Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Revolusjon?     RetroBlogg     Et dårlig forsøk »
11. Mai 2007  
Bloggere er dagens punkere

mclaren.jpgPunkens "gudfar" Malcolm McLaren, er i Oslo i dag og i den anledning skriver ABCNyheter følgende:

Dagens popmusikk mangler autensitet og de fleste band er karaoke-artister, mener multi-kunstneren Malcolm McLaren, som fredag gjester Oslo.

ABCNyheter møtte den eksentriske bransjesvindleren for å høre om hans nye performance-prosjekt. Opptredenen finner sted på Parkteatret scene i kveld og vil inneholde elementer fra hele hans karriere, inklusiv en versjon av The Zombies 60-tallshit 'She's Not There'. McLarens versjon vil dog likne mer på hans egen fra soundtracket i «Kill Bill II». I tillegg lover han minst tre lyssatte vegger.

Den legendariske eks-manageren snakker fremdeles mye om Sex Pistols-æraen, og om hvordan bursdagsbarnet Sid Vicious (John Simon Ritchie/Beverly) hadde endt opp som bassist, og ikke som vokalist, fremfor Johnny Rotten. En misforståelse mellom Vivienn Westwood og McLaren om hvilken 'John' hun hadde hatt innom butikklokalene i Sex, ledet imidlertid McLaren til John Lydon, som verken var høy eller kjekk. Han likte ikke engang rock'n roll, slik Vivienn hadde beskrevet ham, men han ble likefullt kjerneelementet da Sex Pistols endret rocken for all tid for 30 år siden.

McLaren ser ikke mye autentisitet i dagens popmusikk, og mener de aller fleste band i dag stort sett er karaoke-artister.

"De som viderefører kraften av punken blant dagens unge, er definitivt bloggerne. Nettet gir individet en unik frihet som gjør at alle kan ytre seg, så og si usensurert. Man trenger ikke engang oppgi navnet sitt! Det blir uvesentlig hva du egentlig heter, for du har din egen identitet der ute", humrer skotten sardonisk.

Kan ikke si at jeg føler eller noensinne har følt meg som en punker, men det er jo fint å tilhøre de som viderefører kraften fra punken.

Via ABCNyheter.

Musikk [11:44]


divider


Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Bloggere er dagens punkere' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen