Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Media" 
28. Mai 2007  
Happy Morning!

Da reklamefjernsyn ble innført i Norge, var det mange som gledet seg til alle de fine reklamefilmene som skulle komme. Nå vet vi bedre, den reklamen som sendes kan i beste fall kalles morsom, men mesteparten er bare ....!

Jeg tror ikke jeg ville kjøpt kaffen denne snutten reklamerer for, uansett hvor mange Happy Mornings de tilbyr. Se selv:

Media [14:33]   TrackBack (0)


divider

23. April 2007  
VG-fotograf i verdensklasse

Billedsjef for VG Helg, Espen Rasmussen, er kåret til en av verdens beste fotografer. Søndag fikk han første- og tredjepris i konkurransen World Press Photo 2007 i Amsterdam.

Her kan du se Rasmussens vinnerbilder.

Over 50.000 bilder fra profesjonelle fotografer over hele verden ble sendt inn til konkurransen, som regnes for å være den mest prestisjetunge innen pressefotografi.

"Det var en stor opplevelse å entre scenen for å motta prisene foran hundrevis av tilskuere hele to ganger. Utmerkelsene inspirerer meg til å fortsette å realisere egne ideer mens jeg sitter på bildedesken i VG", sier Rasmussen.

VG-fotografen vant tredjepris i kategorien «People of the year», og førstepris i kategorien «Arts and entertainment».

Gratulerer!

Via VG Nett.

Media [12:41]   TrackBack (0)


divider

14. Februar 2007  
VG kaster stein i glasshus

Nettavisen får stadig unngjelde av Dagbladet og VG fordi de ofte har stavefeil i artiklene sine. Og når de som "vasker" manuset til journalistene blir stadig færre i norske redaksjoner, er det kanskje ikke så merkelig at det synes hvor dårlig det står til med rettskrivingen hos journalistene.

I en artikkel hvor man karakteriserer norske skoleelever som skolesvake, er det en fordel å ha rettskrivingen i orden selv. Spesielt på forsiden. Les bare hva iBergen.no skriver i dag:

Norske barn gjør det dårligere på skolen, spiser usunt og er mindre i aktivitet enn svenske barn, skriver VG i dag.

Saken er også nevnt på forsiden, hvor den ikke kommer helt heldig ut - kanskje spesielt med tanke på artikkelens tema.

«Norske barn i undersøkellse: Fete, late og skolesvake» lyder tittelen. Du ser kanskje feilen?

I VG-redaksjonen gremmer man seg stort over skrivefeilen.

"Vi syns ikke det er noe morsomt å ha noe feil på førstesiden vår", sier redaktør Nina Gram til iBergen.no.

"Har det vært noe humring i redaksjonen over at skrivefeilen kom akkurat i en sak om at norske barn er skolesvake"?

"Nei, vi har ikke humret over det. Vi vil nødig ha skrivefeil i avisen vår", sier en svært ordknapp Gram.

Aner jeg et snev av skadefryd i artikkelen?

Media [12:37]   TrackBack (0)


divider

31. Januar 2007  
Serien som forandret TV

Good God. It's Laura Palmer!For 17 år siden gikk David Lynch's Twin Peaks som en farsott verden over. Alle fulgte vi agent Dale Coopers jakt på skjønnhetsdronningen Laura Palmers morder. Og selv om vi har hatt første sesong av serien på DVD en god stund allerede, er det først i dag at andre sesong slippes. Og selv vi som har alle 33 episodene (pluss pilot episoden) på VHS (uff, så gammeldags!), skal selvfølgelig også anskaffe denne. Det er mange mørke vinterkvelder igjen til å møte agent Cooper, Audrey Horn, Leo Johnson, Leland Palmer, Killer Bob, marshall Truman og alle de andre karakterene i serien på nytt.

Selv ærverdige Aftenposten anerkjenner kultseriens betydning for etterfølgende serier. Les bare hva de skriver:

Året er 1990. Det er en fredagskveld, og gatene i Norge er folketomme.

Vi er ikke ute. Vi sitter hjemme med FBIs spesialagent Dale Cooper. Han leter etter Laura Palmers morder og unner seg med jevne mellomrom en "damn fine cup of coffee ".

"Det var skjellsettende. Jeg skjønte fort at man måtte være hjemme fredag kveld. Det var først når kveldens episode var over at taxiene kom rullende ned til byen", minnes Audun Engelstad.

Førsteamanuensis Audun Engelstad på TV- og filmutdanningen i Lillehammer har blant annet skrevet boken "Fortelling i film og TV-serier", og kaller David Lynch' TV-serie "Twin Peaks" for "en utrolig sterk TV-opplevelse".

Det store TV-fellesskapet er forlengst en saga blott, men samtidig kommer de nye, store TV-satsningene tettere og tettere. Mens det i 1990 var oppsiktsvekkende at den etablerte filmskaperen Lynch jobbet med TV, er det ingen i dag som stusser når Alan Ball, som vant Oscar for manuset til "American Beauty", velger å lage TV-serien "Seks fot under". Kan man gi "Twin Peaks" æren for TV-mediets økte status?

"Thru the darkness of Future Past
the magician longs to see
one chants out between two worlds
Fire - walk with me."

Verden ble aldri den samme igjen etter Twin Peaks.

Les hele artikkelen i Aftenposten.

Media [12:32]   TrackBack (0)


divider

25. Oktober 2006  
Splitter, pine galskap!

Jeg trodde ikke mine egne øyne (sic.) da jeg i Dagbladet .no leste om siste påfunn innenfor plastisk kirurgi. La gå at noen får et bedre liv uten poser under øynene, med større pupper eller mindre nese. Så kan man ihvertfall til en viss grad forsvare at slike operasjoner utføres. Men dette er vel i overkant:

"Lange, tette vipper er et allment utbredt skjønnhetstegn. Øyenvippe-transplantasjon gjør for øyet det silikonpupper gjør for figuren", sier lege Alan Bauman, en av pådriverne for den nye metoden.

Bauman tror det kommer til å bli svært populært.

"Dette er en helt ny prosedyre og det kommer til å eksplodere", sier han til nyhetsbyrået Reuters. Han utførte verdens første direktesendte øyenvippe-transplantasjon. Rundt 40 kirurger rundt om i verden fulgte sendingen.

Og til 18.000,- kroner, pr. øye! Og så etter at vi samlet inn bortimot 200 millioner til Leger Uten grenser. Dette er også noe leger bruker tid og krefter på.

Splitter, pine galskap!

Media [12:36]   TrackBack (0)


divider

2. Desember 2005  
Men hvorfor?

Forfatter eller ikke....Det å ha suksess er ingen spøk! Og J.K.Rowlings Harry Potter er vel tidenes største bok- og film-suksess. Derfor er det kanskje ikke rart at det oppstår en del myter omkring henne og hennes forfattersakp. Og nå har ryktene begynt å surre om at hun kanskje ikke er forfatteren, men en godt betalt skuespiller som fungerer som et levende pseudonym for en annen. Les hva filmregissøren Nina F. Grünfeldt skriver i Aftenposten:

Jeg må kanskje være både paranoid og konspiratorisk anlagt, men jeg kan ikke fri meg fra å tenke at J.K. Rowling er et pseudonym på lik linje med Carolyn Keene. At bak J.K. Rowling står et gigantisk konsern ved navnene Bloomsbury publishing plc. og Warner Bros i spissen
Paranoid? Helt klart. Konspiratorisk? Hvorfor i all verden skulle noen finne på noe slikt?

Det er lansert mange myter om J.K.Rowlings forfatterskap, men på hennes eget nettsted (som forresten er en meget bra flash site) tar hun livet av de fleste.

Media [11:39]   TrackBack (0)


divider

7. Juli 2005  
Blogging og media

I juni gikk det et interessant program på CNN som tok opp fenomenet blogging og blogger. I USA har dette tatt virkelig av og med alle forskjellige hjelpemidler man har tilgjengelig, er det lett å sette opp en blogg og begynne å skrive.

Nå er de fleste bloggene kun en slags "dagbok" og det er begrenset hvor interessante innleggene er for andre enn bloggerens familie og venner. Men det er faktisk en del blogger som er seriøse og som blir lest av hundre tusen mennesker hver dag! Det er rimelig og anta at disse også påvirker den som leser den, noe alle kommentarene til innleggene viser.

Problemene for de etablerte mediene og da spesielt aviser skyldes flere faktorer. Men dersom nyheter og annet stoff først kommer i andre medier (som blogger), vil de etterhvert miste lesere og dermed reklamepenger og opplagstall. Mange har dessuten sluttet å lese aviser og får alle nyheter og annen informasjon via internett. Enten fra avisenes egne nettsider eller fra blogger. Dessuten sprer nyheter, rykter og påstander seg veldig fort på Internett og det er mange historier om påvirkningskraften et innlegg i en blogg kan ha (f.eks. avgangen til nyhetsoppleseren Dan Rather i USA).

Avisene tar tydeligvis dette fenomenet alvorlig for alle de store avisenes nettsider har blogger. Enten skrevet av avisens egne medarbeidere (hvorfor trenger en journalist en blogg i egen avis?) eller de lar leserne komme med sine innlegg i "leser"-blogger. Og Dagbladet (eller var det VG) har også klart det kunststykket å kalle en spalte i avisen for "Bloggen"! Hallo? Blogg er en forkortelse for Weblogg så hva gjør den da i en papirutgave?

Å få antatt et innlegg i en vanlig avis er ikke lett. Først siler de ut hva som skal inn og deretter forbeholder de seg retten til å avkorte og forandre innleggene. Sensur, enten den foregår i henhold til den berømte "redaktørplakaten" eller i alle andre former, eksisterer ikke i "bloggosfæren". Det kan ha åpenbare negative sider, personvernet kan være i fare. Og nå begynner Dagbladet å bli engstelige. Det er tydeligvis mange som benytter seg av anledningen til å komme med kommentarer i bloggene som avisen ikke kan akseptere og de vil begynne å "moderere" innleggene (kontroll av innleggene før de legges ut. Så da er vi tilbake til "Redaksjonen forbeholder seg retten til å forkorte og omskrive de innlegg som publiseres".

Men i en egen blogg kan man hevde egne meninger (som det hender jeg gjør her på Retrospekt), gjøre seg hørt og kanskje påvirke et større publikum.

Foreløpig er ikke bloggfenomenet utbredt nok her hjemme til at vi har mange kjente blogger som ikke er styrt av mediene, men det kommer sikkert. Men det finnes noen. For eksempel document.no som absolutt er verdt et besøk. Her er hva de skriver om blogging i dag:

Det er mange måter å skrive en blogg på. Noen holder seg til den personlige kommentar. Document.no formidler også utvalgte nyheter, fordi vi mener norske medier er for dårlige på verden. Igår hadde Dagsrevyen som nummer to oppslag brannfare på campingplasser! Dagsrevyen er blitt kortere og døgnet har fremdeles 24 timer. Norske medier fyller sine timer og spalter med uvesentligheter.

Flere har i den senere tid skrevet om blogging. Men få går inn på hva som konkret feiler norsk journalistikk. De snakker heller om feedback og interaktivitet. Det høres gromt ut.

Artikkelen, som handler om formidling av nyheter pluss en del andre synspunkter, er interessant selv om den innledes med litt selvskryt. Og hvis du er interessert i en litt annen nyhetsdekning enn den du får i tradisjonelle nyhetsmedier, er websiten deres en god kilde.

Media [08:58]   TrackBack (0)


divider

26. Mai 2003  
Bildeprogram

Det går an å lage engasjerende, flotte programmer uten nødvendigvis å lage film.

The Herald Sun er godt bevis på dette. Jeg kommer til å la dette være en ledetråd for det videre arbeidet med tekst og bilder på Retrospekt. Jeg tror de har funnet den rette måten å gjøre det på.

Hvis du vil se hva jeg mener, sjekk ut denne linken.

Media [19:58]   


divider

1. Mai 2003  
Dagbladet blogger!

Så har da endelig norske medier, ihvertfall ett, fått opp øynene for at det finnes noe som foregår på nettet som langt overstiger deres eget nedslagsfelt, nemlig webloggene (Du leser vel Retrospekt jevnlig?). Dagbladet sier om webloggens kraft:

Riktignok er det ikke slik webloggene vil sette CNN og medier på sidelinjen. De aller fleste weblogger har slett ikke det som mål, men fungerer som private dagbøker eller løpende forskningsnotater bare for å nevne noen av anvendelsesmulighetene. Imidlertid er det likevel slik at webloggens kraft er noe etablerte medier må ta hensyn til, både som konkurrenter og ikke minst som kilde.

Men det de ikke sier er jo at webloggene er uavhengige av redaksjoners styring og vinkling av det som skjer. Og derfor er de en farlig konkurrent til nettavisene. Dessuten linker webloggene som oftest til andre informasjonskilder som nettavisene ikke gjør eller kan gjøre. Amerikaneren Matt Drudge var den første som avslørte president Clintons forhold til en ung medarbeider i det Hvite Hus i sin "Drudge Report", noe de store mediene ikke turde av redsel for konsekvensenen. Og i en periode hadde han flere millioner leser på sitt beskjedne nettsted som stort sett bare består av linker til andre informasjonskilder.

Derfor blir det litt patetisk når Dagbladet selv setter i gang en egen weblogg. Hva er det egentlig de vil oppnå med det? Fortelle oss alle at det finnes bedre måter å få fatt i informasjon på enn Dagbladet?

Les hele artikkelen i Dagbladet.

Media [20:52]   


divider

18. April 2003  
Honda-reklame

Hvis du ønsker å lage en to minutters TV-reklame, har en brilliant ide, 9 millioner kroner og setter 8 mennesker i sving i fem måneder. Hva får du da? Da får du den oppmerksomheten du trenger. Og hvilken reklamefilm Honda, UK har laget!

Alt du ser her er tatt opp i real time, selv det tilsynelatende umulige at noe ruller oppover er ikke juks. Ingenting er lagt på etterhånd. De to som står bak reklamefilmen har tidligere laget en lignende film som har vært vist på TV.

Se den her, eller her eller her(for større utgave). (Du trenger selvsagt Flash plugin!)

Media [12:51]   


divider

7. Januar 2003  
Frifinnelse!

Trykk for st?bildeSå ble han altså frikjent, nerden som klarte å komme forbi sperren som filmselskapene har lagt inn på DVD platene slik at vi ikke skal kunne kopiere dem. En seier som vel kanskje blir anket for å teste det ut for en høyere rett.

Enhver burde ha anledning til å kunne kopiere lovlig kjøpte DVD'er (og CD'er) til eget bruk. Vi får nå håpe at noen tar tak i de nye CD'ene, med sperre som hindrer dem i å bli spilt på en PC, og fikser det også. Det er klart vi må få lov til å spille CD'er på PC'en!

Media [10:02]   


divider

4. Juli 2002  
Meningsmålinger ala VG

Selvfølgelig har VG en rekke avstemninger om ditt og datt og mesteparten er selvsagt bare tull. Men at de tror på det som blir svart på alle eiendommelige spørsmåll, er vel ikke så rart. Det er jo VG!

Hva med denne: 64% svarer ja på at de har hatt sex i en bil og opptil flere ganger! Hallo! De har vel knapt en bil de som har svart dette!

Eller at over 70% kan tenke seg å begynne med curling! Sikkert!

La oss ta det for det det er: Pubertale utsagn fra en gjeng med nerder som ikke har noe bedre å gjøre enn å svare på VGs avstemninger på nettet!

Media [12:11]   


divider

16. Mai 2002  
Heia Norge!

I går ble det på TV 2 vist et program i serien "Dokument 2" om nordmenn i Spania. Det er vel bortimot det mest usympatiske bilde av nordmenn jeg noensinne har sett. Hvis dette viser hvordan nordmenn, bosatt i Spania oppfører seg, ville jeg ha lett etter et annet land å bosette meg i hvis det hadde vært aktuelt. Makan!

Det er visst heller ikke bare jeg som opplevde de menneskene programmet omhandlet som frastøtende, les derfor denne artiklen i Nettavisen.

Media [13:49]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen