Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Dette er årets beste naturbilde     RetroBlogg     Skal det ingen ende ta? »
5. November 2008  
Så vant Obama USA valget!

Så gikk det slik vi alle hadde ventet - Barak Obama vant det amerikanske presidentvalget og blir nå som USAs 44. president, også den første fargede. Det hadde nok ikke gått i Europa, men i USA er visst alt mulig.

Nå har han en formidabel jobb foran seg for å rydde opp i alt det rotet amerikanerne har stelt i stand i de siste 8 årene. Men som han selv sa til sine velgere da valgresultatet var kjent i natt:"

Jeg vet at dere ikke gjorde dette kun for å vinne et valg. Dere gjorde ikke dette bare for meg. Dere gjorde dette for den enorme oppgaven som venter. Vi vet hva som venter. Den verste finanskrisen på hundre år, to kriger, en planet i vansker. Vi vet at soldater risikerer livet for oss i Irak og fjellene i Afghanistan. Vi har allianser å reparere. Veien framover vil bli lang. Men jeg har aldri vært mer sikker på at vi kommer dit.

Denne seieren er ikke endringen. Dette er sjansen vi har for å gjøre den endringen vi er ute etter."

Det han ikke nevnte, som kanskje er det største problemet av alle, er hvordan i huleste han skal klare å få gjennomført noe som helst når underskuddet i statsbudsjettet for 2009 er blitt justert til nesten 490 milliarder dollar. Det er sånn cirka 3.185 milliarder kroner! Og den samlede gjelden til USA nå er allerede utrolige 10.562 milliarder dollar eller 68.653 milliarder kroner. Det er veldig mange penger, det!

Til sammenligning er det norske statsbudsjettet for 2009 på utgiftsiden 848 milliarder kroner, mens inntektene er beregnet til 1.206 milliarder, noe som gir oss pene 358 milliarder kroner å sette i banken. Så underskuddet til USA er mer enn 3,5 gang våre utgifter.

Det skal nok ikke bli lett for ham å snu skuta de nærmeste årene! Men lykke til!Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Så vant Obama USA valget!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen