Dette er arkivert innlegg

[an error occurred while processing this directive]
FORSIDE BLOGG PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Avslørt!     RetroBlogg     Det er ikke bare meg! »
8. Januar 2008  
Nyttig forskning(?)

I blant er noe så selvfølgelig at det ikke skulle vært nødvendig å forske for og finne det ut. Men det forskes på det meste her i landet allikevel, selv om resultatene blir som en kunne forvente. Som f.eks. at de fleste nordmenn ferierer i Norge. (Faktisk avslørt i en doktoravhandling!) Eller at trøndere drikker mest hjemmebrent. Les bare følgende:

Blant unge voksne i Nord-Trøndelag i aldersgruppen 21-30 år oppgir ni av ti at de har smakt hjemmebrent. 46 prosent forteller at de har drukket hjemmebrent det siste halvåret, melder Trønder-Avisa. Tilsvarende tall for Oslo-ungdommen er 5 prosent.

Nordtrønderske unge er imidlertid ikke harde på hasjpipa. Bare 19 prosent oppgir at de har forsøkt hasj noen ganger og bare 5 prosent i løpet av de siste seks månedene. I Oslo svarer 41 prosent at de har brukt cannabis en eller flere ganger og 14 prosent av de spurte i løpet av det siste halve året.

Men nordtrønderske ungdommer drikker mindre enn gjennomsnittet, skal vi tro undersøkelsen foretatt av Sirus - Statens institutt for rusmiddelforskning. Nordtrøndersk ungdom super i seg 4,6 liter ren sprit årlig, mens forbruket i Oslo er nesten 2 liter mer - 6,4 liter. Bare i Aust-Agder drikker ungdommene mindre alkohol, med 4 liter.

Var det ikke det jeg tenkte!

Via VG.



Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'Nyttig forskning(?)' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen