Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« En ekte arbeider!     RetroBlogg     Nyttig forskning(?) »
7. Januar 2008  
Avslørt!

Så nå, når hun er avslørt, anser Gro Harlem Brundtland det plutselig som en stor belastning at hun er null-skatteyter. Selvsagt er hun blitt presset, ellers hvorfor skulle hun bestemme seg for å flytte hjem akkurat nå? Det er mange som synes at skattetrykket i Norge er høyt, men at en som har vært med på å gjøre det slik flytter utenlands for å slippe det, sier vel det meste.

Dessverre for henne kom hjemreisen for sent til at hun beholder noen troverdighet i denne saken. Les hva andre skriver:

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland flytter hjem til Norge for å rydde opp i skattesaken.

Den tidligere Ap-statsministeren bor i Nice i Frankrike sammen med mannen Arne Olav Brundtland. Avgjørelsen om å flytte hjem til Norge er tatt sammen med mannen. Men også barn og barnebarn har presset på, skriver VG.

"Olav og jeg har kommet til at vi nå i vinter melder til franske myndigheter at vi vil flytte tilbake til Norge", sier Gro Harlem Brundtland i et intervju.

Avgjørelsen om å flytte ble tatt søndag.

Den fransk-norske skatteavtalen har gjort at hun betaler null i skatt selv om hun har en årlig pensjon på 678.000 kroner. I forrige uke tok Gro kontakt med norske skattemyndigheter for å redegjøre for situasjonen.

"Skattesaken er en belastning. Det er ikke noe hyggelig å være gjenstand for slik negativ oppmerksomhet. Ikke for oss, ikke for familien, og for så vidt heller ikke for Arbeiderpartiet", sier hun.

Harlem Brundtland tror det kan ta flere år før myndighetene klarer å reforhandle skatteavtalen og ordne opp. Hun har derfor ikke lyst til å bli boende i Frankrike med det gjeldende regelverket, og sier hun vil gjøre noe selv.

"Ved at jeg tar en beslutning om å ta flytting på skattemessig grunnlag, kan jeg være mer her, og kan beskattes av min pensjon i Norge", sier hun.

Hun betegner skattesaken som en stor belastning, og registrerer at regjeringen nå vil ta initiativet til å rydde opp.

Via ABCNyheter.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Avslørt!' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen