Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Sommeren blir en av de varmeste på 150 år     RetroBlogg     Vil Phoenix overleve? »
25. April 2008  
Bergen er som en betent kvise

Gunnar Staalesens forsofne privatdetektiv Varg Veum er som kjent fra Bergen. Og nå har skuespilleren Trond Espen Seim som spiller Varg Veum i filmene om ham, sagt hva han mener om byen. Og det er ikke bare pent. Les bare:

Trond Espen Seim har nettopp sagt ja til seks nye Veum-filmer, men har ikke mye pent å si om Bergen. I et intervju med et tysk pressebyrå kommer han med en rekke karakteristikker av byen som garantert kommer til å vekke oppsikt blant bergenserne.

"Bergen passer svært bra som skueplass for disse historiene fordi det er et klaustrofobisk sted. Kanskje synes de mange turistene som kommer hvert år at det er svært fint å være i Bergen for noen dager. Men når man bor der hele tiden, merker man imidlertid at det er et ganske besynderlig sted", sier han til det tyske pressebyrået Teleschau ifølge bt.no.

Om Bergen sier han videre:

"Du er omringet av høye fjell, det regner hele tiden, og på den andre siden er havet. Husene presser seg inn i berget, og ofte blir denne trangheten i dalen så uutholdelig at byen truer med å sprekke som en betent kvise".

Intervjuet er en del av markedsføringen av «Varg Veum»- filmene i Tyskland. I påsken så nærmere seks millioner tyskere filmene som ble vist på den tyske TV-kanalen ARD.

Men det er ikke bare Bergen som får gjennomgå. Seim er heller ikke særlig fornøyd med Oslo:

"Bergen er en by med en egen identitet, i motsetning til Oslo. I Oslo prøver vi å være litt som New York eller Berlin. Vi anstrenger oss for å være et snev av en internasjonal metropol. Men til syvende og sist blir det med forsøket. Bergen, derimot, er bare Bergen. Ingen prøver å late som om de kommer fra et annet sted. Kulturen er mangfoldig og typisk i Bergen. Det finnes gode band der, slik som Röyksopp. Folk gjør sin egen greie, mange ganger er det bra og andre ganger dårlig", sier han.

Reaksjonene fra bergenserne lar ikke vente på seg. Allerede nå raser debatten på bt.no.

Hans uttalelser om Oslo derimot, får vi ta med en klype salt. Med det etternavnet (jeg hadde en lærer som het Seim, nemlig!) er han nødt til å være bergenser. Og vi vet jo hva de mener om vår vakre, lille hovedstad.

Via ABCNyheter.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Bergen er som en betent kvise' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen