Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Blogger" 
24. Juli 2001  
Fremdeles er det noen dager igjen

Fremdeles er det noen dager igjen av ferien! Feriedagboken ble ingen suksess, mest fordi jeg ferierte så ekstremt at jeg ikke orket å skrive noen ting. Det skjedde ikke noen store, verdensomkalfatrerende saker heller. Så ferien så angt har vært FERIE! Kommer sterkere tilbake i en ferie det er verdt å skrive om. Tilbake på jobb mandag, 30. juli. Følg med i Arena!

Fortsatt god sommer.

Blogger [18:59]   


divider

3. Juli 2001  
Hva kan jeg si?

Hva kan jeg si? Grimstad, blå himmel fra morgen til kveld, vindstille, 22 grader, Frydenlunds fatøl... Er det sommerferie? Yeeessssss!!!

Blogger [20:19]   


divider

2. Juli 2001  
Det ser ut til at

Det ser ut til at ambisjonene var litt større enn det virkeligheten ga rom for! Da jeg planla feriedagboken, hadde vi tenkt å reise rundt i Norge. Når det nå ble Grimstad i tre uker, er vi svært fornøyde med det, - men det skjer jo ikke spesielt mye her nede. Nå vell, det har stort sett vært fint vær så l堬angt. Det har blåst litt, men det må man jo vente når havet står rett inn.

Ellers går dagene med avslapping, soling, mat, lesing og total ferie!

Var en liten tur i Grimstad for å handle mat og fant endelig et sted hvor de har Frydenlunds fatøl! Av alle steder på det lokale Øl og mineralvannutsalget! Tenk det, Hedda! Noen ganger lurer jeg på om jeg ikke burde blåse hjernen helt ren! Har nemlig vært i alle butikkene i Grimstad for å finne det, men uten hell.

R. lager som vanlig meeeeeeget god mat her nede og i dag grillet vi. Meget bra! Det har vært helt blå himmel, vindstille og bra temperatur (21). Det blir sjelden så varmt her nede som det gjør hjemme i Oslo, men det holder for oss.

Hvis det skjer noe spennende skal jeg selvsagt skrive om det, men foreløpig er det lange, late dager.

Fortsatt god sommer!

Blogger [21:59]   


divider

27. Juni 2001  
Nok en deilig dag.

Nok en deilig dag. Den startet litt grått, men det ble fort sol og varme. Var på shoppingtur i Grimstad, det ble litt av hvert. R. kjøpte ny bikini og en genser, jeg nye sko og en t-skjorte. Tok en utepils på Haven i Grimstad, men 0,4 og full halvliterpris frister ikke til gjentakelse. (I hvertfall ikke hver dag!)

Ellers ferierer vi, det er deilig å vite at det fremdeles er laaaaang tid igjen av ferien.

Blogger [20:57]   


divider

26. Juni 2001  
Vi kom fram til Grimstad

Vi kom fram til Grimstad igår rundt 17:00 - 17:30 tiden i strålende sol! Vi benyttet kvelden til å k堫omme i orden. Etter en lang dag var vi rimeligvis ganske trette og sov godt i vissheten om at nå er det ferie!

I dag våknet vi til en strålende dag! En kort tur til Grimstad etter aviser og litt etter-proviantering(!) var det bare å slappe av. Ikke mye å skrive om, det skjer foreløpig ingenting. Kaare kom sammen med IMax nedover i ettermiddag for å jobbe litt med den nye trappa opp til hytta. Og nå sitter vi her etter en deilig middag og slapper av.

Sannelig sier jeg eder, ferie er gromme greier!

Blogger [21:45]   


divider

25. Juni 2001  
Nå er det like før

Nå er det like før bagasjen er pakket og i løpet av en time er vi på vei til Grimstad! Krysser fingrene for fint og varmt vær. Men det viktigste er å ha deilige, avslappende dager med god mat, godt drikke og ferie!!!

Blogger [11:23]   


divider

21. Juni 2001  
I morgen braker ferien løs!

I morgen braker ferien løs!

Først skal det avvikles en sankt hans feiring på Fagerstrand, hos Kari og Frode på lørdag. Søndag er det pakkedag og mandag reiser vi!

Til Grimstad!

Foreløpig har vi satt av tre uker der nede og kommer til å bruke litt tid på å finne ut hva som skal gjøres de siste to ukene.

Det er varslet brukbart vær så vi får håpe at det slår til denne gangen. Sol og sommer i Grimstad er ikke å forakte.

Blogger [11:29]   


divider

3. April 2001  
det er meningen at disse

det er meningen at disse kommentarene skal være av en annen karakter enn de du finner i propaganda! følg med og du får se.....

Blogger [13:10]   


divider

24. Mars 2001  
Takk til Blogger

Takk til Blogger for den tiden som er gått! Det har vært til stor hjelp under bloggingen. Men nå er det slutt!

Bloggingen er overlatt til Propaganda og der vil all blogging fra og med nå forekomme! Ta en titt og endre dine bokmerker!

Kjell

Blogger [20:13]   


divider

10. Mars 2001  
stort sett ferdig

stort sett ferdig med alle cgi-script jeg prøver og det ser faktisk ikke så verst ut på café noir når det gjelder spesielt "magasinet")! nå er jeg interessert i å forsøke et nytt, nemlig et blog-script fra GreyMatter. jeg har brukt Blogger i et halvt års tid, men med min "ekstreme" erfaring med Perl scripts er jeg klar for nye utfordringer. dessuten anser jeg det som en fordel å ha tilgang til blog'en fra egen web site.

resultatet blir vel (som vanlig) til slutt en helt ny web-site, men først blir det en ny blog.

må jo også bruke tiden til annet enn bare teknikk! (f.eks. innhold!!)

Blogger [18:34]   


divider

7. Mars 2001  
har nå gjort meg ferdig

har nå gjort meg ferdig med innholdet i det nye café noir - magasinet. nå er det snart på tide å begynne å tenke mer innhold enn teknikk. det skal bli godt. men fremdeles gjenstår det en del, så det skjer vel ikke riktig ennå.

bare til orientering. for de av oss som har fulgt denne mannen gjennom 30 år her er han snart igjen!!!! så LØØØØP OOOG KJØØØØP (billetter).

Blogger [19:37]   


divider

27. Februar 2001  
jobber med diverse nye faciliteter

jobber med diverse nye faciliteter på café noir og det tar tid. håper fremdeles på å få Stambordet og Magasinet opp til påske, men vi får se.

Thomas er fremdeles i gamlelandet, dvs. hjemme hos Rigmor og meg og rekonvaleserer. i morgen skal han til undersøkelse på Ullevål og vi krysser alle fingrene for at de snart friskmelder ham. det er hyggelig å ha Thomas hjemme, men han lengter tilbake til Irland. kanskje ikke så rart, han kom med skift for tre dager og nå har han vært her i 2,5 uke!

Blogger [13:32]   


divider

16. Februar 2001  
Thomas ligger fremdeles på sykehuset.

Thomas ligger fremdeles på sykehuset. diagnose: hjernehinnebetennelse!!! gudskjelov at han var hjemme og ikke i Irland når han ble syk!

Blogger [13:32]   


divider

13. Februar 2001  
en forferderlig start på februar.

en forferderlig start på februar. har hverken hatt lyst eller overskudd til å skrive noe.

min kjære niese Yngvil døde 3. februar, bare 33 år gammel, av kreft. vi vil alltid minnes deg, Yngvil. hun ble begravet 9. februar på Vestre gravlund

Thomas kom fra Irland for å delta i begravelsen til Yngvil og var svært syk. etter et besøk hos legen fredag 9. februar ble han innlagt på Ullevål Sykehus, hvor han ligger fremdeles. håper du snart blir frisk igjen, gutten min!

Blogger [12:56]   


divider

31. Januar 2001  
utrolig viktige ting å stelle med

utrolig viktige ting å stelle med på jobben. blir derfor langt mellom bloggingen!

Blogger [19:49]   


divider

29. Januar 2001  
Thomas er 29 i dag!

Thomas er 29 i dag! GRATULERER MED DAGEN!!!!!!

Blogger [12:18]   


divider

24. Januar 2001  
forandring fryder!

forandring fryder! jobber med ny layout og "nytt" innhold på café noir. følg med!

Blogger [10:24]   


divider

21. Januar 2001  
en helt vanlig søndag

en helt vanlig søndag midt i januar. det snør ute og temperaturen er -2 grader. på tv er det norgesmesterskap på ski i Steinkjer og i morgen er det mandag.

nye innsatser - nye gevinster

Blogger [13:50]   


divider

15. Januar 2001  
hva er en mer betydningsfull

hva er en mer betydningsfull oppfinnelse enn internett? eller enn PC'en? hva er det man kommer til å bygge byer rundt? spekulasjonene omkring Dean Kamens nye prosjekt "IT" er mange og varierte. mens Kamen selv forsøker å tone det hele ned, har de som vet hva "IT" er tatt helt av. andre spekulerer vilt.

følg med på café noirs blog, når "IT" presenteres vil du få vite det her!

Blogger [20:53]   


divider

11. Januar 2001  
kanskje man skulle ha satset

kanskje man skulle ha satset på apple allikevel?

Blogger [12:52]   


divider

10. Januar 2001  
oioioi

oioioi. dette er ikke bra!

vær forsiktig med hva du sier og om hvem du sier det om!

Blogger [09:37]   


divider

9. Januar 2001  
det er ikke mer enn rett og rimelig

det er ikke mer enn rett og rimelig at man fårbot når man drikker øl og få betalt for det attpåtil!

se opp for varulver! idag er det fullmmåne, og i natt blir det total måneformørkelse!

nå har vi hatt såpeoperaene "Kronprinsen forlover seg" og "Presidentvalget" og nå har vi jamen også fått "Kringkastingssjefen"!

Blogger [10:06]   


divider

5. Januar 2001  
det var merkelig

det var merkelig å besøke Telenor på Fornebu igår. de holder til i avgangshallen for utenlandsreiser, hvor jeg reiste til Stockholm to ganger i uka i ett år.

stille, tomt bare skiltene står igjen og pass-/billett-kontroll bua.

pussig opplevelse...

Blogger [11:10]   


divider

3. Januar 2001  
det er ikke bare togene

det er ikke bare togene som kommer for sent hos NSB!

Blogger [12:14]   


divider

det er godt å jobbe

det er godt å jobbe for en bedrift som gjør det bra. legg merke til at en av hovedårsakene er jevn levering etter forventningene!

Blogger [12:10]   


divider

nå har mildværet kommet

nå har mildværet kommet med sørpeføre..

Blogger [10:47]   


divider

2. Januar 2001  
godt nytt år

godt nytt år og takk for det gamle. vi får håpe at det nye året inneholder riktig mange gleder og (helst) ingen sorger. men det er vel for mye å håpe på.

når det gjelder nyttårsforsetter, er det vel kanskje riktigere å si nyttårsforTsetter da jeg tror at det skal bli vanskelig å nå de personlige målene jeg har satt meg for år 2001. hva det er? noen hemmeligheter får jeg vel ha!

et er å redesigne disse WEB-sidene. jeg hadde håpet å få gjort det før jul, men det tar nok lenger tid enn jeg trodde. hvis du følger med så ser du det når det har skjedd.

skal bytte server og det kan derfor bli litt problematisk i tiden fremover, men etterhvert vil det (forhåpentligvis) bli bedre.

Blogger [11:21]   


divider

27. Desember 2000  
wooosh, så var det hele over

wooosh, så var det hele over! julaften, 1. dag og annen dag. julen er i familiens tegn og det er da man virkelig får anledning til å være sammen med dem!

Thomas kom etter mye om og men den 22. og reiste idag tidlig med 05:15 flytoget fra Skøyen. det er vemodig å vite at han reiser "hjem" til Dublin. håper at Synne har hatt en fin tid i Ulang, nord for Seoul i Syd Korea. ja, ja.

i morgen kommer Ida og Ronny en liten tur og på fredag skal vi på middag til Kolbotn hos Atles "svigerforeldre". og på lørdag blir det forberedelser til nyttårsaften og så er det endelig årtusen skiftet. (jo, jeg vet vi feiret det i fjor - men det er faktisk i år).

f? nytt岳dag er ikke den samme lenger etter Egil d?men forh尥ntligvis kan den bli til stille ettertanke om 岥t som har g崴 og det som ligger foran oss. det er dessverre mye sykdom i familien n堯g vi f岠bare h尥 at det nye 岥t vil bedre.

Blogger [23:04]   


divider

21. Desember 2000  
nå er det bare tre dager igjen!

nå er det bare tre dager igjen!

jeg skulle ønske at jeg kunne bruke penger på noen av nostalgiske grunner. det har jeg ikke råd til. men det har statsministeren!

dette hadde vært en julegave jeg virkelig ville satt pris på!

enda en grunn til å la være å slanke seg!

Blogger [11:05]   


divider

19. Desember 2000  
bare som en test

bare som en test på at alt julebrennevinet ikke har satt spor etter seg, uttal navnet på denne! (er egentlig ikke noe å fleipe med, men jeg klarte ikke å la være.)

Blogger [21:15]   


divider

sitter her og tenker

sitter her og tenker på jula. det er ikke bare de som er små som gleder seg! det er nå litt pussig å tenke på at denne jula får vi besøk Thomas som kommer fra Irland. mens Synne kommer ikke, hun skal feire jul i Korea! hvor ble de småforventningsfulle barna av?

ellers så er været blitt noe bedre. det regner ikke fullt så mye og det har blitt litt kaldere.

og så har endelig USA fått en president. ikke valgt, riktignok, men allikevel........

jeg må jo si jeg har sans for dette! hmmmm... dette er vel så viktig at det må sjekkes!

Blogger [21:13]   


divider

13. Desember 2000  
Det har lenge vært et ønske

Det har lenge vært et ønske at jeg kunne bruke Palmen til å blogge med. Skrive med graffiti er forsåvidt greit nok, men det går rimelig tregt sammenlignet med mitt foldbare tastatur.

Når jeg da i tillegg kan overføre det jeg har skrevet via mobiltelefon til Blogger og deretter få det overført hit til cafe noir, har en barriere blitt passert.

Hvis dette dukker opp på bloggen, er en milepæl passert i cafe noirs historie!!!

Blogger [10:34]   


divider

Første forsøk

Føste forsøk på blogging via Palm!

Blogger [09:48]   


divider

12. Desember 2000  
det er godt

det er godt å vite at det er noen som passer på oss. og i tillegg vet vi nå hvorfor det var så fint vær under OL på Lillehammer i 1994. les her!

et kjedelig liv har vel de fleste av oss i perioder. men at det er til grader kjedelig at man må sitte å se på hvordan andre menneskers liv arter seg, da har man et kjedelig liv, da!!!

såpeoperaen fortsetter! kommer denne til å gå like lenge som "Coronation Street"?

Blogger [11:01]   


divider

11. Desember 2000  
tempus fugit!

tempus fugit! herregud, som tiden går! idag er det 13 dager igjen til julaften og ingen gaver er foreløpig innkjøpt. det blir vel det vanlige racet de siste dagene, sammen med resten av befolkningen i klamme, trange lokaler fylt med altfor mange mennesker som er ute etter det samme. enhver får som han/hun fortjener.

ellers er det ingen endringer i været, vått, grått og trist.

og den amerikanske såpeoperaen går videre. det er kanskje snart på tide at de innser at noe må gjøres med valgordningen?? men amerikanerne lever jo i verdens største demokrati (i følge dem selv) så det er vel bra nok. nå er det plutselig dette som er viktig.

også frp da. her går det unna i svingene. hvis du ikke vil være venner med meg så saksøker jeg deg så kanskje retten dømmer deg til å være min venn. forstå det den som kan. men vi snakker jo om frp.

og hvis noen trodde science fiction bare var noe man leste om i bøkerog så på film, sjekk dette!!!!!

Blogger [09:54]   


divider

29. November 2000  
Skriver dette på HP Jornada

Skriver dette på HP Jornada 548 bare for å se om det går.

Blogger [19:38]   


divider

23. November 2000  
jeg har sett sola

jeg har sett sola i dag!!!!!!!

kanskje været blir bedre? vi får se - håp det beste og regne(sic!) med det verste.

i dag leste jeg to artikler som støtter min påstand om at den elektroniske boka vil overta for den trykte på sikt. dette er det mange som ikke er enige i, spesielt forlagsbransjen som ser sine enorme fortjenester forsvinne i cyberspace. det vil fremdeles være plass til trykte bøker, men disse vil nok være mer av "coffee table" typen, den slags bøker øker, matlagings-bøker, etc. etc. hvor jåle-faktoren er høyest (golf-bøker).

det finnes en mange elektroniske bøker allerede. både for PC og PDA'er (Palm og Pocket PC). men hvem gidder å sitte foran PC'en å lese bøker? ikke er en PC spesielt lett å ta med seg heller. strømproblemet er også en faktor i dette bildet, det går med mye strøm for å lese en bok. ikke er PDA'enes små skjermer spesielt lette å lese heller.

men når "det elektriske papiret" kommet (les her og her). en teknikk som gir svært tynne og lettleste skjermer og som bruker svært lite strøm. de kan brettes og rulles og bruker bare strøm når de bytter innholdet i en side. kontrasten skal vær bedre enn for en avis. de finnes bare som prototyper og i svarthvitt foreløpig og hvor lang tid det vil ta før de lanseres er selvsagt usikkert. selv sier de at det trengs minst 5 - 10 år til.

vi får se, men jeg tviler på at det tar så lang tid.

Blogger [13:29]   


divider

22. November 2000  
har du ikke Flash 5?

har du ikke Flash 5 og Shockwave 8 så se å få installert dem så fort som mulig. her er nemlig den ultimate WEB-site'n!!

Blogger [08:57]   


divider

21. November 2000  
det regner og det regner.

det regner og det regner. det er allerede satt ny nedbørsrekord for november og ennå er det over en uke igjen av måneden! hjælp!

såpeoperaen fortsetter. det er vel kanskje ikke så merkelig at man teller stemmer for hånd i verdens største demokrati? alle stemmer teller jo, eller ......

i går så jeg på "Tabloid" på tv 2 hvor lederne for alle politiske partier var med. himmel og hav, hvilket parti skal jeg stemme på til neste år, de er jo bare en gjeng med sutrete, kranglete drittunger! de sitter på en formue og ingen (med unntak av Hagen, da - men han er jo av prinsipp for det de andre er i mot) vil bruke noe til det vi trenger penger til: skoler, helsevesen, eldreomsorg og veier (spesielt her i Oslo). sparsommelighet er en dyd, javel, men å være så gjerrig er å frata oss alle muligheten til et bedre liv nå som vi engang har oljepengene. vi er for pokker et av verdens aller rikeste land, uten gjeld og fremdeles med enorme inntekter i vente. men det er vel for mange bønder, lærere og offentlig ansatte på Stortinget og de tror vel de har retten til å bestemme over oss andre.

puh!

ellers er det 32 dager igjen til jul. løp og kjøp!!!!!

Blogger [11:31]   


divider

17. November 2000  
fredag igjen!

fredag igjen!

har hatt svært lite tid til å oppdatere bloggen denne uken. skal forsøke å skrive noe mer i løpet av helgen!

god helg!

Blogger [13:58]   


divider

16. November 2000  
såpeoperaen fortsetter!

såpeoperaen fortsetter!

ingenting å si på det!!!!!!!

ellers fortsetter "kampen" om statsbudsjettet. hvem "vinner", hvem "taper"? følg med, følg med. jeg er overbevist om at hele sulamitten er satt igang bare for at politikerne vil ha medias oppmerksomhet. og det får de. er det noen som overvurderer sin egen rolle i samfunnet, må det vel være media.

Blogger [12:55]   


divider

13. November 2000  
tilbake på jobb!

tilbake på jobb! tok fri på fredag, så helgen ble ekstra lang denne gangen.

godt å være hjemme igjen, selv om været er enda verre her enn i Cannes. symposiet var interessant, men for mange mennesker og foredragene var på et litt for overordnet nivå for meg.

Bush eller Gore? såpeoperaen fortsetter! hadde dette foregått i et land i tredje verden og USA hadde vært observatør, ville de ha forlangt omvalg umiddelbart. men USA er jo verdens største demokrati så da er vel alt i orden! makan....

her hjemme er APs landsmøte over uten at noen er blitt noe klokere av den grunn. det jobbes også på stortinget med "budsjettforliket". dette innebærer at man slåss i flere dager over budsjettposter som tilsammen kanskje utgjør 500 mill. og som ingen egentlig er interessert i. men de resterende kr. 749.500.000.000,00 sklir igjennom uten problemer. (med mine begrensede matematiske kunnskaper utgjør dette 0,0667% av det totale statsbudsjettet.) enda bruker media store ressurser på dekke dette! det er godt å ha noe å gjøre!

for de av oss som får klaus nårvi kjører i tunneler er vel ikke akkurat dette den beste medisinen.

uff nei, dette blir lett for trist - en ny uke med blanke ark ligger foran oss. bruk dem vel!!!

Blogger [12:35]   


divider

8. November 2000  
skriver dette i en pause

skriver dette i en pause i forelsningene. vaeret skiftet fra sol til regn saa jeg maatte tilbake til hotellet for aa finne fram skinnjakka. skal si vaeret skifter fort her, men kaldt er det. middelhavet gaar nesten over sine bredder og boelgene slaar over strandveien og flere uteserveringer langs starnda har blitt oedelagt. faar haape at vaeret holder seg saann rimelig bra, slik at vi kommer hjem i morgen.

ellers ble Bush president, etter en omtrent helt jevn avstemming.

skal kjoepe et par saker i lunsjpausen, haaper vaeret holder seg til da.

Blogger [12:07]   


divider

dette skrives i Cannes

dette skrives i Cannes, paa kongress senteret hvor GGs Symposium 2000 avholdes. det har vaert anstrengende dager, men interessante. vaeret her er kaldt, men det er i hvertfall sol. det er tydeligvis en del mennesker som har mer penger enn de klarer aa bruke, hvis man skal doemme ut fra baatene som ligger i havnen. tastaturet har ikke vaare vanlige tre siste bokstaver, saa det blir litt underlig ortografi.

ellers ser jeg fram til aa komme hjem igjen.

Blogger [08:05]   


divider

5. November 2000  
3 timer igjen til flyet

3 timer igjen til flyet letter mot Cannes! kan bli vanskelig å få postert der nede, men skal prøve.
operaen var flott! men kun hvis man aksepterer at den unge, elskende Rodolfo er en liten, feit tenor med en buskete bart og struttende rompe midt i 40 - årene. mens den vakre, unge, døende Mimi (døende gjennom alle 4 akter) virkelig er ung og vakker. men Salvatore Fisichella hadde en strålende stemme og den Maria Callas lignende stemmen til Virginia Tola (som vant dronning Sonjas internasjonale sangkonkurranse i 1999) virkelig var fantastisk. noen år til og hun går utenpå førnevnte mme. Callas

avreise mot Gardermoen nærmer seg. litt mer pakking og så avgårde.

Au revoir, Oslo - bon jour Cannes!

Blogger [09:50]   


divider

3. November 2000  
nå er det sannelig fredag igjen

nå er det sannelig fredag igjen! i kveld skal R. og jeg i operaen og se på Puccinis la Boheme. det bør bli en fin opplevelse.

ellers er det høst. kaldt, regn og vind - kort sagt "fint vær ute til å være inne i"!

søndag går turen til Cannes og Gartner Groups European Symposium 2000. får vel ikke postert noe der nede, men skal prøve. hvis ikke får jeg vente til jeg kommer tilbake.

Blogger [15:58]   


divider

2. November 2000  
jeg leste et intervju

jeg leste et intervju med to ungdommer som fortalte at når de ville ha en rus, brukte de GHB eller Ecstasy. fordi øl, vin og brennevin er så dyrt, spesielt på utesteder

når heroin, GHB og Ecstacy er billigere å ruse seg på enn alkohol, har vel avholdsrørsla oppnådd det man ville? eller ....?

snakk om feilslått politikk!

Blogger [13:28]   


divider

1. November 2000  
endelig!!!!

endelig!!!!

strukturen i café noir er nå ferdig i versjon 1. jeg har lagt inn en del bilder, men håper å få lagt inn fler når jeg får fiksa scanner'n igjen. nå blir det bare kosmetiske endringer inntil jeg har fått litt mer erfaring.

Blogger [14:45]   


divider

det er for j..lig

det er for j..lig at man er nødt til å slåss med et forsikringsselskap for å få erstatning. men det er jo godt å se at det lykkes for noen, selv om det har tatt 10 år!! nå går vel forsikringspremiene opp over hele linja, spesielt etter uværet de siste dagene.

det er godt å se at det legges tilrette for en behagelig flyreise til Nice på søndag!!!

Blogger [11:37]   


divider

31. Oktober 2000  
nå er de igang igjen!

nå er de igang igjen! det er ikke måte på hvilke oppslag de har når de har problemer med opplaget.

ellers så har høstværet slått skikkelig til, både her hjemme og ute i Europa. håper det roer seg etterhvert. jeg skal være i Cannes fra søndag til fredag neste uke og har ingen lyst til å bli utsatt for værgudenes vrede.

ellers klarte Vålerenga det alle hadde fryktet på forhånd, å tape retten til å spille i tippeligaen. neste år blir det Lyn som skal forsvare Oslos ære der. de blir sikkert en publikumsmagnet...... vi andre får heller holde oss til 1. divisjon, med Skeid, Vålerenga og Kjelsås.

Blogger [11:50]   


divider

27. Oktober 2000  
nå er det fredag

nå er det fredag og en ny helg er i anmarsj! slapp av, fest med måte - husk snart er det jul!!!!!

Blogger [14:27]   


divider

skrevet annet steds hen

skrevet annet steds hen, 24.10.2000

å bo i et land som er mer opptatt av bensinpriser og prisen på brennevin på polet enn at barn blir skutt ned og drept er for meg en merkelig affære.

Norge er et godt land å bo i, men det er selvsagt mye som kunne vært annerledes. skolene, helsevesenet, eldreomsorgen, veiene, været bare for å nevne noe.

men, for det er et stort men.

hvorfor er det slik at med en gang folk føler presset mot egen lommebok blir man så veldig opprørt mens anslag mot andres liv blir så ubetydelig? noen sier at felleskapet og solidaritetsfølelsen med egne borgere og andre lands blir mindre i oppgangstider.

jeg tror ikke det er hele sannheten. Norge og nordmenn har alltid vært kjent for å være seg selv nok. salige Ibsen skrev jo et helt skuespill basert på dette. gå utenom sa bøygen.

politikerne har også en stor del av ansvaret for denne situasjonen. i en periode med enorme overskudd og store valutareserver burde det være naturlig å ruste opp skolevesenet, helsevesenet og alt det andre som trengs. men neida, de vet alt så mye bedre enn alle oss andre. vi har ikke den kunnskapen og det vidsynet som de har. sier de, de som stort sett benytter tiden til å krangle seg imellom om hvem som sa hva når og til hvem.

forstår de ikke at når offentlige tjenester forfaller og vi fremdeles tar i mot flyktninger, gir store beløp til U-land etc. at det skaper grobunn for de strømninger i samfunnet vi kan klare oss godt foruten?

ingen sier at vi skal bruke opp oljefondet, dertil er det for mye penger, men å kunne benytte noe av det til opprustning må da være mulig? er virkelig politikerne våre så vise at de forstår alt og vi andre ingenting?

bare vent til høsten neste år så skal vi nok høre hvor viktige vi våre synspunkter er, ...... i et par måneder.

Skrevet annetsteds hen 23.10.2000

det er utrolig slitsomt og starte en mandag med å stå opp kl. 06:00 for å stresse avgårde til Gardermoen med flytoget kl. 06:55 for å nå flyet til Bergen kl. 08:00.

bedre blir det heller ikke av å reise fra Bergen til Trondheim noen timer senere, for der å bytte fly til Bodø for å d elta på en middag for et prosjekt jeg egentlig ikke har gjort noe særlig for.

men det er nå en gang slik at innimellom får en bedre enn fortjent.

ellers var turen til London som vanlig, ordinær. Hadde ikke med R. så det var vel mye derfor at det ikke blir trivelig. hotellrom er svært ensomme når du er alene.

ellers var konferansen interessant nok, selv om det var mye kjent stoff. vinklingen var denne gangen lagt mer over mot data og essensen av det hele var at de bedrifter som ikke rydder opp i datene sine før går på nettet med B2B eller B2C applikasjoner kan regne med en tidlig død. det hele koker ned til at det er den øverste ledelsen i selskapet som må ta styringen på kvalitetes arbeidet, uten at de er der å trykker hele tiden vil det garantert ikke gå
det er også nødvendig å ha et lenger tidsperspektiv enn det man vanligvis gjør. her er det snakk om 3-5, ja opp til 7-8 år og det er det vel lett å få ledelsen med på men det ble også sagt at hvis ledelsen ikke kjenner hvor vondt det gjør vil de heller ikke sette igang. så det så!

skal prøve å skrive litt mer om dette når verden roer seg litt, men det vil ihvertfall ta en til to måneder.

det er ikke til å tro at det ikke kan bli fred i Midt-Østen noen gang. hvorfor i all verden skal det være nødvendig å holde på der år etter år etter år...? kan ikke verdenssamfunnet snart si i fra slik at barna kan få en trygg og god oppvekst? og Norge stemmer i mot fred i FN. heia Jagland & Co. dere gjør en j..la dårig jobb. kanskje på tide å bytte ut hele regjeringen. men får vi Israel-vennen Bondevik som statsminister gir vel kanskje ikke det større håp om norsk bistand.

ellers er det et begredelig vær, kaldt og bløtt og typisk høst. bra for R. som er høstmenneske de luxe.

Ryva er returnert til sitt rettmessige hjem. det blir tomt uten bikkjekreket og R. vil komme til å savne henne og turene de gikk. men hun kommer tilbake allerede førstkommende helg og da er det vel greit?

skriver dette i 10.000 meters høyde over Helgelandskysten underveis til Bodø. kjenner at flyet har begynt på innflygingen, så det er vel best at jeg avslutter nå.

Blogger [11:26]   


divider

17. Oktober 2000  
klar for avreise til London!

klar for avreise til London! håper jeg ikke har glemt noe, men vanligvis finner jeg det ikke ut før jeg er framme.

Blogger [11:09]   


divider

16. Oktober 2000  
mandag igjen

mandag igjen. si meg, er det bare mandager og fredager igjen av ukene????

monarki-entusiastene slår til igjen! er de forlovet, eller ikke? skal de forlove seg eller ikke? min venn Egil sa engang at han ikke hadde behov for å se på såpeoperaer på tv'n, han levde i en. nå ser det ut til at hele Norge skal være med i en!!!! Følg med, følg med - neste episode kommer så fort Dagbla', VG og Se & Hør er på gaten igjen!

I morgen reiser jeg til London og blir der til fredag. så kanskje det ikke blir skrevet noe før jeg er tilbake.

Blogger [19:49]   


divider

15. Oktober 2000  
grått og trist søndagsvær

grått og trist søndagsvær. etter en tur i Frognerparken for å lufte samboer og hund er det kanskje på tide og tenke på middagen?

Blogger [14:38]   


divider

13. Oktober 2000  
så er det den dagen

så er det den dagen igjen....

Blogger [13:54]   


divider

12. Oktober 2000  
så ble det et nytt tap

så ble det et nytt tap på Ullevål. 0 - 1 for et lag vi absolutt burde ha slått. i skikkelig norsk høstvær også!! det blir nok ingen tur til vm denne gangen. og godt er det, jeg var flau når jeg så det norske laget spille i siste em. nei, spark treneren! det er vel bare Norge som beholder samme treneren når ddet går så dårlig som det gjør. det må da finnes andre trenere som kan ta denne jobben?

det er mange ting å bekymre seg over. her er en til.

denne mannen lar ingenting stoppe seg! jeg er sikker på a han skriver sine egne bøker, lager sine egne tv-program, filmer, veier etc. også.
en ny romanse på gang..... følg med, dette er garantert ikke det siste vi hører!

Blogger [14:14]   


divider

11. Oktober 2000  
hva gjør man ikke for

hva gjør man ikke for øke opplaget? når Se & Hørs journalister setter frem rykter, er det vel ikke så mange som tar disse særlig alvorlig. men når det dreier seg om samboeren til kronprinsen bør det vel være mer kjøtt på beina enn dette. ikke at jeg er særlig opptatt av dem det gjelder, men litt substans får mman vel også legge til grunn - selv om man er journalist i Se & Hør. monarkiet er jo en anakronisme i våre dager likevel.

Blogger [17:25]   


divider

10. Oktober 2000  
hvorfor skyter israelerne steinkastende palestinsk

hvorfor skyter israelerne steinkastende palestinsk ungdom? hvorfor må israelerne møte vold med enda mer vold? hva om politiet og militæret i Europa eller i USA hadde begynt å skyte ned demonstranter? i Praha tidligere i høst hadde IMF møte hvor det var tildels voldsomme demonstrasjoner. det ble kastet stein og det som verre var uten at noen ble skutt ned av den grunn. sympatien for Israel blir tynnslitt etterhvert, ihvertfall hos meg.

det regner og regner, definitivt høst.

den 17. reiser Jan Egil og jeg til London for å delta i Information Quality Conference Europe 2000. vi skal bo på Millennium Gloucester Hotel hvor jeg har bodd tidligere, på slutten av 70-tallet. den gang syntes jeg det var et supert hotell, men det er blitt mange hotellrom etter det.Vi får se. Jeg skal ihvertfall innom Angelsea Arms hvor jeg drakk Theakstons Old Peculiar for førstegang. denne puben var svært populær på 70-tallet, men det gjenstår å se om den har holdt stilen. alt var som kjent bedre før.... det finnes noen flere puber i London som førerTheakstons så den tørstenn skal jeg ihvertfall få slukket.

Blogger [11:17]   


divider

9. Oktober 2000  
en sang som tåler og leses

en sang som tåler og leses....

Blogger [14:39]   


divider

i dag er det mandag

i dag er det mandag igjen. puuh. jeg har følelsen av at det snart bare er mandager og fredager igjen i uka. burde finne på noe som er svært kjedelig, så kanskje tida hadde gått sakte. men, men ... idag er det allerede 9. oktober og høsten har virkelig satt seg. det er noen måneder igjen til det blir sol og varme igjen (forhåpentligvis). så fram med vinterfrakken og på med støvlene.

i jugoslavia er forhåpentligvis alt kommet i orden etter kaoset de siste dagene. ingen har hørt fra milosevich, men det er kanskje en fordel. skjønt det er vel fare for at han ikke har sagt sitt siste ord i sakens anledning.

Blogger [12:43]   


divider

5. Oktober 2000  
hørte litt på en debatt

hørte llitt på en debatt mellom diverse politikere om statsbudsjettet i går. det ser ut til at regjeringen har klart å få opp et par poster (moms på matvarer og konjunkturavgiften) som de andre partiene kan bruke all sin energi på å endre. så når debatten har pågått en periode, vil regjeringen gi seg og de andre partiene vil ha gitt regjeringen "et knusende nederlag". deretter suser resten av de 650 - 700 milliardene igjennom og vi må betale regningen som vanlig. business as usual.

åge korsvold måtte , selv om han klamret seg til jobben til siste stund. må man være så j..lig grådig for å være næringslivsleder i norge? ikke rart vi har problemer!

Blogger [10:27]   


divider

4. Oktober 2000  
det finnes mange underlige skilt

det finnes mange underlige skilt her i verden. namibia har sin del av dem.....

Blogger [14:02]   


divider

så er den i gang

så er den i gang igjen! den årlige festen for journalister og politikere, hvor alle er uenige, ingen får gjort noe og til slutt har alle glemt hva de var uenige om. halleluja!!!

Blogger [13:29]   


divider

3. Oktober 2000  
plutselig er det sommer igjen!

plutselig er det sommer igjen! denne høsten har det vært veldig mye fint vær og varmt. de siste dagene har det riktignok vært skikkelig høstvær. men hvem klager når det er strålende sol og varmt som en dag midt i august?

Blogger [14:44]   


divider

2. Oktober 2000  
mandag.... trenger jeg si mer?....

mandag.... trenger jeg si mer?....

Blogger [11:12]   


divider

29. September 2000  
bursda' idag! fikk flott gave

bursda' idag! fikk flott gave av r..

været er det ikke noe å gjøre med. etter uker med sol er det nå regn og grått. slik er høsten.....

Blogger [10:48]   


divider

28. September 2000  
velkommen! dette er den første

velkommen! dette er den første kommentaren på min nye WEB site, café d'aliens. jeg skal forsøke å postere her med jevne mellomrom.

Blogger [19:50]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen