Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Borført hagedverg hjemme igjen     RetroBlogg     God mor? »
28. Mars 2003  
Krigsspillet

Trykk for større bildeKrigen i Irak er nå inne i sin andre uke og det ser ikke ut til at de klarer å ta Saddam Hussein med det første. Selv om de "intelligente" bombene faller som hagl rundt omkring.

Selvfølgelig er han ikke lett å ta. Irakerne forsvarer seg med alle midler de har. Irak er jo invadert. Nå er vel utfallet av krigen gitt, men de har ikke klart å ta ham tidligere så det kan vel bli vanskelig nå også. Og vi bombes med "nyheter". Alle verdens aviser og fjernsynsstasjoner har jo hver flere team der nede som "rapporterer" mange ganger om dagen. Skjer det ikke noe så lager de nærmest "hjemme hos" reportasjer. Enten hos irakere eller hos de amerikansk/britiske troppene. Og hva er propaganda, hva er desinformasjon og hva er det egentlig som skjer? Krigståka har tydeligvis også rammet journalistene.

Trykk for større bildeFor oss som sitter hjemme og følger med, fortoner dette seg nærmest som et evig virvar. Et slags dataspill eller en bizarr film og med fyrverkeri i bakgrunn: "Oj, der smalt det!". "Det var en skikkelig fulltreffer" o.s.v..

Dessverre er krig bare en ting: Død og ødelggelse. Som bildet viser.

Les om krigståka og propagandaen hos BBC news. Hvis du kan arabisk, hva med Al-Jazeera?Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Krigsspillet' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen