Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Nå er det jul igjen!     RetroBlogg     En ny test! »
20. Desember 2006  
Stella Awards 2006

Nok en gang har vinnerne av årets "Stella Awards" blitt kåret. Stella Awards er oppkalt etter den 81 år gamle Stella Liebeck, som sølte kaffe på seg selv og saksøkte McDonald's fordi kaffen hennes var for varm.

Stella Awards er altså årets sprøeste søksmål som har endt opp med seier i rettssalen. Og dette er heldigvis veeeeeldig amerikansk!

6. plass: Kathleen Robertson fra Austin, Texas ble tildelt 80 000 dollar av juryen etter at hun brakk ankelen da hun snublet over et barn som lekte i en møbelforretning. Eieren av forretningen var mildt sagt overrasket over juryens avgjørelse, særlig ettersom barnet var Kathleen Robertsons egen sønn.

5. plass: 19 år gamle Carl Truman fra Los Angeles ble vant 74 000 dollar pluss dekning av utgifter til medisinsk behandling etter at naboen hans kjørte over hånden hans med en bil. Carl hadde ikke oppdaget at det satt noen i bilen da han skulle prøve å stjele naboens hjulkapsler, men juryen mente tydeligvis at det likevel var unødvendig at bilens eier skulle kjøre over hånden hans.

4. plass: Terrence Dickson fra Bristol, Pennsylvania var i ferd med å forlate huset han nettopp hadde brutt seg inn i igjennom garasjen da han til sin forferdelse oppdaget at den automatiske garasjeportåpneren ikke virket.

Han kunne heller ikke komme seg inn i huset igjen, etterson døren mellom garasjen og huset hadde gått i lås da han lukket den. Familien som bodde i huset var på ferie, og Terrence tilbrakte åtte dager i garasjen før de kom hjem igjen. Han overlevde på en kasse Pepsi og en sekk hundemat han fant i garasjen. Han saksøkte husets eier fordi hendelsen hadde påført ham unødvendige lidelser. Juryen var helt enig og tildelte ham 500 000 dollar.

3. plass: En restauranteier fra Philadelphia ble dømt til å betale 113 500 dollar til Amber Carson fra Lancaster, Pennsylvania. Hun skled på en dam med brus på gulvet i restauranten og brakk halebenet. Det uforståelige med dommen var imidlertid at væsken var på gulvet fordi Amber hadde kastet den på kjæresten sin under en krangel tretti sekunder tidligere.

2. plass: Kara Wilson fra Claymont, Delaware vant et søksmål mot eieren av en nattklubb etter at hun falt fra vinduet på badet og slo ut fortennene sine. Dette skjedde da Kara prøvde å snike seg inn igjennom vinduet for å slippe å betale $ 3.50 (23 kroner) i inngangspenger. Hun ble tildelt 12 000 dollar pluss full dekning av tannlegeutgifter.

1. plass: Årets vinner ble Merv Grazinski fra Oklahoma City. Hun hadde nettopp kjøpt en enorm campingbil av merket Winnebago. På veien hjem, mens hun kjørte på motorveien, satte hun cruisekontrollen på 70 mph (112 km/t) og forlot førersetet for å lage seg et smørbrød. Som forventet kjørte campingbilen av veien, veltet, og ble totalvrak. Mery Grazinsky saksøkte Winnebago fordi det ikke sto i manualen som fulgte med kjøretøyet at man ikke kunne forlate rattet når man satte på cruisekontrollen.

Juryen tildelte henne 1 750 000 dollar (11.4 millioner kroner!) og en ny campingbil. Winnebago endret faktisk manualene som blir gitt ut sammen med campingbilene etter rettens avgjørelse, i tilfelle det finnes flere idioter der ute.

Bizarr [00:00]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Stella Awards 2006' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen