Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Pling i bollen?     RetroBlogg     Årets Bilde 2008 i Sverige »
4. Mars 2008  
Dømt til å kjøpe 124.000 roser

Det kommer mange hårreisende historier om hvordan Iran behandler sine medborgere. Spesielt kvinner. For noen dager siden var det fem iranske kvinner som skulle henrettes, tre fordi de hadde drept sine ektemenn. Og selv om en av dem kunne bevise at mannen begikk selvmord, hjalp ikke det stort.

Iransk rettsvesen er ekstremt harde i dommene sine, men av og til (?) gir det seg også pussige utslag, som følgende historie. Les bare:

En iransk rett har pålagt en mann å kjøpe 124.000 roser som han hadde lovet kona da de giftet seg.

Ifølge kvinnen brakte hun saken med de manglende rosene for retten fordi mannen hennes var så gjerrig at han ikke engang ville betale for en kopp kaffe til henne.

Retten har lagt beslag på mannens leilighet inntil han har gitt henne alle rosene, melder BBC.

Ifølge iransk lov kan en kvinne kreve sin medgift når som helst i ekteskapet, eller dersom hun skal skilles fra sin mann.

Og medgift i en eller annen form kreves for at giftemålet skal godkjennes. Iranske menn kan få fengselstraff dersom de ikke betaler det de har lovet i medgift.

Ifølge avisen E'temad gjorde kvinnen krav på rosene ti år inn i ekteskapet, for å straffe sin gniene ektemann.

Kvinnen, som omtales bare som Hengameh, forteller avisen at hun innså hvor gjerrig mannen var kort tid etter at de hadde giftet seg:

"Han nektet til og med å betale for kaffen min når vi var på kafé eller restaurant", sier hun.

Mannen skal ha fortalt retten at han bare har råd til å gi henne fem roser om dagen, og klaget på at det var konas rike venner som har satt henne på tanken om å kreve alle de 124.000 rosene.

Retten ga kona medhold likevel.

En langstilket rose koster litt over 11 kroner i den iranske hovedstaden Teheran. For å gjøre opp for seg må mannen altså ut med vel 1.364.000 kroner.

Men uansett, for et regime!

Via ABCNyheter.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Dømt til å kjøpe 124.000 roser' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen