Dette er arkivert innlegg

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


« Im back! (Again)     RetroBlogg     Statsminister Sponheim??!!! »
9. April 2008  
DOMM

Jeg leste forleden om "nesten" ulykken med Lufthansas fly som ble truffet av lynet og at det ombord var livredde nordmenn. Heldigvis gikk det bra.

Men i tillegg til de "livredde" nordmennene, var det faktisk flere andre passasjerer ombord i flyet. Om disse også var livredde eller om det bare var nordmennene som var det, står det ingenting om. Kanskje de andre satt og lurte på hvorfor i all verden disse nordmennene var så redde? Dum journalistikk, tenkte jeg.

Så da jeg leste om kunnskapsundersøkelsen som ble ble gjort for arrangørene av Nordiske Mediedager i Bergen, fikk jeg bekreftet at de virkelig er dumme.Les bare:

500 journalister og 250 redaktører ble stilt ti spørsmål om generell samfunnskunnskap, og resultatene beskrives som nedslående, skriver VG.

Spørsmål om hvem som eier sykehusene, hva KS er og hvorfor spiondømte Arne Treholt måtte sitte i fengsel, ble for vanskelige for mange norske mediefolk.

34 prosent av journalistene som har politikk, økonomi og samfunn som spesialområde, tror KS er en fagforening for kommuneansatte. Her får «vanlige folk» bedre resultat med 32 prosent.

For øvrig er det flest journalister i nettaviser og TV - samt de som jobber med sport og foto - som tror KS er en fagforening.

Mediefolk flest er også usikre på om USA er med i OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) eller ikke. Her scorer «vanlige folk» bedre. Professor i sammenlignende politikk Frank Aarebrot feller følgende dom over journaliststanden:

750 mediefolk ble altså spurt, og 800 personer uten tilknytning til mediene ble stilt de samme spørsmålene. På flere av spørsmålene får altså den sistnevnte gruppen bedre resultater enn journalistene.

"Denne undersøkelsen bidrar ikke til at pressefolks allerede lave anseelse blir noe bedre", sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til VG. Undersøkelsen er gjort for arrangørene av Nordiske Mediedager i Bergen. Les mer om undersøkelsen på Nordiske Mediedagers hjemmeside.

Er du like dum som journalistene? Test deg selv her.

Via Aftenposten.Trackbacks

TrackBack URL for dette innlegget:


Under finner du linker til weblogger som referer til 'DOMM' fra RetroBlogg.


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen