Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Ei tøff, lita jente!     RetroBlogg     Terra og kommunene »
29. November 2007  
Northern Rock II?

Tidligere i høst opplevde den engelske banken Northern Rock et veritabelt rush av folk som ville ta ut sparepengene sine. Banken hadde fått likviditets-problemer etter tap i pengemarkedet og måtte søke Bank of England om støtte. Og selv om Bank of England garanterte overfor Northern Rocks kunder at pengene deres var trygge, fortsatte rushet. Og aksjeverdien sank og sank.

Vi får håpe at ikke det samme skjer med sparebankene i Terra-gruppen, men det begynner å ligne. Les bare hva Aftenposten skriver i dag:

Sparebankene ble i går nedringt av bekymrede kunder som ville flytte sparepengene fra Terra-fond til andre aksjefond.

"De flytter pengene fordi de ikke liker måten Terra har opptrådt på i denne saken", sier investeringsansvarlig Monica Storm Prestø i Bien Sparebank.

I går opplevde hun og kolleger i banken en telefonstorm. Kundepågangen har vært større enn vanlig hele tiden mens Terra-saken har pågått, men det toppet seg helt klart i går.

"De var bekymret. Kundene er rett og slett redde for at pengene er gått tapt. Da er det jo fint å gi dem den hyggelige beskjeden om at pengene er trygge", sier hun.

Når først kundene er beroliget, kommer deres sinne frem.

"Alle kundene jeg har snakket med i dag har flyttet Terra-Fondene sine til et annet fond. De vil ikke ha noe mer med Terra å gjøre," sier Prestø. Slik hun opplever det, har Terra et enormt problem med merkevaren sin i disse dager.

"Dette har ingenting med at fondene ikke er gode, de skiller seg ikke noe særlig fra de andre fondene vi selger. Men merkevaren er virkelig svartmalt", slår Prestø fast.



Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Northern Rock II?' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen