Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Next generation     RetroBlogg     Kvitt deg med en politiker »
5. April 2006  
Jesus gikk på isen, ikke vannet!

Ifølge Det nye testamentet gikk Jesus på vannet, men en professor i Florida lanserer nå en noe mindre mirakuløs forklaring på dette. Han tror Jesus gikk på isen.

Doron Nof er professor i oseanografi ved Florida State University, og bygger sin teori på gammel statistikk over vær og vannforhold i regionen.

På bakgrunn av dette mener Nof å kunne fastslå at det var betydelig kaldere i området for mellom 1.500 og 2.600 år siden, med andre ord da Jesus skal ha levd der.

Så kaldt tror professoren at det var, at det la seg is på vestsiden av Genesaretsjøen der Jesus angivelig var ute og gikk. Og gå på is kan som kjent de fleste av oss gå. Nof lanserer sin teori i siste utgave av Journal of Paleolimnology, og er nøye med å understreke at det dreier seg om «en mulig forklaring» på hvordan historien om Jesus' spasertur oppsto.

Mannen er faktisk en Fritjof Nansen Professor of Physical Oceanography, han fikk i 2005 European Geosciences Unions Nansenmedalje for "fundamental contributions to the understanding of the movement of fluids within the ocean and its relationship to the interaction with the atmosphere above". Kanskje derfor han er så opptatt av is?

Han har også sin egen website.



Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Jesus gikk på isen, ikke vannet!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen