Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Tilfeldig?     RetroBlogg     Pass på= »
11. Februar 2003  
Umenneskelig

De som kjenner meg vet hva jeg mener om dødsstraff og selv om jeg langt fra er religiøs, mener jeg av hele mitt hjerte at det å ta livet av andre mennesker ikke er noe vi skal gjøre, uansett hva slags grunner vi har og hvor gode de enn er!

Men amerikanere er et merkelig folkeferd. Det finnes våpen i stort sett alle hjem og de benytter dem flittig til å plaffe hverandre ned. Skyldige og uskyldige, voksne og barn, på gater, i barnehager, på skoler og på veien. I disse krigshissende dager, der president Bush er så hissig på å angripe Irak at han nesten må bindes fast for ikke å gyve løs på Saddam alene, er det vel kanskje ikke så merkelig å lese dette:

Trykk for større bildeI 23 år nå har Charles Laverne Singleton (44) sittet på dødscelle i Arkansas, USA. Han er ifølge legene psykotisk. Han tror fengselsveggene er besatt av djevelen. Han påstår også at fengselslegen har plantet et eller annet inn i ørene hans. Han vil drepe president Bush og dessuten legen som tvinger i ham medisin.

Myndighetene vil ha ham henrettet nå. Anker etter anker har blitt avvist.

Og nå får de lov. I går fastslo en føderall ankedomstol i St. Louis at Singletons dødsstraff skal fullbyrdes. Siden mannen er sinnssyk kan han ikke henrettes. Derfor må han først tvangsbehandles for å bli frisk nok til å dø!

Det er vel ikke så pussig da, at USA er blitt det voldelige landet det er i dag når selv samfunnet opptrer så aggressivt som dette.

Les artikkelen i Dagbladet.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Umenneskelig' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen