Dette er arkiverte innlegg  sortert p堫ategori

FORSIDE BLOGG >PIXLER FOTOS MULTIMEDIA LINKER INFO ARKIV


Alle innlegg i kategorien "Mat og Drikke" 
13. Desember 2006  
Ungdom har fått nok av hamburgerkjedene

Jeg leser i flere av dagens aviser at ungdom ikke spiser så mange hamburgere og pommes frittes som tidligere. Det er noen forskere (igjen) som har forsket i dette. Det er sikkert riktig, men de konkluderer veldig raskt. VG Nett skriver blant annet i dag:

Ungdom er blitt mer bevisste på hva de spiser, og stadig færre stapper i seg hamburgere og pommes frites.

Ifølge nye tall fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) spiste 42 prosent av ungdom mellom 15 og 24 år hamburger minst to ganger i måneden i 1999. I fjor var det tilsvarende tallet 29 prosent.

"Ungdommene er redde for å bli tykke, og hamburgerkjedene forbindes med en livsstil som er feil og umoderne", sier SIFO-forsker Annechen Bugge til Dagsavisen.

Statistikken viser også at det de siste årene har vært sterk nedgang i forbruket av sukkerholdig brus. Sukkerfri brus og flaskevann blir stadig mer populært.

Ja det er mulig at de ikke vil være usunne eller bli tykke. Men har ikke forskerne oppdaget at ungdom (ihvertfall her i Oslo) idag spiser ufattelige mengder med Kebab med stæsj? Og hvor sunt er det?


6. Desember 2006  
Bare til orientering

Bare til orientering, vi drikker mer øl.

I tredje kvartal i år økte den registrerte omsetningen av øl med 1,4 millioner liter sammenlignet med samme periode i fjor. Det tilsvarer en økning på 2 prosent.

Totalt ble det omsatt 70,3 millioner liter øl i tredje kvartal i år. Den registrerte omsetningen av vin i tredje kvartal var på 15,2 millioner liter. Dette er også en økning fra i fjor – på 148.000 liter, eller 1 prosent, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Omsetningen av brennevin og rusbrus økte med henholdsvis 23.000 og 11.000 liter. Det tilsvarer en økning på henholdsvis 0,8 og 0,4 prosent. Totalt ble det solgt 2,9 millioner liter brennevin og 2,7 millioner liter rusbrus i tredje kvartal.

Via Aftenposten.


4. Desember 2006  
Pizza på julaften?

Man kan forske på mye rart og etterhvert som det blir flere og flere forskere, er det vel ikke annet å vente enn at våre matvaner på julaften også er blitt gjenstand for forskning. Jeg har vel et rimelig sunt forhold til bruk av statlige midler til forskning, men dersom man skal bruke tid på å forske bør man kanskje finne noe som er mer samfunnsgagnlig. Men det kan vel hende dette er det, det er bare jeg som ikke ser det. Les bare:

Å spise pizza i juletiden er mest utbredt blant personer med lav utdanning. Det viser rapporten «Julens mat og måltider», av forsker Annechen Bahr Bugge fra Sifo.

Pizza er et typisk eksempel på fy-mat i den urbane middelklassen, skrives det i rapporten. Den typiske matkulturelle opprøreren er en mann med lav utdanning. Det kommer også fram at det å spise pizza i juletiden er vanligst i gruppen med lavest utdannelse.

Det er ingen i gruppen med høy utdanning som oppgir at de har spist pizza som annerledes førjulsrett.

Personer som velger pizza på julaften er antagelig mest utbredt blant gruppen som oppgir at julen har «liten eller ingen betydning» for dem.

I likhet med pizza er lutefisk en lite brukt julekveldsrett. Den er imidlertid nokså utbredt som førjulsrett.

Men det viser seg at det er i gruppen høy inntekt at det er flest lutefiskspisere (33 prosent), og færrest i gruppen med lav inntekt (12 prosent).

Det samme gjelder utdannelse. 31 prosent av personene med høy utdannelse spiser lutefisk før jul, i gruppen lavest utdannelse er det 14 prosent.

I Oslo er det bare 1 prosent som oppgir at pizza spises på julaften.

Dette spiser vi på julaften, 5 på topp:

1. Ribbe 53 prosent
2. Pinnekjøtt 34 prosent
3. Julepølse 10 prosent
4. Medisterkaker 8 prosent
5. Kalkun 5 prosent

Spis hva du vil for meg, på julaften skal jeg ha ribbe, medisterkaker og julepølse!

Via Side2.


17. November 2006  
Hall of Shame!

Følgende restauranter ble stengt etter Mattilsynets raid i Oslo de siste tre ukene og vi får håpe at de har lært nå.De fleste (alle) er nok åpnet igjen og er klar for nye gjester (og inspeksjoner?).

Amundsen/Nobile - Babettes Gjestehus - Bambo - Bendzie As - Bislett Curry House - Cafe Isabella - Casa Mia - Dinysos Taverna - Flat Mage - Fred Restaurant og Cafe - Gate of India - Harrys Restaurant - Harveys Bar og Restaurant - Helt Rått - House of Sushi - Indian House - Jewel of India - Justisen - Kitty Sushi - Le Rustique - MGB Catering - Mroueh Restaurantdrift - Papas Pizza - Resthon AS avd The Scotsman - Rust - Sagene Bistro/Maliks - Sagene Cafe - San Leandro - Scrøder restaurant - Seasons/Kako AS - Selam Klubb - Serpico - Tandoori Hut - The Great India AS - Thien Nga Cafe - Village Tandoori
Og dersom man skal ut å spise, kan det kanskje være verdt å tenke seg om en gang til hvis skiltet viser et av disse navnene!

Og de av mine lesere som tilhører samme strøk av Oslo som jeg gjør, her er en liste over steder som ble kontrollert og som ikke fikk anmerkninger. Hurra!

Bølgen & Moi - Cafe Elise - Cafe Frølich - Champagneria - Clodion Art Cafe - Deja Vu Cafebar - Den Lille Fondue - Feinschmecker - Frogner Kino Lounge - Natrai Restaurant - Restaurant Bagatelle - Restaurant Le Canard - Seasons/Kako AS - Tiffani

Fullstendig liste (Excel) over alle steder Matilsynet har kontrollert finner du her.


25. April 2006  
Kjøkkenutstyr

Trykk for større bildeKjøkkenutstyr fås i mange prisklasser og utførelser. Men felles for dem alle er at de har en funksjon. F.eks. skal en brødrister være i stand til å riste ihvertfall to brødskiver på en grei og rask måte. En rask titt hos Elkjøp viser at den billigste børdristeren de har koster kr. 129.-. Så da må det være andre grunner til å velge Kitchen Aid Toaster fra greenbasket.no til den nette sum av kr. 2.890,-!

Jålefaktoren?


20. Mars 2006  
Kjøttdeig farsen II

Også var det på'n igjen. Det var visst ikke kjøttdeig som var synderen allikevel, men noe helt annet. Nemlig spekepølser! Mattilsynet finner stadig nye "spor" etter E-coli bakterien. Men er det så sikkert at det er den? Husk, den er veldig liten......

Les hva siste.no skriver i dag:

Mattilsynet forbød mandag ytterligere salg av Gilde Birkebeiner Fjellmorr, Gilde Birkebeiner Sognemorr og Gilde Haugpølse. Samtidig ber Mattilsynet folk som har de aktuelle produktene liggende hjemme om å ikke spise disse.

Spekepølsene, som kommer ferdig oppskåret, blir produsert av selskapet Terina i Sogndal og er høyst sannsynlig kilden til utbruddet av E. coli O103. Barna som er blitt syke har i hovedsak det felles at de har spist av disse produktene, opplyser Mattilsynet.

Og de fortsetter:

Tidligere har Mattilsynet pekt ut Gildes kjøttdeig fra Gilde-slakteriet på Rudshøgda som kilde til utbruddet. Siden det ikke er funnet spor etter forurensning i Gildes prøver, åpner Mattilsynet nå for at bakterien kan stamme fra andre produkter.
Så hva gjør jeg med kjøttdeigen fra Gilde jeg har i fryser'n? Lar jeg den ligge til den blir helt friskmeldt eller tar jeg sjansen?

Dette er ikke siste kapitlet i denne saken. Følg med, følg med!


13. Mars 2006  
Kjøttdeig farsen! (sic.)

Hva er det som foregår rundt kjøttdeigen fra Gilde? Ikke finner Gilde noen bakterier og ikke finner Mattilsynet noen. Nå har de vært innom hver eneste pakke som er solgt og lett etter den beryktede e-coli bakterien. (Men ikke min kjøttdeig! Den ligger i fryser'n ennå!). Og den lille fireåringen som så tragisk døde av e-coli bakterien, døde visst ikke av den likevel! Jeg har faktisk lurt på om foreldrene ga barnet rå kjøttdeig? For hvis kjøttdeigen var stekt eller kokt skulle jo bakteriene vært døde og maktesløse.

Gilde finner ingen bakterier og Mattilsynet finner ingen bakterier. Og nå har visst et privat laboratorium "muligens" funnet bakterien i kjøttdeig fra Lidl! Eller prøver de bare å skryte? Og Lidl har fått den fra Gilde som tilsynelatende forsyner hele Østlandet med kjøttdeig. Så nå er det på'n igjen.

Jeg lurer på om de vet hvor vanskelig det er å finne bakterier? De er så veldig små.....

Og du, nå er det farlig Radon i skolene også! Følg med!


12. Mars 2006  
Noen har alltid flaks!

Ut av Haldis Gundersens vannkran kom øl i stedet for vann lørdag kveld. - Jeg trodde det var himmelen jeg hadde kommet til, spøker Gundersen.

Haldis Gundersen (50) fra Kristiansund fikk seg en overraskelse da hun skulle lage mat til seg og sønnen. Ikke bare på kjøkkenet, men ut av alle leilighetens vannkraner i Kristiansund sentrum kom skummende Dahls øl i stedet for vann. Gundersen trodde ikke sine egne øyne og hentet naboen, som fortsatt hadde vann i sine kraner.

To etasjer under Gundersens leiligheten ligger Big Tower Bar. De hadde vann i sine ølkraner.

- Jeg skulle skifte tank og så klarte jeg å koble feil, sier bartender Ann-Mari Rande (31).

Enda en god grunn til å flytte så nær en bar som mulig!

Via VG.


3. Juli 2002  
Fortell noe vi ikke vet!

VG har kjøpt øl for 500 kroner på utesteder i Norge, Sverige og Danmark. Ha, den vet jeg svaret på tenker sikkert du. Men visste du at forskjellene var så store?

danbeerless.gif
Dette får du for 500 norske kroner på byen: Norge: 4,5 liter. Sverige: 8 liter. Danmark: 12 liter. Fra under ni halvlitere på Mizzanini i Fredrikstad forvandlet pengene seg til 36 flasker duggfriskt øl på danske Blokhus. På veien dit kjøpte vi snaut 21 0,4-glass i Gøteborg. - Er det tre ganger så styrt i Norge? Nå skjønner jeg hvorfor dere nordmenn blir så fulle når dere kommer hit, sier bartender Henrik Nielsen ved Gasten i den populære feriebyen Blokhus på den danske vestkysten. Han forteller dette videre til sine lokale venner rundt bardisken, men må få hjelp fra VGs medarbeidere for å bekrefte at ser ramme alvor. - Får dere noe godt liv med slike priser? spør Gulbå og heller i seg en ny billig øl. Danskene er enige om at fulle nordmenn i Danmark herretter fortjener medlidenhet og forståelse. - Men dere har jo flotte fjell, legger han til. Kjøper du øl i butikken, kan forskjellen bli enda større. Da VG i fjor fulgte butikkølet og prisene fra Tyskland til Norge, ble prisen femdoblet på denne strekningen. Fra Flensburg til Fredrikstad steg prisen fra 2,65 til 14 kroner. PS: Før du nå irriterer deg over norske alkoholavgifter, bør du vite at de grådige utestedene sitter igjen med inntil 60 prosent av det du betaler for utepilsen . . .

Sakset fra VG 03.07.2002

Mat og Drikke [15:19]   


divider


© 2000 - 2017 Kjell Arnesen