Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Hurra for meg!     RetroBlogg     Problemer med niqab (II) »
3. Oktober 2005  
Problemer med niqab

Det oppstår stadig problemer med våre nye landsmenns vaner og skikker. Denne gangen er det to somaliske jenter på Handelsgym som har laget vanskeligheter for skolen. Les bare hva Aftenposten skriver i dag:

To muslimske elever ved Oslo Handelsgymnas bruker et burkalignende slør på skolen. Sløret dekker ansiktet slik at bare øynene er synlig. De to kvinnelige elevene er av somalisk opprinnelse og plagget de bruker, niqab, er et burkalignende plagg der hår og ansikt er dekket av skaut og slør.

Klesdrakten har ført til praktiske problemer ved skolen, for eksempel ved utstedelse av studiekort. Skolen kunne ikke la elevene bruke passbilder hvor de ikke viser ansiktet. Det har også oppstått problemer i kroppsøving og i fremmedspråkundervisningen.


Det er tydeligvis vanskelig å tilpasse seg et annet lands skikker og det gjelder jo i dette tilfellet begge veier! Hvordan løser man et slikt problem? Sikkert slik alle andre problemer løses i dette landet: Vi bestemmer! Forbud!

Mange klager på at innvandrerne ikke tilpasser seg norske skikker. Men hva med oss?

Les hele artikkelen i Aftenposten.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Problemer med niqab' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen