Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Reise, reise!     RetroBlogg     Så vant Obama USA valget! »
4. November 2008  
Dette er årets beste naturbilde

Trykk for større bildeHvert år på denne tiden kåres årets beste naturbilder i den internasjonale fotokonkurransen Wildlife Photographer of the Year, som arrangeres av Natural History Museum og BBC Wildlife Magazine.

Denne gangen var det amerikanske Steve Winter som tok førsteprisen, og dermed kan smykke seg med den gjeve tittelen Wildlife Photographer of the Year, med et bilde av en snøleopard. Britiske Catriona Parfitt ble kåret til Young Wildlife Photographer of the Year, med et bilde av en løve som angriper en sjiraff.

Vinnerbildet ble tatt med et av 14 fjernstyrte kameraer i Hemis High Altitude National Park i India.

Fotografen tilbragte flere måneder med å planlegge og fotografere under ekstremt kalde værforhold, gjerne helt ned i -40 grader, før han endelig fikk ønskebildet av den utrydningstruede snøleoparden i snøvær. Bildet ble tatt en tidlig morgen i mai, etter ti måneder med fotografering.

"Det er bare noen få tusen av disse dyrene igjen i villmarken. Jeg var overlykkelig over å endelig få tatt bildet jeg hadde drømt om - en vill snøleopard i sitt sanne element", uttalte Steve.

"Alt kommer sammen i dette slående bildet - snøens drama, mørkets mysterier, holdningen til den sjeldent fotograferte snøleoparden og den fengslende komposisjonen", sier Mark Carwardine, en av dommerne.

Utstyr:
Canon EOS Rebel XT + 10-22mm lens at 16mm; 1/200 sec at f16; ISO 100; waterproof camera box + Plexiglass tubes for flashes; Trailmaster 1550-PS remote trigger.

Hele 32.351 bilder fra 82 land ble sendt inn i årets konkurranse. De beste bildene i alle 17 kategoriene presenteres i en utstilling som åpner i dag på the Natural History Museum i London .

Snowstorm Leopard
© Steve Winter / Wildlife Photographer of the Year 2008

Se de alle vinnerne hos Fotopia.no.

Foto [11:32]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Dette er årets beste naturbilde' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen