Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Briter svikter pubølet     RetroBlogg     Som sagt så gjort »
21. November 2007  
En søndag ved bassenget i Kigali

En søndag ved bassenget i KigaliJeg har akkurat gjort meg ferdig med romanen "En søndag ved bassenget i Kigali" skrevet av fransk-kanadieren Gil Courtemanche. Boken handler om tiden rundt folkemordet i Rwanda, massakren på anslagsvis 800 000 til 1 071 000 tutsier og moderate hutuer i det afrikanske landet i første halvdel av 1990-tallet, først og fremst utført av to ekstremistiske Hutu-militser, Interahamwe og Impuzamugambi, i en periode på 100 dager fra 6. april til midten av juli 1994.

Boken er faktisk den andre jeg leser om folkemordet i Rwanda, den forrige var "Krigsjunkie" av ITNs TV-fotograf Jon Steele. "Krigsjunkie" er en dokumentarisk beretning om Steeles arbeid når Sovjetunionen gikk i oppløsning, under krigen i Tsjetsjenia og deretter var han på jobb i Rwanda under folkemordet, før han fikk totalt sammenbrudd og måtte gi seg som krigskorrespondent.

Hvorvidt Gil Courtemanche var i Rwanda på tiden for folkemordet aner jeg ikke, men romanen hans blir ikke mindre sterk for det.

Begge bøker beskriver virkelige hendelser og anbefales bare hvis du har sterke nerver.

Jeg rakk rett og slett ikke å legge inn at jeg leste "Seeker" av Jack McDevitt rett etter at jeg hadde lest "Polaris" av samme forfatter. Jeg bestilte begge bøkene samtidig fra Amazon.co.uk og selv om det koster litt i frakt kan det lønne seg å bestille derfra hvis du handler en tre - fire bøker ad gangen.

Ellers er Jack McDevitts bøker science fiction, om enn ikke veldig påtrengende. Men dersom du ikke liker den genren bør du nok styre unna disse bøkene.

Nå får jeg bite tenna sammen og konsentrere meg om å bli ferdig med China Miévilles "Iron Council" som jeg finner svært tung å lese. Men jeg har bestemt meg for å komme igjennom den, koste hva det koste vil!

Ellers har jeg to fotobøker liggende, National Geographic Societys (hvor jeg er medlem!) "The Utltimate Field Guide to Photography" og en en CD-bok fra Arthur Morris, "The Art of Bird Photography" som jeg også må komme meg igjennom.

I tillegg har jeg diverse fotoutstyr som jeg må lære meg å bruke. Det innebærer å studere flere manualer, brukerhåndbøker og bruksanvisninger samt å prøve seg fram. Jeg må også behandle fotografier og legge dem ut. Det er også flere fotoprosjekter jeg har som venter på å bli igangsatt og arbeidet videre med.

Dessuten må jeg lære meg mer om bildebehandlingsprogrammene Adobe Photoshop CS3 og Adobe Lightroom, som jeg har gått til anskaffelse av.Retrospekt er under omarbeidelse, ny fotosite er under arbeid, også er det jobben. Dessuten skal det ordnes og fikses hjemme. Og jeg vil være sammen med barnebarna mine og må være litt sosial med resten av familien og venner. Det blir nesten så jeg mister pusten!

Hva jeg skal gjøre? Jeg får se å få bestilt noen nye bøker........

Personlig [13:15]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'En søndag ved bassenget i Kigali' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen