Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Som sagt så gjort     RetroBlogg     Ei tøff, lita jente! »
27. November 2007  
Bygdetullinger

At en bygdetulling ikke liker å bli kalt bygdetulling, er vel ikke spesielt merkelig. Og at en politiker blir kalt det svir nok ekstra mye. Men hva skal man kalle dem? Disse kommunepolitikerne som trodde de gjorde kommunene sine en tjeneste når de lånte penger for å investere dem i Terras/Citigroups hedgefonds? Nå skylder de på at banken ikke har gitt dem nok informasjon, men det virker underlig å investere andres penger i noe man ikke hadde satt seg bedre inn i. Noen i kommunene må vel ha litt greie på økonomi? Kanskje ble de blendet av Terras selgere? Eller var det grådigheten som tok overhånd? Ikke rart det går rett vest med kommuneøkonomien i dette landet. Les hva Aftenposten skriver i dag.

Ordfører Kjell-Idar Juvik i Hemnes er i ferd med å bli møkk lei av å bli fremstilt som idiot, bygdetulling eller lettlurt nordlending i kjølvannet av Terra-skandalen. Det skriver Rana Blad tirsdag.

Hemnes Kommune er en av de fire nordlandskommunene som har investerte i omstridte amerikanske kommuneobligasjoner gjennom Terra Securities.

Nå har også TV 2s nyhetssatireprogram Rikets Røst tatt kontakt.

"Jeg er blant annet kontaktet med forespørsel om å bli med i Rikets Røst, men har sagt nei", sier Juvik til Rana Blad.

Han godtar at NRKs humorprogram Nytt på Nytt har laget harselas med saken, men liker dårlig at seriøse organer som Dagbladet og VG ironiserer for mye.

"At Nytt på Nytt tar opp saken på sin måte, det er forsåvidt greit, men en del av det som skal være seriøst og balansert, det har provosert meg en smule", medgir Juvik overfor Rana Blad.

Dagbladets Marie Simonsen sammenlignet ordførerne i nord med Krøvel Velle-Voll (Harald Eia) og hans bitre erfaringer med Ekstra Joker Nord.

Juvik mener riksmediene var mer opptatt av å fremstille de ansvarlige i nordlandskommunene som idioter i starten av saken enn nå.

Også kollega Geir Waage er oppgitt over fremstillingene.

"Å fremstille oss som en flokk med nordnorske tullinger, det har blitt en side av saken, det også", sukker Waage overfor Rana Blad.

Nå har Terra kommet med et tilbud til kommunene og en bank gjør ikke det dersom den har rent mel i posen. Så vi får vente å se hva resultatet av alt dette rotet blir. Får håpe for innbyggernes skyld at det går bra. Men bygdetullinger må de nok betraktes som, uansett.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Bygdetullinger' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen