli noen justeringer og endringer etterhvert, men slik er det pr. i dag:

Logitech Squeezebox Duet for trådløs overføring fra PC'en til stereoanlegget. En HP Mediaserver (Windows Home Server) til musikk og backup av PC'ene (denne er dessverre på reparasjon og alt må installeres på nytt når den kommer tilbake)(denne har vært til reparasjon og kom tilbake akkurat som da jeg sendte den. Nå gidder jeg ikke mer og hever hele kjøpet!). Jeg satser på løse USB harddisker til oppbevaring av bilder (duplisert) og jeg brenner bildene til DVD'er med (u)jevne mellomrom som jeg lagrer på jobben. Når en hardisk er full, kjøper jeg en ny.

Musikken er det egentlig ikke så farlig med, men bildene er uvurderlige. Jeg bruker Photoshop og Lightroom samt Canons RAW converter (Digital Photo Professional) til bildebehandling, jeg tar bilder og lagrer dem kun i RAW. Ingen grunn til å ta bilder i annet enn RAW, plass er det nok av og billig. De bildene jeg skal legge ut på nettet eller som skal printes, konverteres til JPEG (eller TIFF) og printing skjer på min Epson R2880S (i opptil A3+) i en fantastisk kvalitet.

Når det gjelder musikken, klarer Squeezeboxen (SB) lossless, og jeg har valgt å "rippe" CD'ene mine til FLAC. Det store problemet nå er at før jeg anskaffet SB'en, la jeg inn alle CD'ene som MP3 for å ha dem på iPod'en, så for å få maks kvalitet må jeg nå ta alt en gang til. (Nå er jeg snart ferdig og håper det blir lenge til neste gang jeg må gjøre noe tilsvarende!)

Til "rippingen" bruker jeg dbPowerAMP, som er rask og kan "rippe" til flere formater samtidig (f.eks. FLAC og MP3). Dessuten har den en "batch-ripper" som gjør "rippingen" av mange CD'er etter hverandre enklere. Å legge inn track/album info og cover-art er også svært enkelt.

Jeg var litt usikker på kvaliteten på DAC'en (Digital to Analogue Converter) som sitter i SB'en, så jeg kjøpte for sikkerhets skyld en separat DAC (Cambridge DACMagic). Og nå låter det skikkelig bra!

Dessverre har jeg 16.000 tracks med med MP3 filer som jeg har samlet, som ikke kan reddes. De får leve videre som "partymusic" (særlig mange rockeparties i Tostrups gt!), jeg har ikke hjerte til å kvitte meg med dem.

Personlig [00:00]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Vinterhobbies!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen