Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Nytt menneske å skrive om     RetroBlogg     Misforstått, igjen! »
1. Mai 2003  
Dagbladet blogger!

Så har da endelig norske medier, ihvertfall ett, fått opp øynene for at det finnes noe som foregår på nettet som langt overstiger deres eget nedslagsfelt, nemlig webloggene (Du leser vel Retrospekt jevnlig?). Dagbladet sier om webloggens kraft:

Riktignok er det ikke slik webloggene vil sette CNN og medier på sidelinjen. De aller fleste weblogger har slett ikke det som mål, men fungerer som private dagbøker eller løpende forskningsnotater bare for å nevne noen av anvendelsesmulighetene. Imidlertid er det likevel slik at webloggens kraft er noe etablerte medier må ta hensyn til, både som konkurrenter og ikke minst som kilde.

Men det de ikke sier er jo at webloggene er uavhengige av redaksjoners styring og vinkling av det som skjer. Og derfor er de en farlig konkurrent til nettavisene. Dessuten linker webloggene som oftest til andre informasjonskilder som nettavisene ikke gjør eller kan gjøre. Amerikaneren Matt Drudge var den første som avslørte president Clintons forhold til en ung medarbeider i det Hvite Hus i sin "Drudge Report", noe de store mediene ikke turde av redsel for konsekvensenen. Og i en periode hadde han flere millioner leser på sitt beskjedne nettsted som stort sett bare består av linker til andre informasjonskilder.

Derfor blir det litt patetisk når Dagbladet selv setter i gang en egen weblogg. Hva er det egentlig de vil oppnå med det? Fortelle oss alle at det finnes bedre måter å få fatt i informasjon på enn Dagbladet?

Les hele artikkelen i Dagbladet.

Media [20:52]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Dagbladet blogger!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen