Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Endelig en ny "synser"!(?)     RetroBlogg     Hvem blir ordfører i Oslo? »
15. Oktober 2007  
Røykeforbudet øker forurensingen

Det måtte jo komme! Man tar ikke fra engelskmenn, skotter og dansker muligheten til å røyke på pub'er og barer uten at det blir bråk av det. Og nå ser det faktisk ut til at røykeforbudet også øker CO2 utslippet i atmosfæren. Er det ikke det jeg alltid har sagt: "Er det ikke det ene så er det det andre!". Les bare hva NRK skriver på sine nettsider i dag:

Salget av utendørs varmelamper til røykende kunder har økt kraftig. Og når en enkel gassbrenner gir fra seg opp mot to tonn CO2 i året, så skjønner vi at det hjelper ikke på miljøet å røyke utendørs.

Flere restauranter setter varmelamper opp for å forlenge utesesongen av hensyn til kundene som ikke lenger får røyke innendørs.

Det er ingen offisielle tall for det økte salget av utendørs varmeanlegg, men en grossist i bransjen sier til Jyllandsposten at hans omsetning det siste kvartalet har økt med 80 prosent.

DR´s TV avis skriver at en times gassbrenning med varmelampe tilsvarer CO2 bidrag fra 8-20 kilometers kjøring med en normal personbil.

Tallene har ikke vært debattert så mye ennå i Danmark, men i Storbritannia raser debatten. Her var Skotland først ute med røykeforbudet, og erfaringene herfra har skremt engelskmennene som fikk røykeforbud på restauranter 1. juli i år.

Hvis det går som i Skotland vil hele England få et økt CO2-utslipp på 160 000 tonn per år. Det tilsvarer en tiendel av den mengden britene har forpliktet seg til å skjære ned i henhold til Kyoto-avtalen.

Londons borgermester har bedt om et forbud mot gassbrennere foran pubene, og den britiske energiledelsen har oppfordret til forbrukerboykott av varmeanleggene.

Så får heller vi røykere fryse på oss en masse rare sykdommer i vinter. Da får ihvertfall helsevesenet nok å stelle med!

Via NRK.no.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Røykeforbudet øker forurensingen' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen