Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Godt nytt år!     RetroBlogg     Onde ånder på gamlehjem »
9. Januar 2006  
Gale mennesker

Dagbladet skriver i dag:

En atten år gammel jente er dømt til døden i Teheran etter at hun drepte en mann hun sier forsøkte å voldta henne, melder AFP. Kvinnen, som kun er identifisert som Nazanin sa i rettssaken at hun handlet i nødverge da hun stakk mannen til døde i mars i fjor, ifølge den iranske avisen Etemad. Nazanin var da sytten år gammel. Hun hadde vært ute med sin niese og deres kjærester utenfor Teheran da to menn hadde begynt å plage dem. Jentenes kjærester stakk fra stedet.

- Jeg begikk mord for å forsvare meg og min niese, jeg mente ikke å drepe ham, sa jenta under rettssaken.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, fordi ingen kom for å hjelpe oss.

En annen kvinne ble i januar i fjor frikjent for drap i nødverge etter en sju år lang kamp i retten, og i oktober 2004 ble en 16-årig jente hengt foran en folkmengde etter å ha begått handlinger «uforenlige med kyskhet».

De skriver videre:

Vokterrådet har svart på kritikken, og mener de ikke henretter mindreårige, ettersom forbrytere holdes i fengsel til de er myndige før de blir drept. Nasjonalforsamlingen har også foreslått en ny lov som forbyr dødsstraff og pisking av personer som begår straffbare handlinger mens de er mindreårige. Men denne må godkjennes av vokterrådet.

Ifølge iransk lov kan jenter nå dømmes til døden fra ni års alder, mens gutter må være over 12, ettersom Sharia-lovgivningen regner at en person kan straffes etter at han eller hun går over i puberteten.

Selve henrettelsen skjer etter at denne personen fyller 18 år.

Det gjør jo stor forskjell!

Det begynner jo å bli slik etterhvert at president Bushs utsagn om at Iran er en av landene i "Ondskapens Akse" begynner å virke svært troverdig!Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Gale mennesker' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen