Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Bil?     RetroBlogg     Senk farten! »
28. November 2006  
Korrupsjon!

PDS.jpgDet er tydeligvis vanskelig å se grensen for hva som er korrupsjon i det politiske liv. Denne gangen er det Oslos ordfører, Per Ditlev-Simonsen, som har gått i baret. Og med vidåpne øyne. Han kan (selvfølgelig) ikke se at han har gjort noe galt. Han arrangerte en festmiddag hjemme, med innleid kokk fra den fasjonable restauranten Oro i Oslo, og bespiste en rekke av sine rike venner sammen med spesielt inviterte, "fine" personer. Les bare hva VG skriver:

Gildet kostet Oslo kommune 17465 kroner - 1455 kroner pr. person.

Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen og kona Ninni Wilhelmsen, som i 2005 hadde en samlet nettoformue på 171 millioner, var blant dem som fikk påspandert middag av Oslo kommune. Kunstsamler og skipsmegler Hans Rasmus Astrup, som hadde en nettoformue på 319 millioner i 2005, var gjest både i år og i fjor.

Den amerikanske ambassadøren Ben K. Whitney, Norges ambassadør i Berlin Bjørn Tore Godal og kona Gro Balas, som er leder for kultur- og idrettsetaten i Oslo kommune, var også gjester.

Men Ditlev-Simonsen inviterte også mer eller mindre ukjente personer som Inggerd Bull, tidligere alpinist og Valentine-ball-entusiast Dikke Eger, Mogens Mathiesen og kona Agno Mathiesen til middagen som ble betalt av Oslo kommune.

- Hvem er Inggerd Bull?

- Det er en venn av meg. Hun ble bedt også fordi vi ønsket en kjønnsmessig balanse. Ambassadøren hadde ikke med seg sin kone, sier Ditlev-Simonsen.

- Hvem er Mogens og Agno Mathiesen? Er det også venner av deg?

- Ja, det er det også. Det er osloborgere som jeg syntes det ville være interessant for ambassadøren å møte, sier Ditlev-Simonsen.

Det skulle vært mulig å sparke politikere som ikke innser at de stjeler fra fellesskapet. Han hadde sikkert råd til å betale denne middagen selv. Men mye vil ha mer (som mor alltid sier) og derfor må Oslo Kommune betale.

Kan noen fortelle ordføreren at kommunekassa ikke er hans personlige eiendom. Den tilhører oss som bor her i Oslo. Og her er det nok annet å bruke pengene til enn ordførerens private luksusmiddager!



Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Korrupsjon!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen