Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Helse og Medisin" 
9. Mars 2007  
In Case of Emergency (ICE)

Ambulansefolk erfarer stadig at de fleste skadde har mobil på seg, men vet ikke hvem de nærmeste pårørende er.

Lag en person som heter "ICE" (=In Case of Emergency) i ditt telefonminne. Her lagrer du navnet og nummeret til den/de personer du ønsker skal kontaktes dersom du selv forulykkes. Slik kan ambulansepersonell eller politi enkelt oppnå kontakt med dine nærmeste.

Ønsker en flere personer bruk ICE1, ICE2, ICE3. Det er en enkel sak å få til, er gratis og kan gjøre en stor forskjell når det gjelder.

Dette er en generell oppfordring. Dersom du har spesielle forhold, for eksempel sikkerhetsløsninger på din telefon, går dette foran.

"ICE" anbefales av alarmsentraler og Norges Automobilforbund. Lag med en gang en ICE-adresse(r) på din telefon, og send gjerne denne oppfordringen videre slik at navnet "ICE" blir laget og brukt av flest mulig.


11. Desember 2006  
Cola og sigaretter

Jeg kom over dette på nettet og tenkte det kunne være et passende insitament til nyttårs-forsetter, for de av oss som drikker cola eller røyker, nå kort tid før vi går inn i det nye året.

Det var på helsesiten, Healthbolt jeg fant disse beskrivelsene. Riktignok på engelsk, men det forstår du nok.....

Hva hender med kroppen hvis du slutter å røyke akkurat nå? Og
Hva hender med kroppen hvis du drikker en cola akkurat nå?

Noe for det nye året? Å slutte med, mener jeg?


16. November 2006  
Forbyr all røyking

All røyking er skadelig og det blir stadig vanskeligere å finne et sted å røyke. Røykeloven, som ble innført for et par år siden, førte riktignok ikke til det store konkursrushet blant serveringssteder slik bransjen spådde, og mange av dem har vært svært oppfinnsomme til å lage en egnet plass å røyke for gjestene.

Men hvis trenden framover blir slik som i den lille byen Belmont i USA, er det nok bare en ting å gjøre for en slave av lasten: Slutt like godt med en gang. Les bare:

Den amerikanske byen Belmont ligger an til å bli landets første som forbyr røyking på gatene og nesten alle andre steder.

Byrådet i den kaliforniske byen avgjorde onsdag kveld at de vil gå inn for en lov som forbyr røyking overalt i byen bortsett fra hjemme hos folk, melder lokalavisen The Daily Journal.

Røyking på gatene, i parken og selv i bilen vil bli forbudt, og politiet vil få mulighet til å ilegge bøter for overtredelse.

Lovteksten har ennå ikke blitt formulert, og saken vil trolig bli tatt opp igjen i byrådet i desember eller tidlig i 2007.

"Vi har en kjempemulighet her. Vi må vedta en så streng lov som mulig. Jeg ville gjerne gjort det forbudt", sier byrådets Dave Warden til avisa The Daily Journal.

"Tenk om alle byer gjorde dette. Tenk hvor mange liv som kunne blitt reddet? Selv om vi bare gjør en liten ting her på dette nivået vil det likevel ha noe å si".

Via Nettavisen


24. Februar 2006  
Fransk kur mot bakrus

I Frankrike kan festløver benytte seg av vidundermiddelet «Security Feel Better», som hindrer fyllesyke og forbrenner alkoholen opptil seks ganger fortere enn normalt.

Middelet er laget av en «hemmelig» oppskrift, basert på planteekstrakter. Anbefalt bruk er før, under og etter et realt sjøslag, skriver avisen The Daily Telegraph.

Om det er noen bivirkninger skriver avisen ingenting om, men produsenten PPN presiserer at middelet ikke hjelper på skadevirkningene av overdreven alkoholbruk, og at det ikke er en oppfordring til å drikke så masse som mulig.

Likevel er selskapet i ferd med å promotere produktet, og sier i reklamemateriellet at du ikke behøver å vente like lenge som vanlig med å sette deg bak rattet etter å ha drukket.

Både i Frankrike og Storbritannia vekker produktet reaksjoner fra helsemyndigheter og diverse organisasjoner, som stiller seg kritisk til at forbrukere blir oppfordret til å drikke mest mulig alkohol.

I en av testene som PPN selv har gjennomført, reduserte en mann som hadde inntatt en flaske vin og en skarp drink alkoholmengden i kroppen med 100 milligram etter at «Security Fell Better» hadde virket i 40 minutter.

En fransk domstol har bestemt at middelet kan selges lovlig, så lenge reklamemateriell ikke bærer lovnader om lavere promille med tanke på promillekontroller.

Via Nettavisen.


23. September 2005  
Überseksuell - den nye trenden

I følge svenske Expressen er det nå en ny mannemote på gang. For nå skal menn som følger med i tiden bli macho igjen. Kvinner vil nemlig ikke ha menn som bryr seg mer om seg selv enn partneren.

Den überseksuelle mannen liker, i følge Expressen, biff og pommes frittes, men kan også tenke sunt. Han liker øl, men gjerne lyst øl. Han beholder skjeggstubbene, men dusjer daglig. Han liker superheltfilmer og ser gjerne mye vold i filmene. Håret er lett å gjøre i stand, for han er ikke så glad i å tilbringe mye tid foran speilet. Garderoben er liten, men ikke billig.

Expressens eksempler på überseksuelle menn, er George Clooney, Ewan McGregor og Jamie Oliver.

- Den überseksuelle mannen tenker positivt om kvinner, men han gjør seg ikke til for å få deres aksept eller godkjennelse, sier Marian Salzman, eksperten som gjør eierskap på uttrykket "metroseksuell", ifølge Expressen.

Det var det jeg visste: Ventet jeg lenge nok så ble jeg "in" igjen!


31. Oktober 2003  
Helserapport

For at jeg ikke skal glemme denne perioden skrives følgende innlegg:

På tirsdag klarte jeg å snuble og slo nesa mi til blods! Pen var den ikke fra før, men nå ser den ut som en kjøttkake. Herlighet, håper den snart ser litt mer normal ut.

Ellers sitter forkjølelsen, influensaen eller hva det nå er, og hosten fremdeles godt i kroppen. Til uka er det 7. uke hvor jeg har hatt dette. Forrige uke var jeg sykemeldt og gikk på penicillin og hostesaft uten at det har sett ut til å hjelpe i det hele tatt. Får se til uka om det er nødvendig med et nytt legebesøk.

Ellers hjelper det bra med sympatierklæringer! "Stakkars deg!" høres bra ut!


13. Oktober 2003  
Rundt og rundt!

Kolesterol eller ikke kolesterolDet begynner etterhvert å bli vanlig, at det som er farlig eller usunt et år plutselig er helt ufarlig et annet år. Det blir lett problematisk for når man har vennet seg til en diett, så må man legge om vanene fordi det du spiser ikke er sunt lenger.

Denne gangen er det egg. Tidligere ble vi fortalt at for mye egg bidro til å øke kolesterol-nivået i kroppen og det var svært farlig. Men nå er egg tydeligvis ikke farlig lenger. Les bare hva Aftenposten skriver:

Kolesterolinntaksstudier har vist at kolesterolet i kosten har ytterst lite å si for kolesterolnivået i blodet - og dermed for risikoen for hjerte- og karsykdom.


11. September 2003  
Verre og verre!

Det blir bare verre og verre å være røyker. Ikke nok med at det koster en formue og at en vet at dette er antakelig det dummeste man gjør. I tillegg skal røykerne bannlyses fra alle utesteder i 2004 (i Irland allerede fra 1. januar) og på sigarettpakkene er det ikke lenger nok med advarsler som dekker hele pakken. Neida, nå skal det være bilder av syke mennesker, ødelagte lunger og tette arterier!

I grunnen er det merkelig at det er lov å selge dem i det hele tatt! Men også der spiller EU en mektig rolle:

Vi må finne nye og nyskapende veier for å illustrere den sjokkerende sannheten, nemlig at halvparten av røykerne vil bli drept av denne vanen, mente EUs kommissær for helsesaker, iren David Byrne.

Lykke til, alle sammen og slit dem med helsa!


5. August 2003  
Hvor stor skal den bli?

Jeg har brukt samme mailadresse i mange år og det får jeg dessverre svi for nå. For hver dag får jeg rundt 90 e-mails og 88 av dem er ren "spam", dvs. stort sett reklame for diverse obskure produkter.

Så jeg var nødt il å legge inn et spam-filter som heldigvis fanger opp de aller fleste av dem.

Mye av spam'en består av "gode" tilbud og når man får muligheten til å kjøpe produkter som "garanterer" det disse gjør, burde man vel ikke avslå dem uten videre:

Introducing The Best Herbal Penis Enlargement Product!
Gain 3+ Full Inches Guaranteed!

Og hvis dette ikke er nok kan man bare fortsette:

Double your size, in 4 weeks!

Det vil vel etterhvert bli svært liten plass i buksene!


4. Juli 2003  
Stå på!

Bare til orientering.

Det vi alltid har hevdet, nemlig at røyking sunt, er nå bekreftet på det seriøse, vitenskapelige nettstedet Spray.no.

Les selv!

Helse og Medisin [10:08]   


divider

19. Mai 2003  
Til orientering

Questions & answers on everyday scientific phenomena

Milk and alcohol

Question:

I have heard that it is possible to live on Guinness and milk alone. Is this true, or even partially true?

Scott Lees

Answers:

This is not quite true. Guinness does contain many vitamins and minerals in small quantities, but is lacking vitamin C, as well as calcium and fat. So, to fulfil all of your daily nutritional requirements you would need to drink a glass of orange juice, two glasses of milk, and 47 pints of Guinness.

Nigel Goodwin, University of Nottingham

Sakset fra New Scientist

Helse og Medisin [14:53]   


divider

Pass på!

Det gjelder å være obs! Selv om det som sies her for mange (av dere) ikke betyr noen verdens ting, så pass på!Plutselig smetter noen fram og tar den:

Hjerner fjernes uten samtykke (overskrift i Aftenposten i dag!)

Helse og Medisin [11:51]   


divider

13. Mai 2003  
Ikke-røykere er dyrest!

Vi røykere har alltid blitt fortalt at vi koster samfunnet ufattelige summer. Fordi vi opptar sykehusplasser og helsevesenet ellers med våre røyke-relaterte sykdommer. Vel, nå er det endelig en undersøkelse som hevder det motsatte, nemlig at det er ikke-røykerne som er kostbare for samfunnet.

En mager trøst spør du meg. Årsaken til dette er at de lever lenger og at det er den naturlige aldersnedbrytingen som da gjør seg gjeldende. Alltid er det en hake.......

Les artikkelen i Aftenposten.

Helse og Medisin [09:08]   


divider

10. Mars 2003  
Norsk helsevesen i et nøtteskall

Vi har gjentatte ganger påpekt hvor dårliig de gamle blir tatt vare på her i et av verdens rikeste land. Denne historien føyer seg pent inn blant alle de andre skrekkhistoriene fra norsk helsevesen.

Les hva VG skriver i dag:

Solveig Skinnarland (88) betraktet seg som heldig da hun sist høst fikk plass på det privatdrevne Risenga sykehjem i Asker.

Etter et langt liv som sykepleier ble hun sjokkert over den pleien hun fikk, og mangelen på pleie i dagene og ukene før hun døde.

Det ville Solveig at du og ansvarlige politikere skulle få vite. Derfor skrev hun dagbok fra sine siste dager på sykehjemmet. I livets sluttfase opplevde hun Helse-Norge fra den andre siden: Hun beskriver timevis med smertefull venting på pleiere, leger og livsviktige medisiner som gjorde den erfarne fagpersonen Solveig rasende. Men mest oppgitt og dypt skuffet.

Oppholdet på sykehjemmet ble så totalt annerledes enn hun hadde tenkt seg.

De pårørende har fått oppgitt lungebetennelse, nyresvikt og bakterievekst i blodet som årsaken til at Solveig døde. Dødsårsaken er et av de momentene som nå blir gransket av fylkeslegen i Oslo og Akershus.

Fylkeslegen har også fått oversendt Solveigs detaljerte dagbok fra hennes siste dager på hjemmet.

I sin siste samtale med sine pårørende var sluttkommentaren fra Solveig:

- Hadde jeg visst det jeg i dag vet, så hadde jeg forblitt sengeliggende hjemme, de dreper meg her.

Les skrekkhistorien hun skrev i dagboken om de siste dagene i sitt liv(VG 10.3.2003). Les den, les hele - og tenk på hvordan du vil ha det hvis du en gang kommer på sykehjem!

{mer...}
Helse og Medisin [15:43]   


divider

Noe for et røykfritt Norge?

Ingen kan vel med hånden på hjertet innrømme at røyking ikke er skadelig. Så japanerne har erklært Chiyoda distriktet i sentrum av Tokyo for røykfritt område. Men det kan vise seg vanskelig, sjekk denne historien i Aftenposten.

Helse og Medisin [15:22]   


divider

27. Februar 2003  
Alt er farlig!

At alt er farlig, vet vi jo fra tidligere, men at det er farlig å bli vekket av en kolleradio visste ihvertfall ikke jeg. Les bare hva Aftenposten skriver:

Advarer mot vekkerklokker med radio

Vekkerklokker som er utstyrt med radio og som henter strøm fra lysnettet, kan være farlige. Slike klokker bør ikke stå på nattbordet, men et annet sted i soverommet minst en meter fra sengen, sier tyske forskere.

De hevder at mange slike apparater sender ut såkalt elektrosmog, en form for stråling som kan være plagsom for mange og direkte farlig for enkelte. Slik stråling kan ifølge leger forårsake ssøvnpooblemer, hjerteslitasje og depresjon.

Dette gjelder ifølge forskerne bare klokker som er koblet til lysnettet. Tilsvarende apparater som får strøm fra batterier er helt uskadelige, heter det i en artikkel i det tyske forbrukerbladet Verbraucher Konkret.

Helse og Medisin [11:23]   


divider

21. Oktober 2002  
Blir vi lurt?

I alle år har vi blitt tutet ørene fulle med at vi må spise sunt, trene, få nok søvn og ellers leve et liv uten stress og mas. Nå har selvfølgelig forskere kommet til det stikk motsatte resultatet: De som lever sunt lever farlig.

Det er japanske forskere som denne gangen har kommet til dette resultatet og snart kommer vel alle de andre forskerne til å rope om det motsatte igjen.

Kanskje er det slik vi alltid har trodd: Den gyldne middelvei er best. Litt av alt. Ja takk, begge deler!

Les hele artikkelen fra Nettavvisen her.

Helse og Medisin [10:18]   


divider

15. August 2002  
Det er farlig å komme på sykehus

Det er det jeg alltid har sagt: Det er farlig å komme på sykehus. Enda farligere blir det hvis du lar legene skjære i deg, da vet man aldri hva de kan komme til å gjøre. Les om denne stakkars piken som fikk fjernet en eggstokk istedetfor blindtarmen!

Helse og Medisin [10:20]   


divider

1. Juli 2002  
Fram og tilbake er dobbelt så langt!

For kun dager siden leste jeg at den forventede levealderen for nordmenn (med spesiell vekt på menn) var øket med flere år.

Og i dag er hun frampå, vår alles kjære Gro Harlem Brundtland med følgende melding: "Gro skremt av norske levevaner"!

Så fram og tilbake er dobbelt så langt, eller er alt sammen bare en bløff?

Helse og Medisin [20:43]   


divider

22. Mai 2002  
Puppe-stirring er bra for hjertet

Ti minutter med kvinnebryster som blikkfang hver dag er bra for helsa. Faktisk er slik glaning like bra for hjertet som en halv times trening.

Budskapet fra forskerhold er klart og tydelig: Stirr mer! Tyske forskere slår fast at det å stirre på kvinnebryst er bra for menns helse, og fører til at de lever lenger, skriver Aftenposten.

200 menn

I fire år har forskerne fulgt rundt 200 menn, og konklusjonen er klar: De av gutta som gleder seg over langvarig titting på svulmende kvinnebryst, har lavere blodtrykk, mindre hjerte-og karsykdom og lavere puls, enn menn som blygt trekker blikket unna.

? Ti minutters stirring på et velutviklet kvinnebryst tilsvarer omtrent 30-minutters "work-out", sier legen og forskeren Karen Watherley til det anerkjente tidsskriftet New England Journal of Medicine.

Hun er ansvarlig for undersøkelsen som vil glede menn over hele verden, men kanskje bli en pest og en plage for brystfagre kvinner.

Bedre blodsirkulasjon

Forskeren forklarer den helsegunstige effekten slik:

? Seksuell opphisselse får hjertet til å pumpe mer og forbedrer blodsirkulasjonen. Vår undersøkelse indikerer at å gi seg hen til den nye helsefremmende aktiviteten stirring på kvinnebryst i fem minutter daglig, kan halvere risikoen for slag og hjertesykdom, sier Watherly.

Sakset fra: Nettavisen

(Dette er en gammel Internet-historie - en Internet-and? Men den er fremdeles like god!)

Helse og Medisin [20:34]   


divider

15. Mai 2002  
Hva sa jeg?

Det har vært hevdet en rekke ganger at spesielt rødvin har en gunstig innflytelse på helsen. Dette kan du lese i denne artiklen: Rødvin mot forkjølelse

Helse og Medisin [14:25]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen