Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Så vant Obama USA valget!     RetroBlogg     Bra reklame! »
12. November 2008  
Skal det ingen ende ta?

Nei, det ser ikke slik ut. For på fredag fikk jeg en forsendelse fra Telehuset inneholdende mine nybestilte dippedutter via jobbens hjemmekontorløsning. En ny PC, en 17" HP Pavillion dv7-1095eo med Windows Vista Home edition (skrekk og gru, hvordan skal dette gå?). Klassifisert som bærbar; jeg vil nå heller kalle den slepbar. Den veier nemlig sine gode 3,5 kilo! Men det er litt av en racer, flott skjerm, rask(e) cpu(er), 500GB harddisk, GeForce 9600 GT dedikert skjermkort med 512MB minne og Blue Ray brenner! Ikke verst?

I tillegg hadde jeg bestilt en ny skjerm, HP w2408h 24". Ja, du leste riktig: 24". Den er jaggu svær, gitt. Men ny skjerm var ihvertfall nødvendig (i motsetning til det andre jeg bestilte), den gamle hadde sett sine beste dager (når den virket). Og den har et fantastisk bilde. Pussig å tenke på at min families første (svart/hvitt) TV var en 21" Telefunken modell i 1960! Tidene har virkelig forandret seg!

Og som om det ikke var nok. Jeg klarte å bestille en hjemmeserver også! En HPMediaSmart Server EX470. Riktignok foreløpig bare med 500GB harddisk, men kapabel til å klare hele 4 stk. 1 TB (Terabytes) harddisker. Det skal vel holde en stund. Jeg har fått satt den opp og dæsjken smette ga de meg ikke en DNS- og en IP-adresse når jeg konfigurerte den. Den er koplet rett inn på ADSL router'n så det skal gå an å få tak i den utenfra. Det skal jeg få til!

Og som rosinen i pølsa: En Linksys Simultaneous Dual-N Band Wireless Router WRT610N. Min gamle D-Link router var en B variant og klarte ikke mer enn 54Mbs. Dessuten var det bortimot umulig å holde kontakten med den fra hoved-PC'en. Så jeg byttet ut D-Link'en med Linksys'en, men da forsvant all kontakt. Begge de bærbare koplet seg opp som ingenting var skjedd, men ikke den store, nei. Ja, så var det ut igjen og ned i sentrum for å finne enda en ny dippedutt. Det ble en Linksys Dual-Band Wireless-N USB Network Adapter WUSB600N. Gjorde som beskrevet og bang, der var den store oppe også. Men nå med 130Mbs. Og det merkes, faktisk!

(Sjekk alle typebetegnelsene på duppedittene jeg har nevnt. Jeg lurer på hvor de får alle disse fantastiske bokstav- og tall-kombinasjonene i fra? Kanskje en randomizer?).

Så nå er det fintuning som gjelder og at alle maskiner snakker med alle de andre og at server'n gjør det som forventes av den. Og som det ikke var nok, det kommer mer!

Neste investering blir en Logitech Squeezebox Duet for å overføre musikk fra PC'en (server'n) trådløst til stereoanlegget i stua. Altså all musikk inn på server'n. Og ikke bare komprimert musikk (MP3), også FLAC (Free Lossless Audio Codec ) og andre tapsløse lydformater. Og i og med at jeg har fått en router med litt fart i, skal det ikke være noe problem med overføringen. Squezebox'en kommer med en trådløs(!) fjernkontroll hvor du på IPod-vis kan se spillelister og album og styre musikken. Dessuten får du tilgang til alle internettradioer (og det er j..lig mange!).

Så vinteren får gjerne komme nårsomhelst nå, jeg har ikke tid til å være ute allikevel!

Og hva blir det neste? Følg med - det kommer flere dippedutter, garantert.........

Personlig [14:26]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Skal det ingen ende ta?' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen