Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Blogging" 
20. Februar 2007  
Ikea Hacker

Ikeaslange

Det finnes en website som beskjeftiger seg med alternative måter man kan benytte utstyr fra Ikea på.

Jeg fant denne varianten som vil passe helt utmerket hjemme hos meg hvordet er et gap mellom veranddøra og gulvet. Og når det er kaldt (hvilket det dessverre ofte er om vinteren) trekker det noe inn i he....e fra døra. Jeg bruker å legge et pledd foran gleppa, men denne løsningen er jo mye mer elegant og dekorativ.

Vel, ihvertfall annerledes.

Sjekk ut websiten Ikea Hacker.

Blogging [00:00]   TrackBack (0)


divider

19. Februar 2007  
Høyrevridd

Trykk for større bildeVisste du at 66% av verdens befolkning bor i land som kjører på høyre side av veien? Dersom du planlegger en ferietur med bil, kan det være verdt å sjekke ut hvilke land det gjelder. Det de landene som er merket med mørkblått som kjører på venstre side. Trykk på bildet for å se en større utgave.

Du finner også ut hvorfor de fleste land i verden kjører på høyre siden her.

Blogging [10:04]   TrackBack (0)


divider

18. Januar 2007  
Official Flickr Photographer

Flickr Photographer

Denne "Flickr badge'n" ser da svært offisiell ut? Eller?

Blogging [00:00]   TrackBack (0)


divider

12. Januar 2007  
Vinter

Så kom det snø allikevel! Den blir vel ikke liggende så veldig lenge, men kommer det mer kulde kan det vel ta sin tid før den er vekk igjen. Nå har vi lest i hele høst om hvor varmt det er blitt og at vi her i Oslo-området antakelig ville få svært lite snø i vinter. Big deal! Det skal jeg mene noe om når vi passerer sommersolhverv!

Ellers er det LO leder Liv Gerd Valla som er i nyhetene for tiden. Og mediene har kastet seg med fryd over krangelen mellom henne og hennes tidligere protége, Ingun Yssen, som føler seg trakassert og mobbet av Vallas lederstil. Tør jeg si: "Tuppen og Lillemor?"

Og det nepalske flyselskapet Royal Nepal Airlines stiller et retorisk spørsmål i reklamen som lyder «Har du sett Nepal?» Teksten er grei nok, men problemet er at bildet på reklamen er av Machu Picchu som slettes ikke ligger i Nepal, men i Peru på den andre siden av jordkloden. Riktignok er verden blitt liten, men ikke så liten, vel? Årets tabbe allerede?

I Redningsselskapet fortsetter surret som har pågått i et par år nå. Det er visst ikke mulig å få orden der. Kanskje de burde sende inn noen "reddere"? (Oj, den var bløt!)

En undersøkelse utført av NOVA avdekker forskjeller mellom kristnes og muslimers religiøse overbevisning. Blant de kristne ungdommene svarer i underkant av 80 prosent at religionen har liten eller ingen betydning for hvordan de lever. Blant muslimene er imidlertid det motsatte tilfellet: 86 prosent av de muslimske ungdommene svarer at religionen betyr svært eller ganske mye for livsførselen deres. Kristendommen framstår altså ikke som en sterk kraft, i motsetning til islam der få anser seg selv som bare litt muslimer.

Enda en grunn til å holde seg unna TV'en på fredagskvelden: "Beat for Beat" er tilbake!

Blogging [11:28]   TrackBack (0)


divider

6. November 2006  
Kanskje bedre å tilstå?

Nordmannen som ringte sin samboer og sa de var kommet ut for dårlig vær, og at de var fem timer unna Haugesund etter å ha dradd fra Egersund, skremte henne såpass opp at hun ringte Sjøredningssentralen som straks satte igang en leteaksjon.

Nå viser det seg at det slett ikke var noen havsnød og nå kan "gutta på tur" vente seg et kraftig oppgjør med myndighetene som langtfra ser med blide øyne på falske alarmer.

Det hadde nok vært lurt å tilstå overfor samboeren med en gang og si at de "lå værfaste" på en restaurant et sted langs kysten!

Via Dagbladet.

Blogging [15:11]   TrackBack (0)


divider

26. Mai 2006  
Verdifull?

Jeg visste at et nettsteds navn kunne ha verdi utover det det koster å registrere det. Det er alltid noen som har registrert domenenavn andre er villige til å betale mye for å overta. Men at mitt beskjedne nettsted, retrospekt.net, skulle ha noen verdi for andre var jeg ikke klar over. Les bare hva LeapFish.com sier om det:

CREATING ANALYSIS...........

retrospekt.net
Combined Value Score: 142
Top Level Domain Score: 8
Unwanted Characters Score: 10
Dictionary Word Score: 50
Length Score: 8
Archive.org Score: 41
Google Search Results: 133
Yahoo Search Results: 4,110
MSN Search Results: 63
Search Engine Score: 25

--------------------------------------------------------------------------------
Estimated Base Value: $426.00
Estimated Actual Value: $30,246.00
--------------------------------------------------------------------------------

Så hvis du tilbyr meg 200.000 kroner, kan vi alltid diskutere et salg!

Har du hørt om "Shangri La" dietten? Ikke det? Det hadde ikke jeg heller før nå. En tilsynelatende glimrende diett som lar deg spise det du vil, på en betingelse:

* You must MUST be able to find at least one two-hour time window each day where you have nothing but water. Nothing with any flavor of any kind is allowed--NO EXCEPTIONS--during that period, including brushing your teeth. For most people, two hours is no problem at all... but you have to be extremely careful or you risk not just eliminating the positive effect, but potentially ruining your chance of using it correctly in the future.

* In the middle of that two hour window, you must ingest one of two things... either a tablespoon of sugar dissolved in water, or a tablespoon of extra light olive oil. If either of those are not do-able for you, you're out of luck.

Det meste som virker for godt til å være sant, er som regel det........

Les mer om "Shangri La" dietten her og her.

Blogging [13:50]   TrackBack (0)


divider

17. April 2006  
Påsken er ennå ikke over!

Heldigvis har påsken vart lenge denne gangen. Fri fra lørdag før palmesøndag og ikke noen reise til kulde og snø, men late dager hjemme. Herlig! Det fine med påsken er at mandag også er fridag! Da blir det bare fire dager jobb denne uken! Og Hamburg nærmer seg. 28. april er det kurs sørover for en lang weekend i "syndens by" (?). Nå er det vel heller blitt slik at de fleste større byer preges av det som tidligere gjorde Hamburg beryktet og har tatt glansen (sic.!) av den beryktede Reeperbahn. Men det blir kanskje en tur innom.

Ellers har Hamburg mange severdigheter som jeg får komme tilbake til når jeg har vært der.

Som innledning til denne turen, eller om du vil, som avslutning på påsken ta en titt på denne lille animasjonsfilmen. Den handler om en mann som tar en flyreise, sjekker inn på et hotell og reiser hjem igjen. Det artige med den er at den helt og holdent er laget med informasjonsfigurer du finner på flyplassene.

Blogging [10:51]   TrackBack (0)


divider

18. Februar 2006  
EDB

Du visste det kanskje ikke, men den bedriften hvor jeg tjener til mitt daglige brød (i mitt ansikts sved), heter EDB. I Computerworld stod det en artikkel om oss som for en gangs skyld ikke klager på oss eller skjeller oss ut. Der står det innledningsvis.:

EDB Business Partner deler ut en krone per aksje til aksjonærene. Det er en dobling. 2005 var det beste året noensinne, skal man tro konsernsjef Endre Rangnes. Egen vekst bidro med fire prosent. Med oppkjøp økte omsetningen 21 prosent.
Les hele artikkelen i Computerworld.

Blogging [06:22]   TrackBack (0)


divider

2. Januar 2006  
Godt nytt år!

Godt nytt år og takk for det gamle! La oss håpe at det nye året blir fredelig og at alle får ihvertfall noen av sine ønsker for det nye året oppfylt.

Det gamle sluttet dessverre med en virus på hjemme-PC'en. Jeg brukte vel hele fredag og store deler av lørdagen til å bli kvitt "Spyaxe". Dessverre har den kommet gjennom både brannmuren (ZoneLab) og antivirusprogrammet (Norton) så jeg måtte ut på nettet for å finne en løsning. Og jeg var tydeligvis ikke den eneste som hadde fått det og det var laget diverse program (gratis) som fjernet alle spor av det. Uheldigvis fjernet det en del andre ting også, men det får jeg leve med. Får håpe disse ras..la som lager slike ting får seg en skikkelig smekk!

Og hvis du lurer på å skaffe deg en hobby, kan du kanskje få inspirasjon av disse menneskene. De har malt en ordinær baseball i 28,5 år (ja, du leste riktig) og i dag så veier den engang under en halvkilos tunge ballen rundt 850 kilo! De har malt den med 19.100 lag maling og har ikke tenkt å gi seg før de passerer 20.000! Get a life!

PC World har laget en liste over de betydeligste dippeduttene i løpet av de siste 50 årene, og selv om det er veldig mange amerikanske er det en kjening som topper: Alle bærbare musikkavspilleres mor: Sony Walkman!

Det er 30 år siden Bergesen-skipet "Berge Istra" forsvant sporløst i sør-Atlanteren, på vei fra Brasil til Japan med jernmalm. To mann ble reddet etter nesten tre uker på en flåte, men hverken vrakrester fra skipet eller andre overlevende av de 30 andre i besetningen ble funnet. Det hersket stor mystikk rundt forliset. På en liste med 10 spekulasjoner som Dagbladet lanserte den gangen, var den siste at «mystiske krefter kan ha grepet fartøyet i Djevelens hav.»

Og tre år senere forsvant søsterskipet "Berge Vanga" under lignende omstendigheter med samme last på samme rute. Da fant man ingen av de 40 ombord i live. 30 år etter den første ulykken, vet vi fortsatt lite.

Rederiet Bergesen er med på å opprettholde forestillingen om at noe mystisk har skjedd. «Berge Istra» og «Berge Vanga» gir ikke selskapet noen som helst opplysninger om, sier informasjonsavdelingen til Dagbladet.no. De vil heller ikke opplyse om hvorfor.

Blogging [12:36]   TrackBack (0)


divider

12. Desember 2005  
Mandag morra blues

I søndagens Aftenposten offentliggjøres en undersøkelse som viser at 8 av 10 nordmenn frykter klimaendringer p.g.a. drivhuseffekten, men fler enn halvparten sier at dette ikke har noen som helst betydning for deres bruk av egen bil. Og når det er spørsmål om miljøavgift på bensin mener 64% at dette galt!

God dag man økseskaft. Norge i et nøtteskall!

Den arbeidsledige tobarnsmoren som fikk verdens første ansiktstransplantasjon, kan bli rik på operasjonen.

To uker etter at franske Isabell Dinoire (38) fikk ny nese, munn og hake fra en annen kvinne, snakker hun for første gang om hvordan det var å se seg i speilet for første gang.

I august undertegnet hun en avtale med en britisk filmdokumentarist. Den arbeidsløse tobarnsmoren skal ifølge flere medier ha fått rundt 1,2 millioner kroner for å la Michael Hughes følge prosessen.

I tillegg får hun overskudd på salg av bilder og film etter at Hughes har dekket sine utgifter.

Det franske ukebladet Paris-Match skal allerede ha betalt 700000 kroner for å trykke bilder fra operasjonen.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Og så er Olaf Thommesen på beina igjen etter hjerneblødningen tidligere i år. Og ingen forandring, han besøkte nemlig Venstres landsstyremøte i går. Så da fortsetter han vel der han slapp!

Ifølge den svenske nettsiden PC För Alla har en person betalt 470 pund (ca. 5500 kroner) for en Xbox 360 på eBay. Allerede i dyreste laget, og kjøperen skulle snart få seg en svært ubehagelig overraskelse.

Det viste seg at kjøperen slett ikke var en lykkelig eier av en nye Xbox 360. Et godt stykke ned i beskrivelsen av auksjonen opplyses det at gjenstanden som selges ikke er den faktiske spillmaskinen, men bare bildet av den.

Dette er bare en av en lang rekke svindler på forskjellige nettauksjoner, og moralen er grei nok: Les det som står med liten skrift når du handler på nettet.

Også et par julekalendere. Vera Kvaals med et liten betraktning hver dag i adventstiden og Leslie Harpolds med en bonusdag. (Du visste vel at jul er 25. for engelskmenn og amerikanere?)

Blogging [12:00]   TrackBack (0)


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen