Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Musikk" 
8. Juni 2007  
Nye høyttalere?

Trykk for større bildeDet er vel ikke så mange som har plass til disse høyttalerne, men har du råd til å kjøpe dem kan du vel også bygge på huset? Det er mange som lager dyr og eksklusiv hi fi, men jeg har aldri vært borte i noen som har laget høyttalere i denne klassen.

Det er det belgiske selskapet Kharma som selger denne toppmodellen i sitt vareutvalg, laget av et annet belgisk selskap O.L.S.. Og prisen er sikkert grei nok. Men å betale én million dollar for et sett med høyttalere virker allikevel i overkant. Hva må du da investere i front-end utstyr og kabler? Ikke tenk på det engang.

Disse Enigma høyttalerne er neppe selskapets bestselgere, men de er kanskje verdt en prøve-lytt? Si i fra til meg når du har installert dem!

(PS. Du kan velge mellom to utgaver!)

Musikk [00:00]   TrackBack (0)


divider

11. Mai 2007  
Bloggere er dagens punkere

mclaren.jpgPunkens "gudfar" Malcolm McLaren, er i Oslo i dag og i den anledning skriver ABCNyheter følgende:

Dagens popmusikk mangler autensitet og de fleste band er karaoke-artister, mener multi-kunstneren Malcolm McLaren, som fredag gjester Oslo.

ABCNyheter møtte den eksentriske bransjesvindleren for å høre om hans nye performance-prosjekt. Opptredenen finner sted på Parkteatret scene i kveld og vil inneholde elementer fra hele hans karriere, inklusiv en versjon av The Zombies 60-tallshit 'She's Not There'. McLarens versjon vil dog likne mer på hans egen fra soundtracket i «Kill Bill II». I tillegg lover han minst tre lyssatte vegger.

Den legendariske eks-manageren snakker fremdeles mye om Sex Pistols-æraen, og om hvordan bursdagsbarnet Sid Vicious (John Simon Ritchie/Beverly) hadde endt opp som bassist, og ikke som vokalist, fremfor Johnny Rotten. En misforståelse mellom Vivienn Westwood og McLaren om hvilken 'John' hun hadde hatt innom butikklokalene i Sex, ledet imidlertid McLaren til John Lydon, som verken var høy eller kjekk. Han likte ikke engang rock'n roll, slik Vivienn hadde beskrevet ham, men han ble likefullt kjerneelementet da Sex Pistols endret rocken for all tid for 30 år siden.

McLaren ser ikke mye autentisitet i dagens popmusikk, og mener de aller fleste band i dag stort sett er karaoke-artister.

"De som viderefører kraften av punken blant dagens unge, er definitivt bloggerne. Nettet gir individet en unik frihet som gjør at alle kan ytre seg, så og si usensurert. Man trenger ikke engang oppgi navnet sitt! Det blir uvesentlig hva du egentlig heter, for du har din egen identitet der ute", humrer skotten sardonisk.

Kan ikke si at jeg føler eller noensinne har følt meg som en punker, men det er jo fint å tilhøre de som viderefører kraften fra punken.

Via ABCNyheter.

Musikk [11:44]   TrackBack (0)


divider

16. April 2007  
Norges største Beatles fan!

Det er vel ingen som kjenner Rune Lund som er i tvil om at det er han som er Norges største Beatles fan.

Så det måtte jo skje!

I radioprogrammet Norgesglasset, på NRK, spiller de hver dag en ny Beatles låt og har også gående en konkurranse om hvem som er Norges største Beatles fan. Premien vinneren får er en gratis tur til Liverpool. Og i anledning konkurransen ble ingen ringere enn Rune intervjuet om sitt forhold til Beatles, hvordan det startet og om hendelser i forbindelse med Beatles han har opplevd.

I programmet forteller han også om sitt vennskap med Allan Williams, "The Man Who Gave The Beatles Away".

Og Rune. Selv om du har vært i Liverpool ørten ganger og sett det meste og truffet de fleste, er det vel ikke av veien med en gratis tur!

Hør intervjuet med Rune på Norgesglasset. (Åpner en link til NRK Nettradio, intervjuet starter automagisk!) Du må ha Windows Media spiller.

Musikk [20:55]   TrackBack (0)


divider

10. April 2007  
Spiller inn «Sgt. Pepper» på nytt

Sergeant_Pepper.jpgDet legendariske albumet Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ble sluppet 1. juni 1967, og for å feire begivenheten vil dagens rockestjerner covre Beatles-låter, melder BBC. I fjor ble det kåret til det beste albumet noensinne av britiske radiolyttere.

Dagen etter, 2. juni, blir hele det «nye» albumet sendt på BBC's Radio 2.

Andre bekreftede band er Razorlight, the Fratellis og artisten James Morrison. Det er ennå ikke avgjort hvilke sanger bandene har valgt.

Det mest spesielle med hele sesjonen er at The Beatles gamle lydtekniker, Geoff Emerick, som spilte inn originalalbumet, også skal være med denne gangen. Tonene av Travis, The Killers, og Oasis blir fanget inn av det samme lydutstyret som ble brukt da Paul, John, George og Ringo var i studio for 40 år siden.

"Dette blir ikke bare en unik radio begivenhet, men et veldig spesielt musikkøyeblikk", sa Lesley Douglas, programansvarlig for BBC Radio 2.

Alle sendingene til Radio 2 legges ut på nett.

Vel og bra, men hva sier Rune?

Via Dagbladet.no.

Musikk [00:00]   TrackBack (0)


divider

8. Desember 2006  
26 år går fort!

John LennonI dag er det 26 år siden John Lennon ble skutt og drept utenfor sitt hejm i New York. John Lennon vil alltid bli husket som den progressive Beatle, helt fra tiden i The Quarrymen, i Tyskland og ikke minst for sitt ekteskap med kunstnerinnen Yoko Ono. Men sangene hans lever videre, uansett.

Og siden det nærmer seg jul, hva med denne? Den har jeg forsåvidt presentert på Retrospekt før, men det er jo noen år siden.


Happy Xmas (War Is Over)

So this is Xmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
And so this is Xmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas
For weak and for strong
For rich and the poor ones
The world is so wrong
And so happy Xmas
For black and for white
For yellow and red ones
Let's stop all the fight

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear

And so this is Xmas
And what have we done
Another year over
A new one just begun
And so happy Xmas
We hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young

A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
War is over, if you want it
War is over now

Happy Xmas

Happy Xmas (War Is Over) by Yoko Ono and John Lennon

Musikk [14:29]   TrackBack (0)


divider

9. November 2006  
Samme plata?

Jeg har aldri hatt spesiell stor tiltro til såkalte anmeldelser som "ekspertene" bedriver i aviser og på nettet. Og musikkanmeldelser må nødvendigvis bli svært subjektive. Smaken er forskjellig. Men om man liker musikken eller ikke så synes jeg ihvertfall at man kunne være enige om teksten er bra eller ikke. Men dengang ei. Les hva Dagsavisens anmelder skriver om Unni Wilhelmsens siste plate "Til meg":

Tekstene til Unni Wilhelmsen er direkte, ujålete og annerledes...
Dagbladets anmelder har følgende å si om en av sangtekstene:
En poetisk kjærlighetssang - der ord som «luskende», «eplekjekk», «dings» og «gliser» tar brodden av det som fort kunne blitt klisjeer.
Og VGs anmelder mener:
Den lett naivistiske poppoesien, som er skrevet i samarbeid med samboer Terje Borg, glimter til innimellom, som i «Prinsessesangen», men oppleves stort sett som gnålete og påtatt.
Mens ABC Startsiden Neste Klikk skriver:
Det er Unnis sambuar Terje Borg som har skrive tekstane på plata. Han har aldri skrive songtekstar før, og bør heller aldri, aldri gjere det igjen. For noko meir oppstylta, affektert og platt enn dette, skal ein leite lenge etter....
Samme plata?

Musikk [12:03]   TrackBack (0)


divider

8. Juni 2006  
Indiske Beatles

Jeg vil ikke beskyldes for å være nostalgisk, men denne "friske" fremføringen av en kjent sang er verdt å se og lytte til!

Dette er Bollywood versjonen av Beatles' "I wanna Hold Your Hand" som på hindi heter "Tumse Hai Dil Ko" fra filmen "Jaanwar". Du finner den også på You Tube med kommentarer.

Via "BoingBoing".

Musikk [14:14]   TrackBack (0)


divider

8. Februar 2006  
Det er bare så flott!


Denne videoen er bare så helt utrolig, den må du se! Little Edie bare elsker å danse! (Glem ikke lyden) Det er mye mer hvor den kommer fra.

Musikk [12:00]   TrackBack (0)


divider

25. September 2005  
Endelig, etter 12 år!

katebush.jpgJeg trodde faktisk at Kate Bush hadde gitt opp musikken, men tidligere i år har det vært rykter om at hun skulle gi ut en ny plate i år. Og nå er det ikke bare offisielt, datoene er fastsatt og nettstedet "Kate Bush News" følger opp med informasjon om den platen "Aerial". De skriver:

Kate's new album AERIAL will be released on November 7th. Kate's new single KING OF THE MOUNTAIN is out on October 24th. The single will get it's world premiere on BBC Radio 2 on Wed 21st Sept between 9.30am and 10.30am. Kate had annnounced in December 2004 that the album was almost finished and would be out in 2005: "we'll let you know when". She said: "I'm so pleased with everyone's work on this record. There are some lovely performances and I hope you will all feel it's been worth the wait. aerial.jpg
Bertie keeps me very busy, he is so much fun". Known contributors to the new album include Mick Karn (he says he played bass on a track called 'How To Be Invisible'), drummer Stuart Elliott and jazz percussionist Peter Erskine. The late Michael Kamen wrote the string arrangements for two tracks which will appear on the new album - she recorded what she has described as "some beautiful orchestral movements" with him and the London Metropolitan Orchestra at Abbey Road in October 2003. Chris Hall has played accordion on one track. Classical musicians Emma Murphy and Susanna Pell have also recorded for the album. Del Palmer is said to be engineering. Kate had her new recording studio serviced and upgraded and started recording in late 1999.

Og det er laget en flash-site med en smakebit av hennes single "King of the Mountain". Det høres lovende ut! Det er også noen gjemte "goodies" der. Før cursor over bildet og se hva som skjer.

Musikk [08:53]   TrackBack (0)


divider

28. August 2005  
Nederst til venstre

folkipark.jpgSammen med 120.000 andre var jeg lørdag i Frognerparken og hørte på a-ha. Ingen spesiell stor opplevelse, men så er jeg vel heller ingen stor fan. Det som var utrolig var jo at det antakelig er det største musikk-arrangementet som vil bli holdt før eller siden her i landet. Tidligere på dagen var det konsert med musikk fra Ringenes Herre filmene "featuring" Sissel K., men det stod jeg glatt over. Ellers finner du meg på bildet bakerst, nede til venstre. Artig å ha vært tilstede. Les hva Dagbladet skriver om konserten:

a-ha var hovedattraksjonen for de fleste av dem som i går tok turen til Hydros 100-årsjubileum i Frognerparken.

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy ga den jublende menneskemengden både gamle slagere og smakebiter fra den kommende plata «Analogues». Det enorme konsertområdet sydet av liv allerede under oppvarmingen til a-ha-konserten.

Mens det fremdeles strømmet folk til Frognerparken, opplyste presseansvarlig i Hydro, Inger Sethov, at minimum 120 000 fikk med seg konserten.

Dette er dermed et av de største utendørsarrangementene i norgeshistorien. Ifølge Dagens Næringsliv hadde arrangementet en prislapp på mellom 100 og 150 millioner kroner.

Tidligere på dagen startet Hydrofesten med strålende sol og Sissel Kyrkjebø i storslag på hjemmebane etter rundt 20 forestillinger i utlandet. Sammen med Oslofilharmonien, Oslo Bach Kor, Sølvguttene, Ensemble 96 og Anbjørg Lien underholdt de gjestene med den to og en halv time lange «The Lord of the Rings Symphony».

Musikk [06:04]   TrackBack (0)


divider

30. Oktober 2003  
Fornuften seiret til slutt!

iPod: Utrolig lekker. Trykk for st?bildeDet er på tide at platebransjen kaster ut advokatene og begynner å konsentrere seg om å selge musikk. I går ttapte opphavsretthaiene i Phonofile en sak som aldri burde vært ført for retten.

Saken er at Phonofile, som blant annet er eid av rettighetsorganisasjonen Fono, mener det ikke er lov til å linke til nettsiden til programmet Kazaa. Phonofile har nemlig eksklusive rettigheter til å distribuere en haug norske musikkspor elektronisk. Og Kazaa er et fildelingsprogram som gjør det mulig å sende slike musikkspor fra maskin til maskin. Det må dysses ned og holdes hemmelig. Og for all del ikke linkes til.

Mye vits. Kazaa er et av verdens mest nedlastede program. Det er lastet ned, hold deg fast, 230 millioner ganger ifølge produsenten Sharman Networks.

Les hele artikkelen i Dagbladet.

Musikk [14:44]   TrackBack (0)


divider

12. September 2003  
Johnny Cash er død

Click to enlargeEtter lang tid inn og ut av sykehus kom i dag meldingen om at Johnny Cash er død. Musikeren døde av komplikasjoner som følge av diabetes.

Johnny Cash ble 71 år. Han døde på sykehus i Nashville, Tennessee.

Jeg har aldri vært noen fan av hans musikk, men det skal jo innrømme at han har hatt noen viser som er gått inn i musikk-historien.

På sitt musikalske rulleblad har Johhny Cash en rekke storselgere, med låter som "Folsom Prison Blues", "I Walk the Line" og"Sunday Morning Coming Down".

Som talsmann for vanlige folk, arbeidere og undertrykte har han brukt sin spesielle, litt ustødige stemme til å synge om fengselsfugler, kjærlighetstrøst og dagligliv. Cash skrev mesteparten av materialet sitt selv, og var blant de første som spilte inn coverlåterr av sangene til Bob Dylan og Kris Kristofferson.

Les mer om Johnny Cash på hans offiselle hjemmeside.

Musikk [13:41]   TrackBack (0)


divider

26. Juli 2003  
GRATULERER!!!!!

Trykk for større bbildeI dag fyller en av mine ungdoms helter 60 år. At det går an!

Forgrunnsfiguren i Rolling Stones, Mick Jagger, er fremdeles rockens største nåspillende bands frontfigur.

Vi som var i Messehallen på Skøyen i juni 1965, glemmer aldri disse gutta. Selv om en av rockens store forgrunnsfigurer (Brian Jones) er død og bassisten (Bill Wyman) har sluttet.

Er sir Michael - som han kan kalle seg etter at han ble adlet av dronning Elizabeth - enda en lettere patetisk halvgammel rocker som nekter å innse at hans tid er over? Er han den alltid hvileløse rebellen? Eller det kunstneriske geniet? Eller kanskje først og fremst en dyktig forretningsmann som har skapt en milliardformue ut av rhythm'n'blues-interessen han utviklet på gutterommet?

- Mick Jagger er ingen rebell. Tvert imot er han den geniale rottefangeren, skriver Dieter Bartetzko i et portrett i den tyske søndagssavisa Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Den tyske portrettøren understreker Jaggers sans for en generasjons lengsler. Slik har han og Keith Richards presentert Rolling Stones i stadig nye innpakninger: Noen ganger litt reggae, rhythm'n'blues, eller straight rock'n'roll.

Les mer om Rolling Stones på deres offisielle website.

Musikk [19:56]   TrackBack (0)


divider

5. Juli 2003  
Barry White er død

Trykk for større bildeSoullegenden Barry White døde fredag 58 år gammel, etter lengre tids nyresykdom, opplyser hans manager.

White døde på sykehuset Cedars Sinai i Hollywood, opplyser manager Ned Shankman, ifølge BBC.

White, som ble verdensberømt med hitlåtene "Can't Get Enough of Your Love", og "You're The First, The Last, My Everything", vant flere priser under sin karriere.

Han hadde vært syk siden han fikk nyreproblemer i fjor høst. I mai ble han rammet av slag

Musikk [07:57]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen