Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Høl i hue?     RetroBlogg     10.000 kroner pr. ord! »
16. November 2006  
Forbyr all røyking

All røyking er skadelig og det blir stadig vanskeligere å finne et sted å røyke. Røykeloven, som ble innført for et par år siden, førte riktignok ikke til det store konkursrushet blant serveringssteder slik bransjen spådde, og mange av dem har vært svært oppfinnsomme til å lage en egnet plass å røyke for gjestene.

Men hvis trenden framover blir slik som i den lille byen Belmont i USA, er det nok bare en ting å gjøre for en slave av lasten: Slutt like godt med en gang. Les bare:

Den amerikanske byen Belmont ligger an til å bli landets første som forbyr røyking på gatene og nesten alle andre steder.

Byrådet i den kaliforniske byen avgjorde onsdag kveld at de vil gå inn for en lov som forbyr røyking overalt i byen bortsett fra hjemme hos folk, melder lokalavisen The Daily Journal.

Røyking på gatene, i parken og selv i bilen vil bli forbudt, og politiet vil få mulighet til å ilegge bøter for overtredelse.

Lovteksten har ennå ikke blitt formulert, og saken vil trolig bli tatt opp igjen i byrådet i desember eller tidlig i 2007.

"Vi har en kjempemulighet her. Vi må vedta en så streng lov som mulig. Jeg ville gjerne gjort det forbudt", sier byrådets Dave Warden til avisa The Daily Journal.

"Tenk om alle byer gjorde dette. Tenk hvor mange liv som kunne blitt reddet? Selv om vi bare gjør en liten ting her på dette nivået vil det likevel ha noe å si".

Via NettavisenTrackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Forbyr all røyking' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen